Sinds vorig jaar viert Texel niet alleen in de zomer feest, want in november 2013 werd het leuke festival Struûn Texel in het leven geroepen! De meesten kennen Texel als fijne Nederlandse zomervakantiebestemming, maar tijdens het Struûn weekend in november leeft het waddeneiland ook helemaal op. Plekken als Den Burg en Oosterend zijn tijden Struûn volop verlicht met gekleurde stralen, overal zijn tenten te vinden waar optredens zijn en daardoor hoor je in de straten continu diverse soorten muziekgeluiden voorbij komen. Verder komen je vanuit eetkraampjes geuren van lekker eten tegemoet en terwijl je langs de volle terrassen loopt, hoor je dat er met heel wat glazen Skuumkoppe geproost wordt. Kortom, wil je in november een keer een weekendje weg? Dan is Struûn Texel zeker een aanrader! Lees gauw verder en ontdek meer over dit Texelse festival.

Struûn Texel: Van cabaret tot salsa en optredens van singer songwriters

Tijdens Struûn Texel kun je gratis naar allerlei soorten optredens. Van cabaret voorstellingen tot een optreden van een salsa band of de show van een singer songwriter. Voor ieder is er wel wat wils te vinden te vinden tijdens Struûn.

Onze 5 highlights van Struûn Texel

De middagen en avonden van Struûn kennen een goed gevuld programma. Dat kan ook niet anders met de 16 plekken waar optredens zijn te vinden! Onze highlights van Struûn waren:

1. Berger & Smit

Een komisch cabaret duo bestaande uit Edo Berger en Jasper Smit. Normaal gesproken treden de twee cabaratiers apart op, maar voor Qmusic (ooit traden ze op in het Qhotel) en Texel wordt graag een uitzondering gemaakt. Tijdens de show verzorgde Berger de goede grappen en Smit de leuke liedjes. Wij hebben hard om ze moeten gelachen en ook de interactie met het publiek maakten hun act extra leuk. Een aanrader dus!

2. Eva Almagor & Marcel Fleuren

Onderstaand liedje laat wat ons betreft beter zien wat je kan verwachten van Eva Almagor en Marcel Fleuren, dan dat woorden dat kunnen vertellen. Laat je verassen door de Norah Jones van de lage landen:

3. Salsaband K’Ribe

Als er één plek tijdens Struûn Texel uitgekozen moest worden als beste plek om te dansen, dan was dat wel de Strandtent waar K’Ribe optrad in het centrum van Den Burg. Heel wat mensen begonnen door hun muziek salsa of merengue te dansen en de liedjes gaven je een ultiem zomer gevoel. En oke, misschien dat de jongens van de cocktailbar daar ook wel bij hielpen want die waren erg lekker!

4. Landmark 105

Deze rockband trad verschillende keren in Den Burg op en een enkele keer in Oosterend. Deze landelijke band was één van de topattracties van het festival, ooit maakte Landmark 105 zelfs de titelsong voor het Texelse glazenhuis. Benieuwd geworden? See for yourself:

5. Stinkend Rijk

Stinkend Rijk is een Nederlandstalige band die bekende liedjes verzorgt in een akoestische setting. Er zitten een paar meezingers tussen, terwijl anderen gewoon super mooi zijn om even naar te luisteren. Denk aan bekende covers van De Dijk, Shaffy en Doe Maar. Wij bekeken Stinkend Rijk bij de Stenenplaats in Den Burg.

Leuk om te weten: Struûn Texel is gratis!

Ben je benieuwd of Struûn Texel geld kost? Dan hebben we goed nieuws, want het is gratis om naar Struûn Texel te gaan! Alle optredens en shows kun je gewoon zonder kaartje bezoeken tijdens het strûnen. Wel was er dit jaar een VIP bandje dat je kon kopen, zodat je niet in rijen hoefde te staan als je ergens naartoe wilde hierdoor was je met het bandje verzekerd van een plekje tijdens shows en in de bus.

Wat voor optredens kan je precies op Struûn Texel vinden?

Zoals je hierboven al even kon zien, vind je verschillende soorten optredens op Texel tijdens Struûn. Om je een idee te geven van alle genres:

  • Jazz & Soul
  • Blues, rock & Country
  • Pop & DJ’s
  • Singer songwriters
  • Theater
  • Cabaret
  • Wereldmuziek
  • Kinderen
  • Koren
  • Nederlandstalig

Wanneer is Struûn Texel?

Struûn Texel werd in 2014 gevierd op 21 tot en met 23 november en in 2013 van 22 tot en met 24 november. Struûn Texel zal in de komende jaren waarschijnlijk ook rond diezelfde data gaan plaatsvinden, maar voor specifieke informatie is het aan te raden om de site van Struun Texel of van de VVV Texel in de gaten te houden. Wij mochten Struun van de VVV Texel in 2014 uittesten.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2