leukste airbnb nederland 3-2

De leukste Airbnb’s in Nederland? Dit zijn 12 bijzondere overnachtingen!

Ook dichtbij huis kun je je in een heel ander landschap wanen. Ga bijvoorbeeld eens naar een de stad Groningen, helemaal naar het zuiden van het land in Limburg of is een vakantie op Veluwe meer voor jou weggelegd? Er zijn superveel mogelijkheden in ons eigen land. In elke provincie van Nederland hebben we voor jou de meest bijzondere Airbnb uitgezocht. Met deze 12 unieke accomodaties door heel Nederland beleef je een bijzondere vakantie.

12 x de leukste Airbnb’s in Nederland

Airbnb nederland tiny house 1-2 Airbnb nederland 1

1. Tiny house ‘Warthog’ in Noord-Holland

Bovenin Noord-Holland ligt midden in polder het kleine plaatsje Slootdorp. Daar staan op een terrein meerdere bijzondere accomodaties: tiny houses, tenten, een hippe caravan. In de ‘Wathog’, zo noemen de eigenaren het tiny house, is alles zo efficiënt mogelijk ingericht. De oppervlakte van het huisje is maar 8 m2, maar des te knusser tijdens je vakantie!

Boek deze tiny house

leukste airbnb nederland huisje 2 leuke airbnb in nederland huisje 2

2. Voormalig transformatorhuisje in Friesland

Vanaf de buitenkant zou je die zeggen dat je in dit huisje kunt overnachten. En toch kun je dit voormalige transformatorhuisje net naast het dorp Wirdum (onder Leeuwarden) huren, hoe bijzonder! Het is een klein, compact huisje, maar alle voorzieningen zijn aanwezig. Ook zijn er aan beide kanten grote ramen aanwezig, zo komt er lekker veel licht naar binnen en heb je een prachtig weids uitzicht.

Hier boek je het transformatorhuisje

leukste airbnb nederland 3-2 geel strandhuisje airbnb in nederland 3-1

3. Strandhuisje in Zuid-Holland

Aan rivier de Lek in Schoonhoven vind je dit schattige gele tiny house. Het huisje is helemaal in strand- en surfstijl, zowel de buitenkant als de inrichting. Hierdoor je het gevoel dat je in een zonnig oord bent! Vanaf de veranda kijk je uit over het strand en de rivier, ook het stadje Schoonhoven is om de hoek waar je prima kunt winkelen en uit eten kunt. De perfecte plek om in de zomer er eens lekker tussenuit te gaan!

Boek het gele huisje hier

mooie airbnb nederland voormalige boerderij 4-2 mooie airbnb nederland voormalige boerderij 4-1

4. Voormalige boerderij in Limburg

In een oude boerderij in Maastricht vind je de prachtige Airbnb. De heuvels van Limburg zijn om de hoek, net zoals het centrum van Maastricht. Op deze unieke plek staat een monumentale schuur die opgebouwd is tot een luxe verblijf en is van alle gemakken voorzien. En wat helemaal leuk is: bij deze accomodaties kun je fietsen huren en als extra optie bij je verblijf een ontbijtje bestellen.

Reserveer deze voormalige boerderij

airbnb groningen tip strand leuke airbnb groningen tip strand

5. Hippe studio in Groningen

Midden in het centrum van de stad Groningen vind je deze hippe studio. De kleine accommodatie is perfect voor een stedentrip naar de hoofdstad van het Noorden. Helemaal in de zomer, want het stadsstrand is letterlijk voor de deur! En daarbij heb je ook nog uitzicht op DOT (een bijzonder gebouw en creatieve broedplaats) en de welbekende Martinitoren.

Boek hier de studio

leuke airbnb nederland tips 6-1 leukste airbnb in nederland huisje knus 6-2

6. Tiny house in Overijssel

In een gerenoveerd, knus gastenverblijf op het erf bij de eigenaren heb je een supermooi uitzicht over de weilanden. Ook heeft het huisje een moderne inrichting, is er snelle Wi-Fi (handig als je toch nog wat moet werken!) en is er een telvisie met een Chromecast. Een pluspunt aan deze accommodatie is dat je ook gratis fietsen kunt gebruiken!

Reserveer het gastenverblijf

leuke airbnb in nederland tip 7-2 boerderij airbnb nederland 7-1

7. Voormalig bakhuisje in Gelderland

Op de Veluwe in het dorp Heerde staat deze mooie voormalige boerderij, ook wel bakhuisje genoemd. Vroeger werden er hier brood en koeken gebakken, maar nu is dit huisje omgetoverd tot een knus verblijf. Het schattige witte huisje met rieten dak is niet alleen vlakbij natuurgebied de Hoge Veluwe, ook is de Hanzestad Zwolle om de hoek.

Boek dit bakhuisje

dome in nederland huren 8-2 dome huren airbnb 8-1

8. Glamping dome in Noord-Brabant

Als we het over bijzonder overnachten hebben, dan is deze koepelwoning wel echt een aanrader. De dome heeft een transparant stuk waardoor je uitzicht hebt op het bos. Je kunt hier zowel in de winter als de zomer overnachten, doordat je de koepelwoning kunt verwarmen maar ook kunt koelen.

Reserveer deze glamping dome

airbnb vuurtoren huren nederland 9-2

airbnb slapen vuurtoren nederland 9-1

9. Een vuurtoren in Flevoland

In de haven van Almere vind je deze seintoren die omgebouwd is tot een Airbnb. Je hebt rondom uitzicht op het Gooimeer en de haven. De vuurtoren Airbnb is niet groot, maar daar is de inrichting op aangepast. En de unieke locatie en het bijzondere gebouw maakt alles goed!

Boek de vuurtoren

airbnb nederland groen scandinavisch 10-3 Leuke airbnb in nederland 10

10. Tiny house in Zeeland

Van tiny vakantiehuisjes kun je toch geen genoeg krijgen! Deze Airbnb vind je in het dorp Kruisdijk, vlakbij Breskens. In dit kleine hippe huisje vind je overal groene tinten terug. Maar precies genoeg, zodat het stijlvol en modern is. Het huisje is perfect om te genieten van de rust in het Zeeuwse landschap.

Boek deze Airbnb in Zeeland

tiny house natuur nederland airbnb 11-2 tiny house huren airbnb nederland 11-1

11. Woonwagen in Drenthe

In het Drentse Wapserveen staat deze mooie houten woonwagen. Met een Scandinavische look middenin de natuur is het een super plek om te overnachten. De woonwagen is helemaal zelfgebouwd door de eigenaren. Op het terrein vind je een boomgaard waar je door heen kunt wandelen. Ook in de winter is dit een fijn verblijf doordat het verwarmt kan worden.

Reserveer hier je overnachting

leuke airbnb in nederland utrecht 12-1 leukste airbnb nederland utrecht 12-2

12. Werfkelder langs de gracht in Utrecht

In het hart van Utrecht vind je deze voormalige werfkelder. Door het ronde plafond van stenen en de ligging aan de gracht is het een uniek ervaring om in deze Airbnb te verblijven. Geniet van de bootjes die voorbij varen, de sfeervolle accommodatie en van het centrum van Utrecht!

Boek hier je nachtje

Meer bijzondere plekken vinden in Nederland om te slapen?

Lees ook:

→ Bekijk al onze artikelen over Nederland