Langkawi, Maleisië SkyBridge

De hoogte in op Langkawi in Maleisie: Sky Bridge

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik het mooie Langkawi in Maleisië mocht bezoeken. Langkawi ligt ongeveer 30 km verwijderd van het vaste land. Het is één van de 99 eilanden in de Andamanse zee. In Langkawi kan iedereen wel iets leuks doen. Zo kun je prachtige scootertochten maken, een dagje naar het strand of de hoge hoogte op gaan zoeken! Dat laatste heb ik gedaan, in combinatie met een zelfgeorganiseerde scootertocht op het eiland.

Doen op Langkawi, met je scooter naar de Sky Bridge

Langkawi, Maleisië SkyBridge SkyBridge Langkawi, Maleisië SkyBridge uitzicht Langkawi, MaleisiëUitzicht SkyBridge Langkawi, Maleisië

1. SkyBridge

Bij een bezoek aan de plaats Langkawi hoort toch eigenlijk wel een uitstapje naar de SkyBridge. Wel bedoeld voor durfallen, want dit is namelijk de langste hangbrug ter wereld! De SkyBridge is 125 meter lang en het was zeker geen makkelijke prestatie om deze brug op te hangen. Uiteindelijk is de hangbrug per helikopter naar de top van de berg getild en werd deze later vanaf daar in zijn huidige positie opgehangen.

Een leuke bijkomstigheid van de SkyBridge is, omdat deze middenin de natuur ligt, vol met leuke aapjes zit. Ze klimmen en klauteren om en langs je heen. Een goede tip is om je zonnebril vast te houden en je etenswaren even goed weg te stoppen. De apen zijn namelijk gek op lekkernijen en willen deze maar al te graag van je afpakken, wat natuurlijk niet gezond is voor ze….

2. SkyCab

Om bij deze langste SkyBridge te komen staat er eerst nog een andere uitdaging te wachten. Je kunt namelijk alleen bij de SkyBridge komen door de steilste kabeltrein (the SkyCab) ter wereld naar boven toe te nemen. Tijdens deze rit krijg je een prachtig uitzicht over het land. Met helder weer zie je zelfs de eilanden rondom Langkawi liggen. De SkyCab gaat over een meer dan 550 miljoen jaar oude rots heen en ligt in het oudste deel van Zuidoost-Azië. De reis van het basisstation naar het middenstation zal 1.700 meter afstand leggen en hier kan je al van een prachtig panoramisch uitzicht genieten. Reis door naar het topstation op een hoogte van 708 meter boven de zeespiegel. Vanuit hier kun je naar twee platforms op de top van de Machincang-berg wandelen. Hier heb je een prachtig uitzicht. De tocht met de SkyCab duurt van het onderste- tot het bovenste station zo’n 15 minuten.

Langkawi, Maleisië SkyCab Langkawi, Maleisië Tocht in de SkyCab SkyCab Langkawi, Maleisië

3. SkyDome

Voor diegene die liever niet naar de hoge hoogte stijgen, rondom het beneden station aan de voet van de Machincang-berg is er nog van alles meer te doen zoals onder andere een bezoek aan de SkyDome, een 3D museum of te wandelen in Oriental Village. Zeker de moeite waard dus om een kijkje te gaan nemen. Kaartjes voor alle activiteiten zijn ter plaatse te koop.

4. Andere activiteiten

Naast deze heldhaftige activiteit is er in Langkawi nog veel meer te ontdekken. Er zijn genoeg stranden om lekker te relaxen en het stadje zelf is heel leuk om doorheen te wandelen. In de avond zijn er op de stranden ook verschillende vuurshows te bezichtigen. Ook is het mogelijk om te gaan eilandhoppen langs de prachtige eilandjes in de omgeving en in de avond is de avondmarkt dé plek waar je moet zijn voor de lekkerste gerechten uit verschillende culturen.

→ Lees hier meer tips voor een bezoek aan Langkawi in Maleisie

Langkawi, Maleisië Vuurshow Vuurshow Langkawi, Maleisië

Ben je alweer aan het wegdromen bij verre reizen naar Azië? Zet dan zeker Langkawi, Maleisië op je bucketlist! Je vindt in dit artikel over Langkawi nog veel meer tips!→ Lees hier meer over Maleisië