Backpacken filipijnen vliegen domestic flight

Dit is waarom je in de Filipijnen een keer met Air Juan wilt vliegen!

Ben je in de Filipijnen aan het backpacken, vergeet dan zeker geen vlucht te nemen met Air Juan. Wij vlogen met deze vliegtuigmaatschappij van Suquijor naar Cebu. Air Juan is een kleine organisatie die vluchten aanbiedt voor maximaal 8 personen met kleine propeller vliegtuigen. En ik kan je vertellen: Hiermee vliegen is een totaal andere ervaring dan wat wij gewend zijn bij KLM.

Vliegen met Air Juan in de Filipijnen

→ Lees ook: Alles wat je wilt weten over Coron op de Filipijnen

Backpacken filipijnen domestic flight air juan tipsBackpacken filipijnen vliegen domestic flight Backpacken Filipijnen Air Juan Uitzicht vanuit het vliegveld

Wat maakt zo’n vlucht onvergetelijk?

Stel je het volgende even voor: Je zit in een klein propeller vliegtuigje, direct in dezelfde ruimte met je piloot en co-piloot, in dezelfde ruimte waar je alles kan zien gebeuren. Wat bij grotere vluchten verstopt zit in een aparte ruimte, gebeurd hier direct voor je neus. Je zit met maximaal 8 andere personen in vliegtuig en vliegt constant laag onder de wolken door. Een bijzondere ervaring en onwijs toffe manier om van Suquijor naar Cebua te reizen.

Old skool vliegen

Mijn vlucht ging vanaf Suquijor naar Cebu. Toen ik op het “vliegveld” aankwam, bleek al gauw dat het echt een kleine airport was. Het bestond uit 1 baan om op te stijgen en 1 baan om op te landen, verder was er 1 ruimte waar je kon wachtene n 6 personen aan het werk waren. Een wereld van verschil met een vliegveld zoals Schiphol. Ik moest mijn paspoort en reservering laten zien aan de medewerkers en daarna kreeg ik een handgeschreven boarding pass. Door zo’n geschreven pas heb je echt even het gevoel terug in de tijd te gaan. Hierna werd mijn bagage gewogen en moest ik het zelf open maken zodat een van de medewerkers het kon controleren. Geen fancy douane poorten of scan systemen, gewoon met de hand. Zo kan het dus ook op sommige plekken op de wereld.

Super mooie uitzichten

Iets later kwam het vliegtuig aan en bleek de piloot Nederlands te zijn, we kregen een uitleg over het vliegtuigje en mochten gaan boarden. Tijdens de vlucht heb je spectaculaire uitzichten over de Filipijnen. Donker blauw water wordt afgewisseld met een turquoise gekleurde zee en daar tussen zie je af en toe een eilandje. Als je in de Filipijnen bent mag een ervaring wat mij betreft als dit zeker niet ontbreken, het is zoveel leuker dan alleen reizen met de ferry!

Ook een keer vliegen met Air Juan tijdens het backpacken in de Filipijnen?

De vlucht die ik had ging van Suquijor naar Cebu en duurde in totaal 40 minuten. In tegenstelling tot bij grote vliegvelden hoef je hier pas een half uurtje voor opstijgen op het vliegveld te zijn en wanneer je geland bent sta je binnen 10 minuutjes al buiten het vliegveld. Air Juan opereert alleen via diverse kleine vliegvelden en de kosten bedragen per vlucht vaak tussen de 30 en 40 euro. Hierbij is 10 kg bagage inbegrepen, maar niet gevreesd want extra kilo’s zijn tegen een meerprijs van 100 pesos per kilo bij te boeken. Air Juan staat trouwens vaak niet op grote websites als Skyscanner, maar je kan hier de routes vinden en ook je tickets reserveren: www.airjuan.com.

→ Bekijk hier al onze Filipijnen artikelen