Sangria recept

Sangria recept voor zwoele zomerdagen! | Spanje

Op het zonnige terras van Barca in Amsterdam (Marie Heinekenplein 30-31) kun je het meer dan goed drinken, maar ook tijdens een rondreis door de Algarve in Portugal hebben we er volop van genoten… We hebben het over Sangria! Omdat het zo lekker weg drinkt, ons zowel aan Spanje als Portugal doet denken en we ook thuis meer van dit drankje willen genieten, besloten we het zelf eens te maken. Het resultaat? Een kan vol goddelijke Sangria en een geweldig goede avond! Benieuwd welk recept we hebben gebruikt? Je vindt ons Sangria recept hieronder.

Sangrialalalaaa

Sangria Recept Portugal

Klaar om je Sangria recept te maken?

Voor wie niet weet wat Sangria is, het is een welbekend drankje uit Spanje maar het wordt ook in Portugal en op andere plekken gedronken. Het bestaat uit een mix van wijn, frisdrank en vers fruit. Het heeft vaak een rode kleur, maar je kan je Sangria recept ook met witte wijn maken en dan zal het een lichtere kleur hebben. Natuurlijk kan je ook variëren met het fruit, gebruik dus net wat je lekker vindt!

Benodigdheden voor je Sangria recept

Dit Sangria recept is voor een liter Sangria. Pak dus een grote kan erbij, een snijplank, een mes, glazen, een lange lepel waarmee je in de kan kunt roeren en zorg dat je in de vriezer ijsklontjes klaar hebt liggen. Qua boodschappen moet je het volgende meenemen:

 • 0,5 liter rode wijn (of eventueel witte wijn, mocht je dit echt lekkerder vinden)
 • 0,5 liter frisdrank (maak een keuze uit spa rood, sprite, fanta, sinaasappelsap of 7-up)
 • Eventueel: Scheutje Grand Marnier of Sinaasappellikeur
 • 1 sinaasappel in stukjes gesneden
 • 1 citroen in schijfjes gesneden
 • 1 appel in partjes gesneden
 • Eventueel: Bakje bevroren fruit, frambozen en aardbeien
 • Eventueel: Grapefruit
 • Eventueel: 1 kaneelstokje voor extra smaak
 • Eventueel: paar eetlepels suiker om het zoeter te maken

Zo maak je het Sangria recept

Zoals gezegd heb je het volgende nodig, pak dit er dus bij:

 • Grote kan (inhoud van 1 liter en eventueel iets meer i.v.m. het fruit)
 • Lepel om mee in de kan te roeren
 • Mesje om het fruit mee te snijden
 • Snijplank
 • Glazen
 • Eventueel: IJsblokjes (zet deze vast klaar in de vriezer!)

Vervolgens begin je met Stap #1 het wassen van het fruit (appel, sinaasappel en citroen) en vervolgens snij je alles in dunne stukjes, partjes of blokjes. Laat het gesneden fruit even op de snijplank liggen en vis indien nodig wat pitten uit het fruit, het is natuurlijk niet lekker als dit straks in je Sangria zit. Stap #2 Giet een halve liter rode of witte wijn in de grote kan die je hebt klaar gezet.  Stap #3 Giet vervolgens een halve liter koude frisdrank bij de wijn in de kan en voeg eventueel een scheutje sterke drank toe, mocht je dit lekker vinden.  Stap #4 Roer het geheel door, gooi wat ijsklontjes erbij en voeg indien het niet zoet genoeg is wat suiker toe. Roer opnieuw wanneer je suiker toevoegt.  Stap #5 Je kan de Sangria even in de koelkast zetten (uiteraard voordat je de ijsklontjes toevoegt) zodat de smaken goed kunnen mengen, maar wanneer je meteen zin hebt in een drankje kun je als vijfde en laatste stap het gesneden fruit toevoegen. Roer opnieuw alles door elkaar en je kan vervolgens de glazen gaan vullen!

Welke wijn voor Sangria?

Welke wijn kun je voor Sangria het beste gebruiken? Kies voor niet te zware wijn, ga dus voor een fles jonge, lichte en/of fruitige wijn. Ga bijvoorbeeld voor een Espana tempranillo of een Rioja, maar vaak is een huiswijn van de Supermarkt ook helemaal prima. Een regel die je namelijk in je achterhoofd kan houden is dat het in ieder geval geen dure wijn hoeft te zijn. Je mixt de wijn immers met frisdrank en fris, dus kies voor een betaalbare fles rood of wit.

Sangria recept

Geen zin om het zelf te maken? Ga dan voor een goede Sangria langs bij Barca, dit restaurant vind je in Amsterdam bij het Marie Heinekenplein 30-31! Ze maken er zowel rode als witte Sangria as you can see.

Wat vind je: Zullen we vaker recepten zoals dit Sangria Recept delen?

Psssst…. Vinden jullie het leuk als we vaker recepten delen van drankjes of gerechten vanover de hele wereld? Laat het hieronder weten in een comment of like/deel dit berichtje op social media! Oh en heb je nou zelf een gigantisch goed recept? Dan mag je die natuurlijk altijd naar ons mailen: info@wearetravellers.nl