Paragliden Oostenrijk Kitzbuhel

Avontuurlijk Oostenrijk: Alles wat je moet weten over paragliden van de Hahnenkamm

Ben je in de zomer toe aan een avontuurlijke uitstap naar een bergachtige topbestemming in Europa, maar weet je niet precies waar je een uitvalsbasis op wil zetten? Dan is Kitzbühel wat ons betreft een voor de hand liggende en onwijs toffe keuze. Kitzbühel is een pittoresk stadje in de regio Tirol in Oostenrijk, genesteld in een vallei tussen de Kitzbüheler Alpen en de Hahnenkamm berg. De kleine stad staat bekend om zijn skigebied en jaarlijkse WK-races, maar is in de warmere maanden net zo goed een walhalla voor sportievelingen en waaghalzen (lees hier alles over wat je kan doen in de zomer in Kitzbuhel als je ons niet direct gelooft). Om optimaal van de alpine hoogtes te genieten, is paragliden een van de gaafste opties om te overwegen. We delen de belangrijkste tips zodat je volledig voorbereid bent om te gaan paragliden van de iconische Hahnenkamm, een van de tofste spots om te paragliden in Oostenrijk!

Paragliden in Oostenrijk

→ Zo kom je in Kitzbuhel: Neem de trein naar Oostenrijk
→ Hotel tip: Hotel Das Reisch

Kitzbuhel paraglidenParagliden Oostenrijk Hahnenkamm Paragliden Oostenrijk Kitzbuheloostenrijk paragliden uitzichtoostenrijk Kitzbuhel paragliden

Wat moet je weten over paragliden in Kitzbühel?

Stel je voor: je geniet binnen een halfuurtje van de allermooiste bergpanorama’s en ansichtkaartwaardige stadsgezichten die je in Kitzbühel kan vinden, en dat doe je allemaal vanuit een uniek perspectief dat alleen de vogels met je delen. Dat alles maak je mee terwijl je een adrenaline boost ervaart waar de meeste achtbanen niet aan kunnen tippen. Dat is paragliden, ook wel bekend als parapente-vliegen, in deze bijzondere plaats in Tirol.

Beste tijd om te paragliden in Kitzbühel

Paragliding in Kitzbühel kan in principe het hele jaar door, al zijn de lente- en zomerseizoenen de meest geschikte periodes om een vlucht te wagen. De besneeuwde pistes bieden een ultiem wintersportgevoel, maar in de warmere maanden staan er gunstigere winden en maken de afdalingen weer plaats voor groene berglandschappen met slingerende wandelpaden langs blauwe meertjes.

Wat moet je nog meer weten over paragliden in Oostenrijk?

Hierbij wat aanvullende, praktische tips:

→ Ben je bang dat je niet genoeg ervaring hebt om te gaan paragliden? Nonsens! Geef duidelijk aan dat je een beginner bent, en dan komt het vanzelf goed. Met een beetje uitleg is het snel duidelijk wat de bedoeling is, en afgezien van een korte aanloop aan het begin van je vlucht vergt het paragliden relatief weinig fysieke inspanning. Als beginner zal je nooit in je eentje de sprong wagen, je gaat altijd samen met een begeleider van de berg af. Dit noemen we tandem paragliden.

→ Paragliden is qua mogelijkheden, veiligheid en timing erg afhankelijk van het weer. Zorg dat je van te voren de weersvoorspelling goed in de gaten houd, en dit bespreekt met de professionals waarmee je gat vliegen. Vluchten vanaf de Hahnenkamm worden bijvoorbeeld aangeboden door Element3, die precies weten waar de beste luchtstromen zich op elk moment bevinden.

→ Wil je je vlucht vastleggen? Je mag zelf uiteraard een camera meenemen (die je wel ergens aan vast moet kunnen maken), maar de instructeur waarmee je de vlucht maakt kan je meestal ook helpen om foto’s en video’s te maken met eigen apparatuur. Vraag van te voren naar de mogelijkheden!

Boek hier je paraglide vlucht www.en.element3.at

paragliden in oostenrijk van de Hahnenkamm paragliden in oostenrijk in kitzbuhel uitzicht paragliden oostenrijk oostenrijk paragliden instructeur paragliden oostenrijk landing paragliden oostenrijk

Een ervaring als geen ander: hoe voelt het om te paragliden?

Het hele proces is verrassend eenvoudig. Wandel of neem de gondel naar de top van de Hahnenkamm, maak daar kennis met de instructeurs, luister aandachtig naar de instructie, en voordat je het weet sta je klaar in de nodige uitrusting. We legden de touwen en parapente zorgvuldig klaar in het gras en voordat we het wisten was het moment daar! Met een geïmproviseerd aanloopje ren je vervolgens van de berg af om een geschikte windvlaag te pakken te krijgen. We hadden nooit gedacht dat het zó makkelijk zou zijn om van een steile bergkam af te rennen, maar voordat je het weet bungel je met al je enthousiasme in het luchtledige. De vlucht zelf verliep verrassend soepel. Je kan vrij ontspannen in je uitrusting leunen, het stuurwerk aan de instructeur overlaten en je vervolgens zo vrij voelen als een vogeltje, zwevend over de adembenemend mooie bergtoppen.

Je trip naar Kitzbuhel plannen?

Wil je ook naar Kitzbuhel in de zomer? Zo plan je je reis:

Ben je benieuwd naar meer toffe, zomerse activiteiten die je in Kitzbühel kan ontdekken? Lees dan ook ons langere artikel over de beste bezienswaardigheden in deze Oostenrijkse regio.

 

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kitzbühel Tourismus. Een bijzonder bedankje voor Mareike Fürpaß, die ons fantastisch heeft geholpen met het samenstellen van de activiteiten. Tekst geschreven door Roselinde Bon, beeld verzorgd door Jesper Bon en Roselinde Bon.