Yellowstone national park in amerika

Yellowstone national park | Amerika

Yellowstone, een park vol geisers en warmwaterbronnen

Een van de mooiste nationale parken in Noord Amerika is toch wel het Yellowstone national park. Yellowstone vind je verspreid over de staten Wyoming, Montana en Idaho. Het park bestaat voornamelijk uit de gelijknamige vulkaan Yellowstone, waarvan wordt verwacht dat deze elk moment kan uitbarsten. Yellowstone national park is het oudste nationale park ter wereld en trekt jaarlijks vele bezoekers. Een van de bekendste beeldkenmerken van Yellowstone zijn de blauw gele warmwaterbronnen, maar ook de geisers in het park en de vele bizons die je er vindt maken dit nationale park tot een plek die je gezien wilt hebben.

Reisfilm Yellowstone national park

Bezienswaardigheden in Yellowstone national park

Yellowstone is een groot national park en alles zien is vrijwel onmogelijk. Om je bezoek aan dit bijzondere park in goede banen te leiden hebben wij daarom een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je tijdens een bezoek niet mag missen.

Old Faitful geiser

De grootste geiser in het park is Old Faithful, om het uur blaast deze geiser voor zo’n 5 minuten hete damp de lucht in. Een uitbundig spektakel dat je zeker wilt zien.

Upper Geyser Basin

Naast de Old Faithful geiser vind je vele andere geisers in Yellowstone. De mooiste geisers na Old Faithful zijn Grand Geyser, Daisy Geyser, Castle Geyser en de Riverside Geyser.

Dieren in Yellowstone

Naast geisers en mooie waterbronnen vind je in Yellowstone national park ook vele dieren. Denk hierbij aan wilde dieren als pelikanen, zwanen, wolven, bizons, elanden, herten en beren.

Upper en Lower falls

Deze watervallen vind  je aan de North Rim Drive. Met name in de lente zijn deze watervallen mooi, in dit seizoen valt er namelijk het meeste water. De lower falls kun je goed bekijken vanaf het lookout point.

Warmwaterbronnen

Mooie warmwaterbronnen in Yellowstone zijn de Grand Prismatic, Rainbow Pool, Morning Glory Pool en de emerald Pool. Deze bronnen zijn felblauw of groen van kleur met gele en oranje details.

Yellowstone in cijfers

  • De totale oppervlakte van het Yellowstone national park is 8983 km2
  • Het hoogste punt van dit Amerikaanse nationale park is 2440 meter
  • Yellowstone national park is opgericht op 1 maart 1872
  • Jaarlijks trekt Yellowstone meer dan 2 miljoen bezoekers
  • In de zomer kan het 30 graden worden in het park, maar ‘s winters ver onder het nulpunt
  • In Yellowstone vind je de grootste concentratie geisers ter wereld