Doe jij al mee: Capture the Colour

Soms zijn er blogwedstrijden en blogawards die je ineens overal ziet terugkomen, ook al bestaan ze eigenlijk al een tijdje. Zo ook de Capture the Colour wedstrijd. Capture the Colour is een reisfoto challenge die in 2012 gestart werd door de Britse reiswebsite Travelsupermarket en waar je ook in 2013 officieel aan mee kon doen. Het idee achter Capture the Colour blijkt echter zo’n trend te zijn dat steeds meer bloggers ook elkaar nomineren om een Capture the Colour post te schrijven met daarin hun favoriete reisfoto’s. Hierdoor zijn de Capure the Colour posts niet alleen te vinden omdat bloggers mee doen aan de officiële wedstrijd van Travelsupermarket, ook talloze (reis)blogs en websites nomineren elkaar om hun favoriete reisfoto’s te plaatsen.

Wat is Capture the Colour?

Nu vraag je je natuurlijk af wat Capture the Colour precies is. Nou, het idee van Capture the Colour is eigenlijk vrij simpel. Zo moet je vijf favoriete reisfoto’s uitkiezen en deze vervolgens verwerken in een blogpost. Het enige waarvoor je moet zorgen is dat je vijf foto’s uitkiest die het best de kleuren rood, blauw, groen, geel en wit laten zien.

Onze Capture the Colour favorieten

Natuurlijk konden wij als reiswebsite ook niet achterblijven bij deze blogtrend en daarom hebben ook wij vijf favorieten uitgekozen! Bekijk onze rode, blauwe, groene, gele en witte foto hieronder.

Capture the Colour red

Deze foto is gemaakt in Hawaii op het strand in Honolulu op het eiland Oahu. Een rode zonsondergang waarbij er net een zeilschip voor de zakkende zon heen vaarde.

Hawaii

Capture the colour blauw

De blauwe zee bij de Gili’s nabij Lombok in Indonesië is onze favoriete blauwe reisfoto. Als je dit ziet wil je toch niets liever dan een duik nemen in deze turquoise zee?

Capture the colour

Capture the colour groen

De theeplantages in Maleisie in het verkoelende Cameron Highlights vormen onze favoriete groene reisfoto. Er is in Cameron Highlands niet alleen lekkere thee te vinden, je vindt er namelijk ook de bijzondere Rafflesia bloem (de grootste bloem ter wereld) en dit gebied staat bekend om haar aardbeien, wat ook een vrij bijzondere vrucht is in Azië.

Cameron Highlands

Capture the colour geel

Dit grote Boeddha beeld dat te vinden is in Georgetown in het land Maleisië is onze gele favoriete Capture the Colour reisfoto. Eigenlijk is het beeld goud, maar dat kan ook best voor geel doorgaan toch?!

Capture the colour

Capture the colour wit

Omdat wij zo van reizen houden is onze witte inzending een hart gemaakt van schelpen, stenen en helaas ook koraal dat aangespoeld is vanuit de zee.

Capture the colour wit

Win met jouw Capture the Colour inzending

Natuurlijk valt er ook met deze wedstrijd een mooie prijs te winnen, zo kiest Travelsupermarket iedere jaar een winnaar uit die maar liefst 3000 pond krijgt. Ook zijn er categorie winnaars en zij maken kans op een iPad, digitale camera en 750 pond shopgeld voor Arc’teryx. Per kleur wordt er een categorie winnaar uitgekozen, dat betekend dat je dus zes keer kans maakt op een mooie prijs! De inzendingen voor 2013 kunnen ingestuurd worden tot 9 oktober. Je kunt mee doen door je inzending te tweeten met daarin de volgende hashtag #CTC13 of door je inzending te mailen naar Travelsupermarket.