zeven sterren hotel burj al arab dubai

Het enige 7 sterren hotel ter wereld staat in… Dubai

We hadden het laatst over slapen in een vijf sterren hotel, maar wist je dat er ook één hotel op de wereld is dat maar liefst 7 sterren heeft gekregen? Dit hotel vind je, het kan bijna ook niet anders, in Dubai. In the middle of nowhere rijst een gebouwd op uit de zee en hierbinnen vind je de meest luxe kamers op onze aardbol met prijskaartjes die liggen tussen de 2500 euro en 5000 euro of meer. Benieuwd hoe zo’n paleisje eruit ziet? Wij hebben hieronder een paar foto’s van het Burj Al Arab hotel voor je op een rij gezet:

Binnenkijken bij het 7 sterren hotel Burj Al Arab

zeven sterren hotel bar zeven sterren hotel zeven sterren hotel onderwaterrestaurant zeven sterren hotel dubai 7 sterren hotel Burj Al Arab 7 sterren hotel dubai kamer in het zeven sterren hotel kamer zeven sterren hotel

Wat is er allemaal te doen in dit 7 sterren hotel?

Een hotel wordt niet zomaar een 7 sterren hotel. Er moeten ook wat bijzondere attracties zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onderwaterrestaurant? Verschillende zwembaden met extreme glijbaden, yep 1 was niet genoeg. Allerlei soorten wellness behandelingen en kamers met prive bioscopen. Maar ook een turtle rehabilitation center is in het hotel aanwezig. Bekijk ook even dit filmpje van Burj Al Arab als je een beter idee wilt krijgen:

Hoeveel kost een nachtje in een 7 sterren hotel?

Je kan een nachtje in dit hotel via Tui.nl boeken, maar het is ook te vinden op Booking.com. Er zijn ongeveer 200 kamers te vinden in het hotel, maar er zijn ook genoeg mensen die er heen gaan om bijvoorbeeld alleen te high tea’en. Op een van de bovenste verdiepingen vind je namelijk een restaurant waar ze schijnbaar de beste high tea van de wereld hebben, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hier gewoon een drankje te doen. Is iets betaalbaarder dan een nachtje blijven logeren! Een kamer kost namelijk al gauw tussen de 2500 en 5000 euro…

Waar kun je het 7 sterren hotel precies vinden?

Zoals gezegd staat het 7 sterren hotel in Dubai. Je vindt het aan het strand op een nieuw eiland. Nieuw? Ja! Dit stuk strand, dit eilandje, is namelijk opgespoten uit het niets en ligt zo’n 280 meter van de kust af. Je kan naar het hotel toe rijden via een weg die vanaf het vasteland naar het eiland is aangelegd. Het hotel zelf is zo’n 320 meter hoog en valt dus enorm op temidden van de zee. Ergens lijkt het ook een beetje op een gigantische schelp of schip en dat is vanaf het hoogste gebouwd, Burj Khalifa, best bijzonder om te zien. Benieuwd wat je nog meer kan doen in de buurt van dit hotel? Lees dan deze tips voor Dubai eens: Wat te doen in Dubai?

Meer lezen over Dubai?

Check ook: