Outdoor kitzbuheler alpen oostenrijk
Chris König

Een toffe outdoor beleving in de Kitzbüheler Alpen

Voor een actieve vakantie in de bergen hebben we voor jullie een aantal aanraders om aan je adrenaline behoefte te komen. Vliegen, rennen, zweven: het kan allemaal in de Kitzbuheler Alpen! We hebben aan den lijve ondervonden dat je tijdens een wintersport nog zoveel meer kunt doen dan enkel skiën en dat de bergen zowel tijdens de zomer als de winter een perfecte locatie zijn voor actief genieten!

Kitzbüheler Alpen

outdoor activiteiten kitzbuheler alpen oostenrijk

Paragliding

Een berggebied zoals de Kitzbüheler Alpen leent zich perfect voor het paragliden. Een kwestie van hard de berg afrennen en samen met een instructeur kun je zonder enige voorkennis genieten van een prachtige vlucht terwijl je soms net wat te dicht langs de sneeuw scheert! Zodra je de hoogtevrees weg denkt, is dit wel een hele makkelijke manier om echte vrijheid te ervaren.

Paragliden kitzbuheler alpen Paragliden kitzbuheler alpen oostenrijk

De befaamde sneeuwscooter

Het is bizar hoeveel grip een sneeuwscooter heeft: zonder problemen rijd je zo de zwarte piste omhoog en achterop bij een ervaren bestuurder is dit een ideale manier om de omgeving te verkennen. Aan het einde van de rit lekker tot rust komen in een berghut? Check!

sneeuwscooter activiteiten kitzbuheler alpen oostenrijk

Snowshoeing

Wel eens geprobeerd om je met normale wandelschoenen een weg te banen door een fatsoenlijke laag sneeuw? Vooral heel vermoeiend en je komt letterlijk voor geen meter vooruit! Met sneeuwschoenen loop je op een vergelijkbare manier als Donald Duck, maar opeens wordt de sneeuw wel weer toegankelijk! Heerlijk winters hiken en een fijne manier om de tijd tijdens zonsondergang op de berg door te brengen – vergeet in de avond je hoofdlamp niet!

snowshoeing kitzbuheler alpen avond snowshoeing kitzbuheler alpen snowshoes snowshoeing kitzbuheler alpen

Tocht op de latten

En als je het dan toch niet kunt laten, kan je altijd weer terug gaan naar de piste voor een stijle afdaling (in Kitzbühel vindt je een piste met een helling van meer dan 70%) of van wat extra air time!

skien snowboard kitzbuheler alpen skien kitzbuheler alpen wintersport kitzbuheler alpen oostenrijk snowboard

Voor meer informatie over de Kitzbüheler Alpen kun je een kijkje nemen op kitzbueheler-alpen.com.

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen