Met interrail naar Sziget

Waarom Interrailen naar Sziget helemaal te gek is!

Prachtige landschappen, pittoreske dorpjes, eeuwenoude bruggen. Het komt allemaal voorbij terwijl ik deze blog typ op mijn comfortabele stoel met perfect werkende wifi. En dat terwijl ik net een heerlijk wijntje heb besteld in het restaurant van de trein. Ik kan maar één ding concluderen: interrailen is echt te gek!

Dit is waarom je wilt interrrailen naar Budapest & Sziget

Waarom? Het is een enorm relaxte manier van reizen. Je zit niet drie uur van te voren te wachten op een vliegveld om vervolgens uren in een veel te krappe vliegtuigstoel te moeten zitten en je hoeft ook niet uren op te letten in het verkeer en files te trotseren in de auto. Daarnaast is treinreizen natuurlijk hartstikke duurzaam en één groot avontuur omdat je helemaal zelf kunt bepalen waar je een tussenstop maakt. Wil je tussendoor een dagje Wenen ontdekken of shoppen in Bratislava? Dan voeg je dat gemakkelijk aan je reis toe. Zo hebben wij niet alleen een fantastische tijd gehad op Sziget en in Budapest, maar hebben we ook nog een hele leuke Eurotrip gehad!

Interraillen naar SzigetInterraillen met de treinInterrail, trein naar Wenen Interrail, in de trein eten in de trein

Je kunt zelf je interrail reis plannen naar Sziget, maar wil je de heenweg al volledig in de festivalstemming komen? Dan is de Sziget Express echt iets voor jou! Op die manier maak je op de heenweg al je eerste Szigetvrienden en kom je al feestend aan op je bestemming.

Sziget moet je een keer meemaken

Sziget is een unieke ervaring. Het multiculturele festival vindt 6 dagen plaats op een eiland in de Donau in hartje Budapest. Het eiland heet tijdens Sziget het ‘Island of Freedom’, een naam die zeker eer doet aan de sfeer! Op de vele stages op het terrein is non-stop entertainment voor iedere soort muziekliefhebber. Naast grote artiesten als Dua Lipa, Calvin Harris en Justin Bieber is het dé plek om nieuwe artiesten te ontdekken. Ook zijn er, vanwege de vele Nederlanders die Sziget bezoeken, veel Nederlandse artiesten zoals Ronnie Flex, Kensington en Froukje.

Van een workshop voguedancing tot circusacts en samen een lego kunstwerk bouwen

Maar muziek is absoluut niet het enige wat Sziget te bieden heeft. Er zijn talloze theater-, circus- en kunstperformances. Ook zijn er vele creatieve kunstwerken te bewonderen, kun je heerlijk chillen bij het strand en zijn er heel veel unieke workshops te volgen. Op de website van Sziget vind je het volledige programma.

Een belangrijke tip van mij en mijn festivalgezelschap: focus je niet alleen op de artiesten op de main stage maar ga ook zeker de andere podia en venues bij langs, daar vonden wij ‘hidden gems’ waar we de beste tijd hebben gehad! Het loont zeker om gewoon rond te lopen en de sfeer te proeven bij de verschillende tenten met allemaal een eigen thema. Van circus tot LGBTQI+ vriendelijke optredens, van strandbar DJ’s tot yoga tenten.

Doe ook zeker mee met één van de vele workshops die er gegeven worden. Hoe leuk is het om iets te doen wat volledig uit je comfortzone is zoals de vogue dancing workshop die wij volgden. Het heet niet voor niets het Island of Freedom, dus iedereen is overal welkom!

De beste combi van feesten, avontuur en cultuur

Door interrailend naar Sziget te gaan, heb je een hele diverse vakantie! De unieke reis ernaartoe voelt echt als een avontuur. Doordat je kan stoppen waar je wilt, heb je enorm veel vrijheid en kun je cultuursnuiven in de mooiste Europese steden. Je kunt er voor kiezen om meerdere Europese steden te bezoek op de heen en/of terugweg, maar Sziget zelf vindt natuurlijk ook plaats in een fantastische stad. Budapest is echt de moeite waard om te bezoeken als je naar Sziget gaat. Hoe je Sziget en Budapest het beste kunt combineren lees je in dit artikel over wat te doen in Budapest tijdens Sziget.

Op onze blog vind je trouwens ook je alle praktische informatie die je moet weten als je naar Sziget gaat.

Praktische info Interrailen

Je kunt op de website van Interrail verschillende soorten passen boeken. Een paar tips voor Interrailen uit onze eigen ervaring:

  • Reserveer een stoel. Het feit dat je een Interrail ticket hebt, betekent niet dat er ook plek voor je is in de trein. Reserveer dus een stoel voor de route die je reist anders is er een kans dat je de hele rit op de grond moet zitten.
  • Houd rekening met eventuele vertraging. Wij hebben de heenweg naar Budapest een overnachting geboekt in Wenen, wat ons wat meer ademruimte gaf toen we wat vertraging hadden. Reizigers die in één keer doorreisden naar Budapest, dreigden door de vertraging hun aansluiting van de allerlaatste trein te missen.
  • Check de coronamaatregelen per land, op sommige trajecten moet je een mondkapje op in de trein.
  • Neem cash mee, niet in alle landen kun je makkelijk met kaart betalen.
  • Hier vind je nog meer tips over Interrailen in Europa.

Wenen, interrail Rondlopen in Wenen Met interrail naar Wenen

Heel veel plezier op je interrail reis naar Sziget!


→ Bekijk hier alle artikelen over Hongarije