Hotel daniel bijzonder overnachten wenen

Bijzonder overnachten in Wenen | Hotel Daniel (Oostenrijk)

Ben je in Wenen op zoek naar een urban stay? Dan is Hotel Daniel een plek waar je zeker een nachtje wilt slapen. Gelegen naast het Belvedere kun je Hotel Daniel super gemakkelijk bereiken. Wanneer je vanaf de Schnellbahn halte Wien Quartier Belvedere loopt zie je het ook al snel liggen. Niet alleen vanwege de letters ‘Daniel’ die op het dak pronken, maar vooral door de half vallende boot die op het dak staat van het hotel. Daar vind je trouwens niet alleen een boot, maar ook allerlei bijen die de honing maken die in het hotel gebruikt wordt. Gaaf toch, zo’n urban farming concept? Aan eten wordt sowieso volop aandacht besteed bij Daniel, zo is het ontbijt uber deluxe met homemade granola tot verse broodjes, cakes, allerlei soorten beleg en verse sappen. ‘s Avonds kun je er ook lekker uit eten en voor lunch zit het restaurantje ook vaak vol. Dat komt waarschijnlijk niet alleen door het eten, want de receptie en het restaurant zijn als echte hipster hotspot ingericht. Denk aan een wielrenfiets aan de muur, luie banken die als schommelstoel zijn opgehangen, leren chill stoelen en robuuste industriële lampen gecombineerd met bloemige accesoires als final touch.

Bijzonder overnachten bij Hotel Daniel

Omdat we even moesten wachten bij aankomst hebben we buiten op het terras wat gedronken. Daar zie je dat bij Daniel niet alleen op het dak aan urban farming wordt gedaan, maar dat de tuin ook volstaat met kruiden en groenteplanten. Ook staat daar een trailer, je weet wel zo’n echte zilveren Amerikaanse, maar daar later meer over! Eenmaal in onze kamer werden we nog een keer verrast want daar vonden we niet alleen een bed, maar ook een hangmat. Daar hoorde 4,5 regels bij, zoals “Nicht aus der Hängematte fallen” en “Only do things in there you want your mother to know about”. Sowieso vind je door het hele hotel dit soort grappige teksten, denk aan “Be optimistic for the world” dat je ‘s ochtends ziet voordat je aan het ontbijt aanschuift of in plaats van een standaard “Keep out” kaartje vonden wij een rond affiche met daarop “If you are Quentin Tarantino, Christoph Waltz, a Victoria’s Secret model or Scarlett Johansson: Join me. Everybody else keep out” om aan de deur te hangen. Denk daar nog wat goed gestijlde zeepflessen, een open douche en een design bed bij en je waant je in de sferen van hotel Daniel.

If you want a view more beautiful than this, climb a mountain

Where to find Hotel Daniel?

Zoals gezegd vind je Hotel Daniel vrijwel pal naast het Belvedere, het museum waar onder meer kunstwerken van Gustav Klimt hangen. Je kan daardoor vanaf Hotel Daniel gemakkelijk allerlei activiteiten ondernemen, maar wil je echt het hart van Wenen in kun je het beste een metro, tram, huurfiets of scooter pakken. Kom je vanaf het vliegveld, dan neem je gemakkelijk de Schnellbahn naar de halte Wien Quartier Belvedere. Het hotel vind je namelijk om de hoek daarvan bij het adres: Landstraßer Gürtel 5, 1030 Wien. Toen wij er waren hebben we 1 dag met het openbaar vervoer gereisd en de andere dag zijn we op zaterdags met de fiets op pad gegaan. Indien je fietsen leuk vindt, moet je dus ook zeker even dit artikel lezen: Fietsen in Wenen.

Een nachtje bijzonder overnachten in Hotel Daniel

Wil je een nachtje bij Daniel slapen? Dat kan! Er zijn verschillende type kamers. Wij sliepen in een Panorama kamer, maar je kunt ook kiezen voor de iets goedkopere Smart of juist voor de Hammock en Belvedere. Wil je helemaal iets anders? Dan is het ook nog mogelijk om voor de Trailer te gaan. Midden in de buitenlucht, voor het hotel, eigenlijk een typisch geval van glamping! Prijzen varieren van 97 euro tot 189 euro, dat ligt net aan welke kamer je kiest. Bekijk hier de actuele prijzen van Hotel Daniel.

Slapen in de Trailer van Daniel
→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen