Inpakken voor China

Inpakken voor een stedentrip naar… Beijing & Shanghai! | China

Bij het woord stedentrip, denk je niet gauw aan China. Logisch. Het ligt immers aan de andere kant van de wereld en je zit stukken langer in het vliegtuig, dan wanneer je op stedentrip naar Rome of Kopenhagen gaat. Toch ga ik het doen. Op stedentrip naar China. Om precies te zijn op stedentrip naar Beijing en Shanghai. We vliegen naar Beijing, ontdekken vanuit daar ook plekken als de Grote Muur en reizen daarna af naar uber modern Shanghai per hogesnelheidstrein. Om vervolgens 9 dagen later weer terug te komen in vertrouwd Holland. Maar goed! Wat neem je mee naar China? Wat mag je niet vergeten als het in verwegistan winter is? En wat kun je niet missen als je een vlog moet maken voor een reisorganisatie? Bij deze een sneak peak in mijn koffer!

Chinese visa paspoort

Mijn paspoort mét visum voor China!

Blijft gek, je paspoort in een envelop ergens naartoe sturen. Nog raarder wordt het als je weet dat je hem binnen 1,5 week terug moet hebben, omdat je dan vertrekt. Toch is de hele visum aanvraag voor China perfect verlopen en was alles binnen een week helemaal rond.

Toms Lunata Booties

Mijn nieuwe liefde, de Lunata booties van Toms! Hopen dat ik ze aan kan in dat koude weer daar in Beijing en Shanghai. Al doe ik ze alleen maar aan naar een etentje, ook goed, ze gaan hoe dan ook in de koffer naast ander schoeisel voor alle wandeltochten die we gaan maken! Sowieso is het eigenlijk ook best bijzonder om ze in China te dragen, want voor elk paar Toms dat verkocht wordt, krijgt iemand in nood ook een paar schoenen. Toms geeft ook schoenen weg in China, dus het kan zomaar zo zijn dat ik een kindje tegen kom dat de giving shoes van Toms draagt. Al werkt Toms wel samen met meer dan 70 landen, dus grote kans dat ik of jij de giving shoes al wel eens eerder heb gezien.

O My Bag China

Mijn O My Bag, nieuwe sieraden én notebook

Ik heb hem al een tijdje en ben er nog steeds verliefd op… Mijn O My Bag tas in envelop model en camel kleur, oftewel de Ally Bag. Ook deze zit in mijn koffer of hangt om mijn schouder als ik het vliegtuig instap, want als handbagage kan hij prima mee. Kun je goed je paspoort, smartphone en ander spul in kwijt. Ook mijn nieuwe sieraden van Femme des Fleur gaan mee. Te leuk om thuis te laten en er zit een mooi reisverhaal aan vast. Het rechterkettinkje bestaat namelijk uit een vintage prayer box, deze zie je wel vaker in landen als India. En tot slot iets dat meer praktisch is, dit nieuwe notitie boekje van Hay! Jep, af en toe ben ik nog steeds een beetje old school en doe ik nog steeds niet alles digitaal. Ik ben bijvoorbeeld ook iemand die gewoon nog steeds een papieren agenda te voorschijn haalt zodra er iets gepland moet worden. Kan niet wennen aan die smartphone agenda op m’n iPhone.

Heys koffer

Heys koffer voor wie vaak met laptop reist

De grote vraag is: Is deze Heys handbagage koffer groot genoeg. Op zich ga ik maar 9 dagen weg, maar het is koud in China. Onder het vriespunt koud. Dus waarschijnlijk moeten er heel wat dikke vesten, truien en ander spul in. Al heb ik ook een dun shirtje van Icebreaker bij Bever gekocht dat je onder elke omstandigheid warm gaat houden, mits je je houdt aan de gouden 3 lagen regel waar in dit artikel over het extreme weer in Lapland ook al werd geschreven. Maar goed, deze Heys koffer is ondanks dat het een handbagage model is wel handig. Er zit voorin namelijk een speciaal vak waar je je laptop heel gemakkelijk in kwijt kunt. En hello, als reisblogger kun je bijna niet zonder weg. Alleen even kijken of al die winterkleren er dan ook bij gaan passen!

Inpakken voor China

Last but not least: China Lonely Planet

Internet is nooit een garantie. Al helemaal niet in China. Dus naast mijn laptop gaat één boek zeker mee. De China Lonely Planet. Die overigens al een paar jaar in mijn kast ligt, omdat ik er ooit al eerder heen wilde maar toen toch besloot om te gaan backpacken in Mexico. Verder kreeg ik ook dit Toms boek bij mijn schoenen, het beschrijft nog beter het verhaal achter het merk Toms dus wie weet dat die ook in mijn koffer opduikt!

Klaar voor mijn stedentrip!

Naast bovenstaande gaan natuurlijk ook de gebruikelijke dingen mee, denk aan mijn camera, kleding (het is soms -10 daar! Als ik Google mag geloven tenminste…), toiletspullen, dingen als een wereldstekker etc. Maar hierboven dus de wat meer speciale dingen. Oh, en mocht je benieuwd zijn welke China reis ik ga maken, dan kun je hier het programma bekijken. Ik ga namelijk mee met een groepsreis van ANWB naar Beijing & Shanghai. Maar reis ook een beetje live mee via Instagram, want daar zal ik (zover de wifi het toelaat) updates proberen te doen wanneer ik onderweg ben!