Digital Nomad Mimi

Interview met digital nomad Mimi: Hoe is werken als online marketeer met de hele wereld als kantoor?

Hoe is het om als digital nomad de wereld over te reizen en ondertussen te werken als online marketeer? We vroegen Mimi alles wat we ooit hebben willen vragen aan een digital nomad en ze geeft 3 tips voor als jij zelf ooit zo’n bestaan op wilt bouwen.

Interview met een digital nomad die werkt als online marketeer

→ Tip: Regel een baantje in het buitenland via Yobbers
→ Taalcursus doen? Check Travelactive

Digital Nomad Mimi Taj Mahal Digital Nomad Online Marketeer interview Digital Nomad Online Marketeer Mimi

Mimi vertel, wie ben je en wat deed je voor je als digital nomad de wereld in trok?

Hoi! Ik ben Mimi, 25 jaar oud en ik woonde hiervoor in het prachtige Amsterdam. Ik werkte al een aantal jaar als online marketeer bij verschillende bedrijven en combineerde dit met zo veel mogelijk reizen. De afgelopen 2 jaar ben ik elke maand wel 1 keer in het buitenland geweest, van korte weekendjes weg tot 6 weken Mexico en 3 maanden Azië!

Wanneer hakte jij de knoop door om te vertrekken en als digital nomad te starten?

Ik was al een paar maanden niet meer gelukkig op mijn toenmalige werk, ik werd gek van de sleur waar ik in zat, woonde in een krot dat uit elkaar viel en mijn relatie van een jaar was net uit. Ik dacht dat dit hét moment was om voor langere tijd naar het buitenland te vertrekken. Ik kocht een enkeltje naar Mexico en ging nog 3 maanden keihard werken om te sparen. En toen kwam ik mijn huidige vriend tegen, vreselijke kut-timing. Maar ik werd zo verliefd dat ik besloot onbetaald verlof op te nemen en maar 6 weken naar Mexico te gaan.

Eenmaal terug in Nederland kon ik mijn draai niet meer vinden. Ik vond mijn werk écht niet meer leuk en zat tegen een burn-out aan. De drang om voor langere tijd te gaan reizen bleef, en toen ik op een avondje dronken op de bank zat met mijn vriendje besloten we om gewoon te gaan. De dag erna – 28 maart, we waren toen nét 4 maanden samen – boekte we ons eerste ticket: 21 augustus zouden we vertrekken. Mijn vriend heeft zijn eigen bedrijf, ApenkooiGym, wat hij nu van afstandje kan coördineren en ik ben naar de Kamer van Koophandel gegaan om me in te schrijven als freelancer.

Heb je thuis veel moeten achterlaten of opzeggen om zo te kunnen leven?

Ik ben een onwijs gezelligheidsmens, ik ben heel close met mijn ouders en had in het afgelopen jaar een heerlijke vriendengroep om me heen verzameld. Ik wist meteen dat ik dat het aller moeilijkst zou vinden om achter te laten. We hebben een heel groot afscheidsfeest gegeven in de tuin van de ouders van Han en mijn laatste weken in Nederland stonden vooral in het teken van Quality-time met mijn vrienden. Gelukkig leven we in een tijd waar communiceren met het thuisfront zo onwijs makkelijk is. Dagelijks krijg ik leuke foto’s van mijn vrienden in Amsterdam en wij houden onze vrienden op de hoogte doormiddel van filmpjes, belletjes en foto´s. De komende 4 maanden komen er ook al 6 vrienden onze kant op, dus we mogen niet klagen.

Wat vinden jullie nu van het locatie-onafhankelijk werken?

Locatie-onafhankelijk werken betekent voor mij vooral veel vrijheid! Ik vind het heerlijk om mijn eigen uren te kunnen bepalen en om niet 40 uur per week naar mijn beeldscherm te hoeven staren. Omdat we werken combineren met reizen blijven we veel langer op 1 plek en krijg ik veel meer het idee dat je een stad een beetje als een local leert kennen. Het is voor ons ook één groot avontuur, elke dag maken we wel weer iets spannends mee.

Hoe ziet je werkdag als online marketeer / digital nomad er nu uit ten opzichte van vroeger?

Han en ik zijn allebei geen ochtendmensen, dus de eerste paar weken hadden we heel veel moeite met een goed ritme vinden en lagen we soms tot 11 uur te luieren in bed. Nu proberen we echt om 9 uur te beginnen met een paar uurtjes werken, dan gaan we meestal wat leuks doen in de stad waar we zijn. Voor het avondeten werken we nog wat meer, omdat we dan vaak pas mailtjes terug hebben ontvangen vanwege het tijdverschil. Ik merk dat ik véél productiever bezig ben, elk uurtje wat ik moet werken, werk ik ook echt. Ik mis het wel om collega’s om me heen te hebben, gelukkig hebben we in hostels al meerdere digital nomads ontmoet waar we een paar dagen mee hebben opgetrokken. Ook zijn we van plan in februari een maand in Bali te zitten en in co-working spaces te gaan werken.

Hoe haal je opdrachten en betaalde klussen binnen als online marketeer?

Ondernemer zijn is heel veel vallen en opstaan. Voordat we vertrokken had ik al twee kleine klusjes, maar het heeft een maand geduurd voordat ik een opdracht binnen had waar ik echt blij mee was. Momenteel krijg ik vooral opdrachten binnen via mijn bestaande connecties, maar ik ben nu bezig met mijn bereik te laten groeien. Ik heb heel lang getwijfeld hoe ik mezelf in de markt wilde zetten, en wat ik nou écht leuk vond om te doen. Langzamerhand begon mijn bedrijfje meer vorm te krijgen en ik merk nu al dat ik ook aanvragen van nieuwe bedrijven krijg!

→ Tip: Wil je een baan in het buitenland? Check de vacatures op Yobbers

Online Marketeer Digital Nomad Mimi Trein op reis mimi Op reis als digital nomad online marketeer mimi

Heb je tips voor Digital Nomads in spe?

Spring in het diepe. Toen wij besloten te vertrekken wist ik nog helemaal niets over ondernemen. Toen ik eenmaal de stap had gezet was ik overdonderd door de hoeveelheid steun en tips die ik kreeg van vrienden en kennissen. Daarnaast heb ik ook heel veel gehad aan Facebook-groepen zoals Digital Nomad Girls en Ambitieuze Meisjes, hier zit zo veel kennis!

Bedenk goed wat je wilt gaan doen. Ik heb de luxe dat mijn vriend al een goedlopend bedrijf heeft en dat we genoeg gespaard hebben om de komende maanden nog niet in geldnood te zitten. Dit gaf mij de rust om goed na te denken wat ik wilde gaan doen. Nu ik er aan terug denk had ik graag al wat meer opdrachten gehad voordat ik vertrok, ik merk dat veel mensen toch graag eerst face-to-face willen afspreken voor ze met je in zee gaan. Wat je ook kan doen, is eens kijken bij de vacatures die op Yobbers staan. Dit is een vacaturesite voor werk in het buitenland.

Laat je niet gek maken. Er zal heel veel misgaan, heel veel. Laat je niet uit het veld slaan door de eerste tegenslagen, maar probeer het allemaal te zien als een les voor de volgende keer. Op je bek gaan is niet erg, stoppen wel.

Binnenkort kun je meer van Mimi lezen, want ze zal over haar avonturen als digital nomad gaan bloggen voor WeAreTravellers! Nu al meer lezen over haar leven als digital nomad? Check haar site OfJeReislust.nl

→ Bekijk hier al onze Digital Nomad tips