Waarom zou je ver weg op reis gaan als je in Nederland ook heel tof een weekendje weg kunt plannen? Tijd om je te inspireren met een lijstje van onwijs toffe hotels verspreid door ons land. En extra fijn… Je kan deze luxere hotels mét veeeel korting boeken als je je gratis aanmeld via Secret Escapes dat je misschien kent van reclames. Ze promoten vaak hotels verspreid over de hele wereld, maar je kan dus ook hele leuke hotelletjes vinden in ons eigen Holland. We hebben er 7 opgezocht om verliefd op te worden!

1. Hotel Arena in Amsterdam

Wil je een keer een weekendje naar Amsterdam? Op SecretEscapes vind je meer dan eens toffe hotels in Amsterdam zoals het designhotel Hotel Arena dat in Amsterdam Oost ligt maar tegelijk ook dicht bij het centrum. Ook loop je vanuit het hotel zo naar het Oosterpark, hotspots in Oost en Artis. Check dit hotel online, je ziet dan ook de prijzen en beschikbare data van Hotel Arena, je slaapt hier bijvoorbeeld al vanaf 89,- euro per nacht met twee personen!

2. Overnacht in een oude bioscoop in Maastricht

Zin om een paar dagen of een nachtje in Maastricht door te brengen? Dit hotel op SecretEscapes is de plek om te overnachten. Hotel Mabi is een leuk boetiek hotel dat gevestigd is in een oude bioscoop (hoe tof!). Het is uniek ingericht (zo heb je in de lobby de leus “Kunt u niet slapen? Tel de schapen!” op de muur staan onder een kunstwerken van schapen), het hotel is goed gelegen en ook fijn… online krijg je vaak lekker korting op je prijs.

3. Slapen in een kasteel dichtbij Utrecht

In de buurt van Utrecht vind je dit waanzinnig mooi hotel of beter gezegd Kasteel Kerckebosch. Het ligt wat dieper in de natuur, maar binnen no-time kun je ook in het centrum van Utrecht zijn. Een gaaf hotel dus als je bijvoorbeeld een romantisch weekendje weg wilt! Je slaapt hier vanaf 67 euro per nacht per kamer.

4. Breng de nacht door in een oud internaat in Gelderland

Klinkt een beetje creapy of niet: Overnachten in een oud internaat…? Toch is dit alles behalve dat. Bij Hotel Villa Ruimzicht slaap je namelijk in onwijs mooie kamers die de meest geweldige badkamers hebben. In de prijs zit verder vrijwel altijd ontbijt én een glaasje bubbels, dus mocht je een keer met je lief een weekendje weg willen is Hotel Villa Ruimzicht wellicht wat voor jullie! Slapen doe je hier vanaf 89 euro per kamer per nacht.

5. Slapen aan de rand van dé cultuurstad van Nederland

Je wist het misschien nog niet, maar Enschede is dé cultuurstad van Nederland. Toch vind je hier niet alleen toffe culturele activiteiten, je kan hier ook mooi overnachten in Hotel de Broeierd. Een kamer is al beschikbaar via Secret Escapes vanaf 59 euro per nacht!

6. Romantisch overnachten in je eigen lodge dichtbij zee

Zin in een weekendje strand? Bekijk dit hotel dan eens, bij Badhotel Rockanje slaap je namelijk dichtbij de zee van Zuid-Holland. Je overnacht hier vanaf 69 euro per kamer per nacht en je hebt een soort eigen lodge.

7. Hipper dan hip, Hotel The Manor in Amstedam

Amsterdam… “Aan de Amsterdamse grachten, heb ik heel m’n hart voor altijd verpand… Amsterdam”. mooie woorden van Pieter Goemans over onze hoofdstad. Als je hier een keer tof wilt overnachten is The Manor in Oost een aanrader. Het is hipper dan hip en je bent zo in het centrum, maar tegelijkertijd kun je ook Oost Amsterdam ontdekken.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.