Van-der-valk-kerstsuite-heerlen

Is Kerst ook jouw guilty pleasure? Dan wil je in de Kerstsuite in Heerlen slapen!

Is Kerst jouw guilty pleasure? Dan kan ik daar zeker met je over mee praten! Mijn hart begint al sneller te kloppen zodra het feestdagen seizoen aanbreekt, de straten met lichtjes versierd worden en het elke dag steeds ietsje kouder begint te worden. Om het ultieme kerstgevoel te beleven wordt natuurlijk een kerstboom voor thuis ingeslagen, maar de weken rond de feestdagen zijn ook een perfect moment om een weekendje weg te boeken met hotelovernachting. Het liefst dan natuurlijk in de buurt van gezellige kerstmarkt, want waar kun je nou beter perfecte kerstcadeautjes voor een familielid inslaan. Of om juist de chillste christmass-onesie voor jezelf te scoren zodat je er weer blits bij loopt bij het kerstontbijt.

Logeren in een kerstsuite in Heerlen

Slapen bij de Van der Valk kerstsuite in Heerlen

Maar.., wat als versierde straatjes en kerstmarkten nog niet genoeg zijn? En je eigenlijk meer wilt proeven van de ultieme kerstsfeer? Voor wie niet genoeg kerstsfeer om zich heen kan voelen, hebben we de perfecte plek gevonden: de Van der Valk kerstsuite in Heerlen. Een suite die volledig is omgetoverd tot kerstsuite. Kerstboom, kerstballen, kerstkransen, kerstlichtjes, noem het maar op en het is er. De suite is sowieso al uitgerust met een kingsize bed, openhaard en bubbelbad maar rond kerst wordt dat allemaal nog eens flink versierd. Kortom als je terug komt in je kerstsuite na een dag kerstshoppen kun je niet alleen lekker relaxen, maar waan je je nog steeds in een kerstwereld.

van der valk kerstsuite heerlen kerst

Van-der-valk-kerstsuite-heerlen

kerstsuite van der valk heerlen

Vanuit je kerstsuite kerstmarkten in de omgeving verkennen

In de omgeving van de Van der Valk kerstsuite in Heerlen zijn verschillende kerstmarkten te vinden. Om deze kerstmarkten te bezoeken is het wel het handigste om een auto tot je beschikking te hebben. Zo zijn er in Valkenburg, Maastricht en Aachen (Duitsland) verschillende kerstmarkten die je kunt bezoeken, maar hier moet je wel eventjes voor rijden vanuit Heerlen. naast alle lekkernijen en sfeervolle kerstkraampjes biedt de kerstmarkt van Maastricht nog veel meer. Zo kun je een ritje maken in het reuzenrad en kun je schaatsen op de schaatsbaan. De kerstmarkt in Aachen is net over de grens van Duitsland te vinden. Het is een typisch Duitse kerstmarkt en is in het stadscentrum van Aachen te vinden. Wij zijn uiteindelijk naar de kerstmarkt van Valkenburg geweest.

Van Heerlen naar Kerststad Valkenburg

Valkenburg is tijdens de feestdagen volledig omgetoverd tot kerststad. In het historische stadscentrum zijn de straten sfeervol verlicht. De terrassen zijn gevuld met mensen die genieten van een mok chocomel of glühwein onder de warmte van een hittelamp of fleece-dekentje. Naast een kerstmarkt in de buitenlucht zijn in Valkenburg meerdere grottenstelsels te vinden en daarin bevinden zich twee ondergrondse kerstmarkten. De kerstmarkten zitten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Verwacht trouwens geen kleine hoeveelheid kraampjes, de kerstmarkt in de gemeentegrot is namelijk de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa! De Fluweelengrot is in verhouding met de gemeentegrot iets kleiner, maar nog steeds heel tof om te bezoeken. In beide grotten kun je sfeervolle stands vinden en horecagelegenheden waar je nog eens een warme choco kunt doen. Omdat de grotten dicht bij elkaar zitten is het ook heel gemakkelijk om beide kerstmarkten te bezoeken op één dag.

kerst heerlen valkenburg

kerst-heerlen-Op-de-kerstmarkt-in-Valkeburg

Pre-Kerst-diner in het Van der Valk Heerlen

Om de dag af te sluiten hebben wij genoten van de gerechten op de wildkaart bij het Van der Valk Restaurant. Ideaal, want als je je eenmaal vol hebt gegeten kun je direct door naar de kerstsuite en kun je heerlijk in het bubbelbad gaan of relaxen bij de haard. De volgende dag hebben we mogen genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed. Met alles erop en eraan, van warme broodjes, croissantjes, jus d’orange tot een lekker bakje koffie. Voor een kleine toeslag kun je een tijd reserveren om ontbijt op bed te krijgen. Je kunt zelfs selecteren wat voor type ontbijt je graag zou willen. Een perfect begin van de dag!

kerstsuite-van-der-valk-heerlen-kerst-Ontbijt-op-bed  van-der-valk-heerlen-kerst-kerstsuite-tips kerstkadootjes-suite-van-der-valk-heerlen wijn-wand-van-der-valk-heerlen van-der-valk-heerlen-kerst-kerstsuite-restauran

Ook een nachtje in de Van der Valk kerstsuite in Heerlen slapen?

De weken voorafgaand aan de feestdagen zijn in het Zuiden erg populair, hierdoor kun je al vroeg in het jaar van een nachtje in de Van der Valk kerstsuite genieten. Van 16 november tot en met 7 januari wordt de penthouse suite bij Van der Valk Heerlen namelijk omgetoverd tot magisch kerstpaleis. Je kan hier met twee personen overnachten. Boek hier een nachtje in de Van der Valk kerstsuite in Heerlen