Skydive Cebu Filipijnen

Dit is misschien wel de vetste manier om de Filipijnen te zien: Skydive boven Cebu!

Deze tip is voor alle backpackers die een onvergetelijke ervaring willen beleven op een super gave plek: Ga skydiven boven Cebu! Natuurlijk is onderwaterwereld rondom de Filipijnen magisch, maar dit overweldigend mooie land vanuit de lucht zien, is ook zeker een aanrader. Een beetje ballen moet je er wel voor hebben, maar als je eenmaal in de lucht vliegt, is dat het beste gevoel ooit.

Skydive Cebu

Vliegtuig skydive cebu filipijnen tips Skydive Cebu filipijnen vanuit de luchtSkydive Cebu in de FIlipijnenSkydive Cebu boven filipijnen

Zo fix je jouw skydive boven Cebu

Skydivecebu.com is de enige gecertificeerde organisatie die skydive sessies in de Filipijnen organiseert, dit is dan ook de plek waar wij een skydive hebben gedaan. Je kan Skydive Cebu vinden op Bantayan, dit is ten noorden van Cebu-city. Hoe je hier het beste komt? Pak een bus van de North Bus Terminal naar Hagnaya Port, dit kost je ongeveer 170 pesos. Vervolgens neem je de ferry van Hagnaya naar Santa Fe, dit kost je wederom 170 pesos.

Onbetaalbaar mooie skydive

Je kan vooraf online een skydive boeken via de site, de kosten hiervan bedragen 18.000 pesos en dat is omgerekend bijna 300 euro. Dit is wat duurder dan een gemiddelde skydive, maar de mensen die ik gesproken heb en die hier ook gesprongen hebben, geven aan dat dit het mooiste uitzicht is geweest dat ze ooit hebben gehad. Een tikkeltje onbetaalbaar dus, maar zo de moeite waard om het hier te doen als het op je bucketlist staat. Tijdens deze skydive ga je eerst naar een hoogte van 10.000 ft met het vliegtuig en daarna heb je een vrije val van 120 miles per uur. Deze vrije val duurt zo’n 25 seconden en het vliegen in de parachute erna duurt een paar minuten.

Een tandem sprong met een van de teamleden van Skydive Cebu

De sprong die je maakt is een tandemsprong, dit houd in dat je vast zit aan een gecertificeerd skydiver. Ik zat persoonlijk vast aan de eigenaar van Skydive Cebu. Hij heet Brad, een ontzettend aardig persoon die je helpt waar hij maar kan, ook voor anderen zaken binnen de Filipijnen. Brad vertelde dat hij al 21.000 sprongen op zijn naam heeft staan. Je kan ook met Cody springen, zijn zoon, welke meer dan 12.000 sprongen op zijn naam heeft staan. Verder bestaat het skydive team uit Terry, een wat oudere man, die meer dan 18.000 sprongen heeft gemaakt. Allen proberen ze er de mooiste ervaring van je leven van te maken.

Maak je geen zorgen over skydive selfies, dit is allemaal geregeld

Bij de prijs zit al het beeldmateriaal inbegrepen dat gemaakt wordt tijdens je sprong, waaronder een complete aftermovie. Daarnaast krijg je ook een certificaat van je sprong. Extra opties die je kan boeken zijn: Een strandlanding, die kost 1000 pesos extra en is een echte aanrader, check onderstaand filmpje maar! Een extern persoon die met je mee springt en alles van buiten ook voor je filmt, dit kost 4000 pesos extra. Tevens kun je op het einde t-shirts kopen als aandenken, deze kosten 400 pesos per stuk. Hieronder kun je de film van mijn skydive bekijken:

Skydiven met hoogtevrees!

Zelf heb ik hoogtevrees en dacht ik waar begin ik aan? Echter valt dit compleet weg zodra je in het vliegtuig zit en eruit springt. Je krijgt een gevoel van enorme vrijheid en ziet de meest mooie uitzichten die je je kan voorstellen. Laat je dus zeker niet tegenhouden als je hier last van hebt en ergens toch graag een keer een skydive wilt maken.

Dus zo’n skydive is niet eng?

De instructeurs blijven heel vriendelijk,controleren alles minimaal 3 keer en gebruiken alleen gecertificeerde spullen vanuit Amerika. In de 5 jaar dat ze hier opereren hebben ze nog nooit een reserve parachute hoeven gebruiken en is er nog nooit iets voor gevallen. Dus nee, je hoeft niet bang te zijn.

Skydive Cebu FilipijnenSkydive Cebu skydiven filipijnen tips Strandlanding skydive cebu filipijnen

Skydive Cebu center kantoor op filipijnen

Zelf je skydivebewijs halen bij Skydive Cebu

Je kan bij Skydive Cebu zelfs je skydivebewijs halen zodat je alleen mag springen. Hier betaal je wel flink meer voor, dit kost namelijk zo’n 3500 dollar per persoon en zo’n 14 dagen. Je maakt hierin minimaal 25 sprongen en krijgt diverse lessen. Wanneer je dit allemaal hebt afgerond ben je goed genoeg en gecertificeerd om alleen te kunnen springen.

Meer weten over skydiven boven de Filipijnen?

Check de website Skydivecebu.com. Juist op zoek naar meer tips voor de Filipijnen? Lees dan ook:

→ Bekijk hier al onze Filipijnen artikelen