Dubai luxe zwembad

Living the good life in Dubai, 4 tips om hier als een koning(in) te leven

In Dubai moet alles groter, mooier, luxer en duurder. Als je er nog nooit bent geweest dan weet je eerst niet wat je overkomt. Een stad die eigenlijk uit het niks is opgebouwd midden in de woestijn. Met enorme wolkenkrabbers, luxe resorts, een grote haven in de stad met enorme jachten en ga zo maar door. Wij bezochten Dubai tijdens een tussenstop en hieronder vind je een aantal tips hoe je op perfecte wijze een kijkje kunt nemen in de luxe wereld van deze stad:

1. Dans in de Billionaires club

De naam van deze club zegt het eigenlijk al. Er komen hier veel rijke mensen die een leuk feestje willen en met veel geld willen smijten. Het schijnt dat deze nachtclub voor iedereen bestemd is maar naar mijn weten is het niet zo makkelijk om binnen te komen. Ten eerste moet je de juiste kleding aan (netjes, sexy, kort en strak) en daarnaast is het bijzonder handig om een uitsmijter of de hostess te kennen om binnen te komen. Als je in de rij staat kan het waarschijnlijk lang duren. De club verder is niet heel bijzonder behalve dat je je ogen uitkijkt naar de mensen die er zijn én naar de drankjes prijzenlijst. Dit is wel even wat anders dan in Nederland. Een sjeik die een fles champagne koopt van meer dan duizend euro met een horde vrouwen erom heen in een privé lounge, het is allemaal standaard hier. Erg vermakelijk maar prijzig!

2. Ga zonnen bij een luxe beach resort: Nikki Beach Club

Het volgende adresje is iets minder bekend en ook niet door elke taxichauffeur te vinden: Nikki Beach Club. Het is namelijk in een nieuw gedeelte van Dubai, iets buiten de bewoonde wereld. Als je het resort oprijdt kom je gelijk weer in een andere wereld dan waar je net door heen reed met de taxi. Ook hier geldt dat je er niet zomaar in komt, het is namelijk voor de rich and famous. Een telefoontje vooraf of een goede kennis van binnenuit een gunst te vragen is dan wel handig. Zodra je door het gebouw loopt naar buiten kom je in een prachtige beach club uit met tig zitjes, bedden, luxe kamers en veel bedienden. Het is hier allemaal zien en gezien worden dus trek je beste badkleding maar uit de kast. Een bedje kost hier ongeveer net zoveel als een avondje uit eten dus neem ook gelijk genoeg geld mee. Wel wordt je dan weer op je wenken bedient. En als je helemaal geluk hebt kom je ook nog is het voetbalteam van FC Barcelona of Justen Bieber tegen!  Maar je moet er wel wat voor over hebben (een dure rekening)!

dubai luxe palmbomen strand

Dubai luxe zwembad

3. Neem een drankje in een van de rooftop bars

Een iets goedkopere optie is om een bezoekje te nemen aan een van de rooftop bars in Dubai. Je hebt er een paar en de een iets luxer en duurder dan de ander. Als je dan toch in de Dubai Marina bent dan kun je het beste naar Atelier M dat in de Pier 7 toren te vinden is. Indien het niet te druk is en de rooftop open is kun je met de trap helemaal omhoog om vanaf hier van het uitzicht te genieten.

4. Wandel door de de Dubai Marina

Wat je eigenlijk niks zal kosten, op een taxiritje na, is een wandeling door de haven van Dubai: Dubai Marina. Hier heb je  ‘s avonds prachtig uitzicht over alle hoge gebouwen, de jachten in de haven en de restaurants en barretjes. Omdat alles in deze stad eigenlijk over de top is voelt het allemaal onwerkelijk maar heerlijk voor een keertje!

Meer lezen over Dubai?

Check ook: