Elektrische boot huren Gezellige cockpit Nexus Revo 870 Electric

De 5 tofste plekjes om een elektrische boot te huren en een tocht te maken

Zin om een weekendje, midweek of week te varen op een elektrische boot? In Nederland zijn er meerdere toffe plekken om lekker te varen en ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht over het water. Helemaal ideaal: Dat is op pad gaan met een elektrische boot waarop je kunt slapen, die comfortabel en luxe is ingericht én die een grote actieradius heeft zodat je lekker lang op het water kan zijn. Oh en over het opladen van een elektrische boot hoef je je geen zorgen te maken. Het opladen van de elektrisch aangedreven boten kan namelijk gewoon met de normale walstroomaansluitingen in dorpen en stadjes die je bezoekt. Al hebben ook steeds meer elektrische boten zonnepanelen. Benieuwd waar je goed een elektrische boot kan huren en een duurzaam tripje op het water kan beleven? We tippen je een hele fijne verhuurder én vijf gebieden waar het tof is om met een elektrische boot op pad te gaan!

Een elektrische boot huren doe je hier

Een mooie aanbieder van elektrische boten is Natural Yachts, zij hebben de eerste verhuurvloot in de wereld met uitsluitend elektrische jachten in de verhuur. Dit jaar hebben ze hun aanbod uitgebreid en verhuren ze naast motorboten nu ook zeilboten met een elektrische aandrijving en volledig elektrische X Shore tenders. Als je duurzaam wilt varen of actief wilt zeilen, ben je bij hen aan het goeie adres. Oh, en wil je echt lekker luxe doen? Ze verhuren ook luxe en volledig elektrische daycruisers mét kapitein!

Elektrische boot huren Friesland Nexus Revo 870 Electric Elektrische boot huren Gezellige cockpit Nexus Revo 870 Electric Elektrische boot huren Friesland Sneek

Hier wil je een elektrische boot huren: 5 tips!

Benieuwd naar de mooiste plekjes om met een elektrische boot op pad te gaan? Hier wil je het water op (en deze gebieden kun je vrijwel allemaal bereiken met de boten van Natural Yachts):

1. Varen over de Friese meren met een elektrische boot

Over de Friese meren varen en Friesland vanaf het water ontdekken? Dat kan bijvoorbeeld met de Friesland vaarroute of met de Zuidwest-Friesland vaarroute van Natural Yachts. De route door Zuidwest-Friesland is ongeveer honderdzestig kilometer en je doet er een week over. Je begint je tocht bij de haven van Natural Yachts, daar haal je je gehuurde boot op. Je vaart vervolgens onder meer naar Blokzijl, Sloten, Workum, Bolsward, Sneek en geniet onderweg van het comfort van elektrisch varen en het aanzicht van deze steden.

De Friesland vaarroute gaat naar Vollenhove, Blokzijl, Echtenerbrug, Sloten, Woudsend, Heeg, Sneek, Grou, Akkrum, Terherne, Langweer, Ossenzijl, Steenwijk, Giethoorn en dan terug naar de haven van Natural Yachts. Deze tocht is 175 kilometer lang en is geschikt voor mensen die enigszins ervaring hebben met varen.

→ Lees ook: De ultieme vaarvakantie in Friesland? Die plan je met deze 10 tips!

2. Varen over de randmeren en het IJsselmeer

Ook over het IJsselmeer en de randmeren is het mooi varen. Vanuit de haven van Natural Yachts in Vollenhove vaar je naar de Ketelhaven of de Schokkerhaven, via Lelystad, Muiden, Huizen, Harderwijk en weer terug naar de Ketelhaven of Schokkerhaven naar Natural Yachts. Dit rondje is zo’n tweehonderd kilometer lang en je doet er een week over. Het is voor ervaren watersporters een geschikte route. Zo ontdek je verschillende meren in het midden van Nederland zoals het Markermeer, het IJssel-, Ketel-, Gooi- en IJmeer. Ook de randmeren zijn de moeite waard te bezoeken.

Elektrische boot huren Weerribben Wieden

3. Varen in de Weerribben – Wieden

Varen in de Weerribben-Wieden en door Giethoorn is voor iedere liefhebber van natuur een mooie ervaring. Deze tocht is ongeveer honderdtien kilometer lang en je kunt ‘m in een lang weekend, een midweek of in een week varen. De route is geschikt voor watersporters die enige vaarervaring hebben. Je start de route in Vollenhove bij Natural Yachts en vaart via Blokzijl, Ossenzijl, Steenwijk, Zwartsluis, Genemuiden en Kampen weer richting de beginhaven.

→ Lees ook: Een watervilla huren in Nederland? Dit zijn 7 unieke plekjes!

4. Varen over de voormalige Zuiderzee richting Amsterdam

Zin in een paar weken op het water? Huur dan een elektrische boot en ga het water op richting Amsterdam. Vanuit de haven van Natural Yachts in Vollenhove vaar je via de Ketelhaven of Schokkerhaven richting Lelystad, Durgerdam, Amsterdam, naar Muiden, Huizen, Spakenburg, Harderwijk, Elburg, Kampen, Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en terug naar Natural Yachts. Zo ontdek je de Zuiderzeesteden onderweg en geniet je van een paar dagen Amsterdam. De hele route is 254 kilometer lang en is geschikt voor de ervaren schipper.

Elektrische boot huren Huur de Eelex 8000 met kapitein

5. Nog verder varen met een elektrische boot?

Ga je graag wat verder weg met je boot en meerdere weken op pad? Dan zijn er nog meer opties om op pad te gaan in Nederland met een elektrische boot. Of droom je misschien van je eigen elektrische boot waarmee je eindeloos op pad kan? Ook dan hebben we nog een paar tips voor je… Wat dacht je bijvoorbeeld van varen in de Biesbosch? Dit prachtige natuurgebied is erg de moeite waard om vanaf het water te bewonderen. Je kunt op verschillende plekken de Biesbosch binnenvaren. Via de Amer, het Hollands Diep, de Beneden Merwede en de Nieuwe Merwede. Op de Aakvlaai en de Vischplaat zijn oplaadpalen, mocht je die nodig hebben. Mocht je ooit een eigen elektrische boot hebben of elders een boot huren, dan is ook de Linge prachtig, dit zit bij Leerdam. Vanaf het water heb je daar uitzicht op de mooiste dorpjes, verschillende landgoederen en mooie natuurgebieden. Vaar langs het Kunstfort dat bij Asperen ligt, ga naar Leerdam, bezoek Gorinchem en het landgoed Marienwaerdt bij Beesd.

Elektrische boot huren Northman 1200 Electric in Sneek Elektrische boot huren Nexus Revo 870 Cabrio Electric aanlegplaats in de natuur Elektrische boot huren Northman 1200 Electric

Tips voor mooie elektrische huurboten:

Benieuwd wat nou mooie en goede boten zijn om te huren? We tippen je een paar aanraders. Mooie elektrische motorboten, tenders en zeilboten om te huren zijn bijvoorbeeld:

  • De Northman 1200 Electric (Luxe motorjacht voor 6 personen)
  • De Nexus Revo 870 Electric (Moderne motorboot voor 4 personen)
  • De Maxus Evo 24 Electric (Ruime zeilboot voor 4 personen)
  • De Maxus 34 Electric (Zeiljacht voor 6 personen)
  • De Eelex 8000 Electric (Duurzame daycruiser: dagtochten met kapitein)
  • De X Shore 1 Top Electric (Tender, overnachten is mogelijk met 2 personen)

Boek hier je eigen elektrische boot in de haven van Natural Yachts

→ Bekijk hier al onze Nederland tips