De hoop zebra zuid-afrika

Praktische tips voor als je gaat reizen door Tanzania

Een reis naar Tanzania staat bij veel reizigers hoog op het verlanglijstje. In Tanzania vind je het Serengeti nationaal park, de berg Kilimanjaro en de Ngorongo-krater waar vele dieren leven. Dieren die je onder andere kunt zien tijdens je reis naar Tanzania zijn zebra’s, flamingo’s, gazellen, ooievaars of nijlpaarden. Met een beetje geluk zie je tijdens je reis door Tanzania ook een leeuw, cheeta of luipaard. In totaal leven er miljoenen dieren in het nationale park Serengeti. Nijlpaarden zijn echter vooral te vinden bij het Victoriameer. Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika en daarbij het op een na grootste zoetwater meer van de wereld. Een bijzondere plek die je tijdens je reis naar Tanzania niet moet overslaan. Tot slot is Tanzania voor strandliefhebbers ook een topbestemming. Zo vind je aan de oostkust van Tanzania het eiland Zanzibaar. Ofwel; hagelwitte stranden, duizenden palmbomen, een blauwe zee en genoeg plekken waar je heerlijk kunt relaxen. Dus of je nu avonturier, dierenliefhebber, zonaanbidder of allemaal bent: in Tanzania weet je zeker dat je een bijzondere reis gaat maken.

3 x zeker doen in Tanzania

Wanneer je gaat reizen door Tanzania zijn er talloze dingen te doen. Wij hebben een aantal highlights voor je op een rij gezet, zodat je weet wat je zeker niet moet missen:

1. Ga op safari

Een reis naar Tanzania zonder een safari te doen kan eigenlijk niet. Een safari in Tanzania is een ervaring om nooit meer te vergeten. Je komt bijzondere dieren tegen, zoals giraffen of zebra’s, en je rijd door een indrukwekkend natuurlandschap.

2. Beklim de Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika is de Kilimanjaro, deze berg is 5895m hoog en een klim naar de top zal je, mits je een actieve wandelaar bent, zo’n 5 dagen kosten.

3. Ontdek Zanzibar

Naast het spotten van dieren of het maken van avontuurlijke tochten kun je in Tanzania ook prima relaxen. Ga daarvoor naar het eiland Zanzibar en geniet van het blauwe water en palmbomenstrand.

Praktische tips voor je reis naar Tanzania

Vaccinaties & Visum

Wanneer je op reis gaat naar Tanzania zijn een aantal vaccinaties verplicht. Deze verplichte inentingen zijn een cholera verklaring en een gele Koorts vaccinatie. Daarnaast wordt het echter ook aangeraden om je te laten inenten tegen DTP, Hepatitus A en om malariapillen mee te nemen. Ook is het verstandig om DEET muggenspray mee te nemen, om muggenbulten of andere insektenbeten enigszins te voorkomen. Verder moet je voor Tanzania inderdaad een visum mee nemen en je paspoort moet 6 maanden geldig zijn.

Betalen in Tanzania

In Tanzania betaal je met de Tanzaniaanse shilling. Pinnen is in Tanzania vrij moeilijk met een Nederlandse bankpas en je betaald dan ook veelal met cash geld. Pinnen kan bij de Barclays bank en de Stanbic bank, maar let er wel op dat je deze banken niet overal vindt. Het is dus meer aan te raden om voldoende euro’s of dollars mee te nemen, zodat je kunt wisselen tijdens je reis.

Beste reistijd

In Tanzania kun je eigenlijk het gehele jaar door goed reizen. Alleen in maart tot en met mei is het regentijd in het noorden, waardoor een safari gedurende deze maanden minder slim is om te plannen. Juli tot en met oktober zijn voor safari’s de meest ideale maanden. Wanneer je vooral naar Zanzibar gaat en behoefte hebt aan weinig regen en veel zon, kun je het best tussen half mei en oktober gaan.

Highlights Tanzania

  • Kilimanjaro
  • Victoriameer
  • Serengeti
  • Ngorongoro
  • Zanzibar