Theuntje Klazes

Kitesurfen in Sri Lanka is de droom waarvan je nog niet wist dat je hem had

Landen, het vliegtuig uitstappen, de warmte voelen, je bagage ophalen, de bus in. Een paar uurtjes later sta je op het puntje van het schiereiland Mannar in Sri Lanka. Omgeven door water met niemand om je heen behalve like minded reizigers en kiters. Kleren uit, bikini aan, het water in, even luieren in de zon en dan is het tijd voor een biertje. Ideale start voor iedere vakantie of reis, toch? behalve dan dat je wat zand in je gezicht kan verwachten als je op het strand ligt want het waait!

Mannar in Sri Lanka

kiten sri lanka drone foto van boven mannar Kitesurfen in sri lanka op het strand mannar

Kitesurfen in Sri Lanka bij het schiereiland Mannar

Vayu resort, Kitesurfing Mannar is een nieuw kitecamp op een bijzondere plek in Sri Lanka. Het schiereiland Mannar vormt het begin van serie eilandjes en zandbanken die samen een brug tussen Sri Lanka en India vormen. Aan de ene kant van deze brug ligt een lagune en aan de andere kant de oceaan. Voor de kitesurfers onder ons dus voor ieder wat wils! In het zomer seizoen van mei tot oktober waait er vrijwel iedere dag een stabiele 20 knopen. Als je al bekend bent met kiten kun je in het kamp alle benodigde gear huren. Het feit dat er een grote vlakwater spot is die nooit druk wordt maakt het perfect om progressie te maken in het kiten, maar maakt het ook de perfecte spot om te leren!

Vayu resort, hét kitecamp in Mannar

Het kamp bestaat uit knusse bungalows die op het strand gebouwd zijn, een bar en restaurant en een plek voor yoga, meditatie of om gewoon even lekker te hangen. Het is het eerste kamp op deze plek dus je hoeft je geen zorgen te maken over all-inclusive mega hotels, of dronken toeristen. Het kamp heeft een bar en de crew is een mix van locals en reizigers en samen zorgen voor een mega chille vibe. Dus of je nou zin om je avonden in de gezellige bar door te brengen of om te hangen rond het kampvuur, alles kan! Kitesurfen is een sport die mensen trekt van alle soorten en maten dus saai wordt het nooit.

In de winter is dit de perfecte plek voor Yoga, Aryuveda en Meditatie

In het winterseizoen, wanneer er minder wind is, is dit de perfecte plek voor Yoga, Aryuveda en Meditatie. Het kamp biedt meerdere packages aan rond deze tijd, met begeleiders van over de hele wereld om te zorgen dat iedereen opgeladen naar huis gaat.

kitesurfen mannar sri lanka schiereiland schiereiland mannar in sri lanka kiten

Zo plan je jouw kitesurf reis naar Sri Lanka

Retour vliegtickets naar Sri Lanka kosten meestal rond de 500 euro en je kunt er direct naartoe vliegen vanuit Nederland. Vanaf het vliegveld kun je vervolgens kiezen of je op eigen houtje naar het kamp wil (avontuur en goedkoop) of dat je opgehaald wilt worden met een minibusje. Het is een tijdje rijden maar dan heb je ook wat! Sri Lanka is niet zo goedkoop als bijvoorbeeld Thailand maar het is zeker een parel met nog veel onontdekte plekken. Kamer prijzen in het kamp kunnen variëren, en voor een biertje betaal je ongeveer 2 euro. Cocktails zijn rond de 6 euro.

Zien we jou binnenkort op Mannar bij Vayu Resort?

Ik ben een beetje verliefd geworden op deze plek, de condities voor kiten zijn fantastisch maar de algehele sfeer is wat mij terug brengt. Plus het feit dat je in Sri Lanka zo makkelijk kan reizen naar zulke mooie plekken. Goede kans dus dat je mij in het kamp tegenkomt aankomend zomerseizoen, vraag dan naar Theuntje Klazes!