aigues mortes flamingo's frankrijk

5 manieren om te kamperen in Frankrijk

Roadtrippen in la douce France, of zoals je vroeger gewoon zou zeggen: Met de auto op vakantie naar Frankrijk. Met een tentje achterin, een stel klapstoeltjes, een campingtafel, tassen vol spullen en een gaspitje met wat pannen. Vakanties die ik vroeger meer dan eens heb gemaakt en in de toekomst ook opnieuw wil gaan maken. Maar dat kamperen wat je tijdens zo’n vakantie doet, dat is eigenlijk helemaal niet zo voor de hand liggend als je zou denken. Wist je dat “kamperen” op heel veel verschillende manieren kan? Wij zetten vijf manieren om te kamperen in Frankrijk op een rij!

Verschillende manieren om te kamperen in Frankrijk

aigues mortes frankrijk strand-2

1. Rent-a-tent in Frankrijk

Is glamping iets té extravagant voor je, maar vind je zelf een quechua meeslepen ook te veel werk dan kun je in Frankrijk ook slapen in een huurtent. Dit wordt ook wel rent-a-tent genoemd en je slaapt dan in een tent die al van te voren is opgezet op de camping.

2. Kamperen op een luxe familie camping

You either love them or hate them, van die giga campings in Frankrijk waar ontelbaar veel faciliteiten zijn. Naast het strand vind je direct een gigantisch zwembad met glijbanen, er is een entertainment team, verschillende restaurantjes, een supermarkt, souvenirshop en de douche faciliteiten zijn bijna net zo goed als in een hotel. Het enige is dat je nog steeds met je wc-rol onder de arm er naartoe moet lopen als je moet. Perfect voor als je met familie op vakantie gaat of gewoon zelf stiekem best veel van zwembaden met glijbanen houdt. Want eerlijk is eerlijk, zo’n glijbaan blijft leuk, hoe oud je ook bent.

3. Glamping in Frankrijk

In Slovenië hebben wij laatst bij Lake Bled in hutjes gekampeerd waarnaast een hot tub stond, hét perfecte voorbeeld van glamping. Maar zo’n manier van kamperen vind je ook in Frankrijk terug. Zo zijn er bijvoorbeeld boomhutten waarin je kan slapen of mongoolse yurts in het plaatsje Le Bout du Monde, hier schreven we al meer over deze bijzondere campings in Frankrijk.

4. Kamperen op een naturistencamping

Naturistencampings zijn in Frankrijk volop te vinden. Waar je bij het glamping juist in ultiem luxe een “tent” (oké vaak is dat het niet eens, maar juist een echt hutje of huis) uit kruipt, doe je dat op naturistencampings juist in volledige vrijheid. Je moet hier wel het type voor zijn, maar uit verhalen van bekende hebben wij gehoord dat de campings vaak stukken rustiger zijn en je er echt back to basics in het midden van de natuur bent.

5. Logeren op een boerencamping

In Frankrijk vind je heel wat boerencampings. Die zijn vaak in een landelijke omgeving te vinden, lekker rustig en omringd door natuur. De ene keer sta je bij zo’n boerencamping gewoon op een weiland en een simpel bedacht douche en wc-hok. Terwijl de andere keer er wat meer werk van is gewerkt. Feit is dat je meestal wat primitiever kampeert en stukken rustiger dan op grotere familieoorden waar ook meer faciliteiten zijn.

Welke manier van kamperen heeft jouw voorkeur?