begin-budapest-rally

Doe jij mee aan de Budapest Rally? 7 landen, 6 etappes & een knalgele hoofdprijs!

Tientallen originele auto’s, een route van 2.000 kilometer die je meeneemt langs de mooiste plekken van Europa en elke dag opdrachten waarmee je punten kunt scoren, zodat je op het eind een knalgele Trabant kunt winnen… We hebben het over The Budapest Rally!

Als je mee doet aan The Budapest Rally maak je de roadtrip van je dromen. Vanaf Amsterdam strijden verschillende vierwielers (de een nog gekker dan de ander) tijdens deze rally namelijk in 6 etappes voor een ultieme hoofdprijs, namelijk een knalgele Trabant. Toch is deze prijs, niet de enige reden om mee te doen. Tijdens deze rally cruise je namelijk door 7 verschillende landen in Europa en eindig je jouw vakantie in prachtig Budapest. Elke dag zijn er opdrachten waarmee je punten kan scoren, maar een avond tijdens deze rally eindigt ook altijd met een uitgebreid feestje en goed eten! Dat klinkt goed toch?

Zo zag The Budapest Rally er eerder uit:

Doe je mee aan The Budapest Rally?

Er kunnen allerlei teams mee doen aan The Budapest Rally en het vertrek is in Amsterdam! Van de deelnemende teams wordt verwacht om met een zo originele en bijzondere vierwieler aan de start te verschijnen. Kies je voor een versierd wrak? Of juist een prachtige oldtimer? De keuze is aan jou, maar besef wel: Hoe origineler je bent, hoe meer punten je op het begin al scoort! Zodra de rally vervolgens echt is gestart, wordt er gedurende 6 etappes langs enkele van Europa’s mooiste wegen gecruisd en kun je nog meer punten verdienen tijdens challenges en opdrachten.

Wie weet winnen jullie de knalgele Trabant!

Scoor je de meeste punten tijdens de rally, dan is onderstaande vierwieler van jou, een knalgele Trabant! Het is hét icoon van het oude Oostblok:

budapest-rally-gele-trabant

Punten verdienen tijdens de rally

Zoals eerder gezegd kan je aan het begin van de Budapest Rally al punten scoren, door origineel aan de start te verschijnen. Pimp dus niet alleen je auto, maar trek ook zelf een kek-pakje aan. Uiteraard vallen er ook onderweg punten te scoren door een aantal challenges met succes uit te voeren én natuurlijk is het belangrijk om alle checkpoints op de autoroute te vinden. Hieronder vind je nog wat tips om gauw extra punten te scoren en andere handige weetjes:

Hoe ziet de puntentelling er ongeveer uit?

Om je een beter idee te geven, vind je hieronder wat manieren om punten te scoren:

  • Creativiteitsscore van de wagen: max + 100 punten
  • Een auto in de volgende kleuren: knalgeel, knalgroen, knalroze, felblauw, feloranje: + 70 punten
  • Quick Wins: Zwaailicht op het dak: + 20 punten
  • Great Rides: Auto voor ‘t eerst ingeschreven voor het jaar 1990: + 80 punten
  • Gepersonaliseerde vlag van het team (minstens 1m²): + 20 punten

Dit is nog maar het begin, alle info vind je hier, maar haal in ieder geval je vlag en zwaailicht vast van zolder!

De finish van de 6 etappes: Altijd één groot feest!

Tijdens de rally zijn er 6 etappes en de finishlijn van elke etappe wordt steeds getrokken op een unieke locatie waar je ook kan kamperen. Neem dus je tentje mee of boek zelf een hotel in de buurt (die kan je vooraf boeken, want van te voren worden de aankomstplaatsen doorgegeven)! Bij de finishlijn van elke etappe wordt vervolgens elke avond een fijn feestje georganiseerd. Er wordt een muziekinstallatie en podium gebouwd, maar er is ook een bar te vinden en plekken om te eten.

Is er een thema tijdens The Budapest Rally?

Hell yeah! Dit jaar is het thema van The Budapest Rally: “Heroes”! Oftewel pimp jouw vierwieler zo, zodat hij past bij jouw ultieme held. Dit kan een held uit een film zijn (James Bond?!) of een goed stripverhaal (Spiderman?!), maar ook antihelden of lokale helden mag je gebruiken als inspiratie. Zorg in ieder geval dat jouw auto én outfit zo veel mogelijk bij het thema passen, daar krijg je namelijk beide punten voor!

7 landen in 6 etappes

prachtig-europa-budapest-rally

Jaaaaaa! Doe je mee? Top!

Denk je: Dit is wat voor mij? Ga dan nu naar Budapestrally.org en schrijf je in. Het vertrek van de rally is in Amsterdam en de kosten voor The Budapest Rally zijn 250 euro per persoon. Daar horen dus de volgende dingen bij: Unieke aankomstlocatie, volledige logistieke ondersteuning van de trip, elke avond een feest met meegereisde dj’s, spellen & activiteiten onderweg én… Zeer waarschijnlijk: de trip van je leven! Je kan verder nog dingen bijboeken, zoals een kampeerplek (RALLY CAMPING dit kost 60 euro extra) en eten (RALLY FOOD dit kost 60 euro extra).