Hilton Schiphol Hotel raam view

Als je ooit bij Schiphol moet overnachten… 10 redenen om naar Hilton Schiphol te gaan!

Moet je binnenkort in de buurt van Schiphol overnachten? Bijvoorbeeld omdat je vlucht vroeg vertrekt, je de dag van te voren al in Amsterdam en omgeving moet zijn of omdat je simpelweg zin hebt om je vakantie in Nederland al goed te beginnen… Dan hebben wij in alle gevallen het perfecte hotel voor je gevonden! Als je zo nu en dan op Schiphol bent te vinden, zul je dit hotel vast snel herkennen. Het witte bouwwerk met kenmerkende driehoekige ramen is namelijk een van de mooiste rondom het vliegveld. We hebben het over het Hilton Schiphol Hotel!

Hilton Schiphol Hotel

Hilton Schiphol hotelkamer suite

1. Vanuit je bed kun je honderden vliegtuigen zien opstijgen en landen

Wie heeft er een tv of series nodig als je continu vliegtuigen kan spotten? Overnachten in het Hilton Schiphol Hotel vergroot simpelweg gezegd je vakantie voorpret. Vanuit een groot aantal hotelkamers kun je namelijk volop vliegtuigen zien opstijgen en landen. Dat heeft niet alleen iets magisch, maar geeft bovenal een flinke positieve boost aan je reiszin.

Hilton Hotel Schiphol vliegtuigen

2. Vliegangst? Wedden dat een nachtje in het Hilton therapeutisch werkt

Waar we ook achterkwamen tijdens onze nacht in het Hilton: Het is de ideale verblijfplaats voor iemand die vliegangst heeft. Het heeft iets geruststellend en een therapeutisch effect als je de hele dag, nacht en ochtend vanuit je bed zoveel vliegtuigen ziet vertrekken en aankomen.

3. Over bedden gesproken…

De bedden van het hotel zijn groot en superzacht. Een stressloos nachtje en uitgerust wakker worden kan dus zeker geregeld worden hier. Sowieso is de inrichting van de kamers erg tof. Het interieur bestaat qua kleur uit wit, grijs, goud en blauw-tinten en op veel verschillende plekken is een subtiele hint naar ons eigen Holland gegeven. In onze hotelkamer hingen bijvoorbeeld allerlei prachtige borden aan de wand die deden denken aan Delfts Blauw en bij de receptie van de Eforea Spa vind je een grote achterwand gebaseerd op de kaart van Amsterdam.

4. De massages in de Eforea Spa

In het Hilton Schiphol Hotel kun je naar de Eforea Spa. Hier kun je niet alleen genieten van een warme whirlpool, sauna en stoomcabine maar ook facials boeken of een massage krijgen. Vooral de massages van een uur zijn een echte aanrader. Je kan daarbij een persoonlijke massage krijgen of simpelweg een die stress verminderend werkt. Producten die in de Eforea Spa worden gebruikt zijn trouwens van Elemis en Rituals, dus je ruikt hierna gegarandeerd lekker en je loopt helemaal zen en ontspannen de deur uit.

5. Bijzondere architectuur

Wie van bijzondere architectuur houdt, zal ook zijn hart kunnen ophalen in het Hilton Schiphol. Het gebouw is in 2015 geopend en is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Het hotel heeft een bijzondere kubusvorm en wij vonden vooral de ruitvormige ramen het hotel ontzettend veel uitstraling geven. Van die ramen kun je vooral genieten vanuit de hotelkamers, maar middenin het hotel vind je een 42 meter hoog atrium dat ook ontzettend imposant is om doorheen te lopen of in te zitten. ‘s Avonds lijkt het plafond ook uit een enorme sterrenhemel te bestaan door alle fonkelende lichtjes op de wand en uit de binnenkamers.

6. De Gin Tonic’s in de Axis lobby bar

In het hoge atrium vind je niet alleen de receptie, maar ook de Axis Lobby & Cocktail bar waar een eindeloze hoeveelheid soorten gin tonics wordt aangeboden. Een gezellige bar en wat ons betreft de leukste plek om naartoe te gaan als je een hapje hebt gegeten in het Bowery restaurant.

7. Uit eten in het Bowery Restaurant

In het Bowery Restaurant vind je drie open keukens waarin Aziatische gerechten, Grill specialiteiten en Hollandse producten worden gecombineerd. Je kan er met gemak een hele avond zitten en je niet alleen met geweldig eten maar ook met een bijpassend wijnarrangement vermaken. Bij elk gerecht dat je bestelt wordt dan een bijpassende wijn uitgekozen. Wij genoten tijdens ons diner van charcuterie plank, aziatische dumplings, zacht gegaard vlees en een goddelijke toetje met aardbei.

8. Kamer mét uitzicht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar dit hotel heeft echt een van de meest fantastische uitzichten ooit. Of je er nu ‘s ochtends naar kijkt als je je net hebt omgekleed of ‘s avonds als alle lichtjes flink fonkelen, het uitzicht vanuit het Hilton is uniek. Wij hadden echt moeite om weg te gaan, omdat je er zo relaxt kan zitten.

Ontbijt Hilton Schiphol Hotel

9. Het ontbijt is goddelijk

Of je nou zin hebt in warme wafels en vers gebakken pannenkoeken. Een gezond ontbijtje met gebakken ei, een healthy smoothie, yoghurt met fruit of homemade muesli. Of dat je juist lekker Hollands wilt genieten van een bammetje met kaas of jam en daarbij een flinke kop koffie. Bij het Hilton Schiphol lijken ze elk type ontbijt bij je voor te kunnen schotelen.

Hilton Schiphol Hotel architectuur

10. Vanuit het Hilton loop je binnen 5 minuten naar de vertrekhallen van Schiphol

Als je dan eenmaal uitgegeten en uitgecheckt bent, loop je binnen 5 minuten naar de vertrekhallen van Schiphol. Binnen no time sta je vanuit het Hilton dus klaar bij jouw gate. Als dat niet een relaxt begin van je reis is, weten wij het ook niet!

Zin gekregen om een nachtje in het Hilton Schiphol te slapen?

Op de website van het Hilton Schiphol Hotel vind je meer over het boeken van hotelkamers, het Bowery restaurant, de Axis Lobby & Cocktail bar en de Eforea Spa. Wil je meer over de architectuur te weten komen, dan kun je ook daar kijken.