Bijzonder overnachten in maastricht Kaboom Hotel

Bijzonder overnachten in Maastricht | Kaboom Hotel

Aan de deur hangt een gouden pistool. Het glimt, lonkt en roept me om het te pakken. Ik haal het pistool van de deurklink en loop naar het raam. De voorkant van het centraal station van Maastricht doemt voor me op. Recht voor het raam staat een tafel, mijn Fjallraven rugzak gooi ik er naast en ik leun over het bureau heen zodat ik nog beter naar buiten kan kijken. Het pistool rust nog steeds in mijn handen. Als ik naar beneden kijk wordt ik verrast. Zakjes vol knettersnoep. Openmaken of niet? Ik twijfel en kijk naar rechts omdat ik uit mijn ooghoek een klok zie hangen, maar als ik probeer de tijd te lezen ontdek ik alleen donker blauwe letters die de tekst “Stop wachting. Enjoy your time” vormen.

Welkom in het gaafste hotel van Maastricht: Kaboom!

→ Meteen boeken: Boek hier het Kaboom Hotel

Bijzonder overnachten in Maastricht bij het designhotel Kaboom

Nadat we ontzettend lekker in het Townhouse Hotel in Maastricht hadden geslapen, werden we eigenlijk nog meer benieuwd naar het zusje van dit hotel: Kaboom. Het Kaboom Hotel opende in juli 2015 haar deuren in Maastricht. Dit hotel is tevens van de La Bergère Group en ligt, zoals je hierboven ook al kon lezen, direct tegenover het centraal station van Maastricht en daarmee ook om de hoek van het Townhouse Hotel. Op de website van Kaboom zagen we al gave foto’s voorbij komen van minimalistisch ingerichte kamers die tegelijkertijd ontzettend stijlvol waren. Heel anders dan het huiselijke Townhouse, maar door de simplistische inrichting juist bijzonder en totaal anders dan elk ander hotel. Toen we werden uitgenodigd voor een logeerpartij, konden we dan ook niet anders dan enthousiast ‘Ja!’ zeggen.

Een hotel voor de moderne reiziger

Eenmaal aangekomen in het Kaboom Hotel werd ons bij de receptie verteld dat wij op de blauwe verdieping zouden slapen, met de gave lift mochten we dus naar de eerste. Het hotel is verdeeld in verschillende kleuren, waarbij onze etage voornamelijk uit wit en blauw bestond. Zowel het gave behang vol herkenbare beelden uit Maastricht, als het zachte Auping bed en de accessoires in de kamer waren in die kleuren gemaakt. Met hier en daar een zwart detail, waardoor het geheel clean en simplistisch over komt, maar daardoor juist ook erg gaaf. Door deze stijl van inrichten, maar ook de lage prijs voor de kamers wilt het Kaboom een echte plek zijn voor moderne reizigers en als je het ons vraagt is dat aardig goed gelukt! Benieuwd naar onze hotelkamer? Check de foto’s hieronder!

Bam! Kaboom is zowel verrassend als functioneel

Wat grappig is om te weten, is dat de opdracht voor de interieurarchitect van Kaboom als volgt luidde “Ontwerp een interieur in de geest van de historische locatie, maar laat het alsjeblieft geen oubollige tent worden.” Met bovenstaande dus als resultaat. Zo is het behang geen typisch oudbollig-oma behang geworden, maar doet het patroon wel historisch aan. Verder heeft interieurarchitect Roger Haan ook goed nagedacht over het bed, het kledingrek, de badkamer en dingen als de kluis in de hotelkamer. Hij heeft op de een of andere manier met beperkte materialen iets heel gaafs en functioneels neergezet. Maar verrast ook door gekke dingen als het gouden pistool aan de deurpost dat het “Don’t disturb me” bordje is en het knettersnoep dat je als kleinigheidje krijgt wanneer je aankomt. Met dat disturb me bordje kun je trouwens ook de leukste foto’s maken!

Een weekendje Maastricht op de planning?

Als je binnenkort een weekendje Maastricht op de planning hebt staan, of het nu met je lief is of met vrienden, is Kaboom zeker een aanrader. Het is lekker betaalbaar, ideaal dus als je nog student bent en bijvoorbeeld met de trein naar Maastricht komt (leven de studenten OV Chipkaart!). Maar ook als je met de auto komt, zijn er gewoon parkeerplekken te vinden. Verder loop je zo de stad in, om te shoppen bij gave concept stores als Festen of om lekker te eten bij restaurants als de Brandweerkantine of Witloof.

Bijzonder overnachten in het Kaboom Hotel

Ook een nachtje in het bijzondere Kaboom Hotel slapen?

Een keer blijven logeren bij het Kaboom Hotel? Dat kan! En ook nog eens voor een klein prijsje! Handig voor als je met een beperkt budget een weekendje Maastricht wilt organiseren. Een nachtje in Kaboom blijven kan soms al voor een prijs van 39,- euro. Boek hier het Kaboom Hotel