Steve O Suriname jungletocht

De beste manier om Suriname te ontdekken? Tijdens een Jungletocht met Steve-O!

De laatste jaren wordt Suriname steeds aantrekkelijker voor reizigers en backpackers. Hoewel Suriname voorheen voornamelijk bezocht werd door mensen die er op familiebezoek gingen of er (tijdelijk) voor stage en werk gingen wonen, zijn er tegenwoordig steeds vaker reizigers die nieuwsgierig zijn naar het land en haar mooie ongerepte natuur. Naast een dag Paramaribo verkennen, met haar prachtige monumentale houten huizen, de Palmentuin en de centrale markt, mag een rondleiding op de vele plantages die Suriname rijk is ook niet ontbreken. Hier zal je namelijk veel leren over de geschiedenis van Suriname en de cultuur. Toch is er nog één andere manier waarop je pas écht Suriname ervaart…

De jungle ontdekken in Suriname

jungletocht suriname steve o Sprinkhaan

Jungletocht Suriname rivier

jungletocht suriname jungle foto's maken

Een jungletocht in Suriname, de beste manier om het land écht te ontdekken

De beste manier om Suriname te ontdekken is natuurlijk tijdens een jungletocht! Het binnenland van Suriname is rijk aan prachtige, grote watervallen en sula’s (stroomversnellingen) maar kenmerkt zich bovenal door een indrukwekkend, ongerept oerwoud dat voornamelijk bewoond wordt door wilde dieren. Denk aan de doodshoofdaap, de blauwe Morpho vlinder, tientallen leguanen, ijsvogels, reigers, roofvogels maar natuurlijk ook spinnen en slangen. Ook schildpadden en dolfijnen zijn dieren die je tijdens een reis naar Suriname vrijwel zeker zal tegenkomen. Yes, ook van die reusachtige schildpadden die je meestal tegenkomt op het strand terwijl ze relaxt op het strand liggen!

Waar verblijf je tijdens een jungletocht in Suriname?

Een jungletocht kan op verschillende manieren worden gemaakt. Dit hangt geheel af van je eigen wensen. De één kiest voor een luxe resort in de jungle, terwijl een ander ervoor kiest om in een hangmat te slapen op een vrij basic oord tussen de locals. Een combi van basic en luxe kan natuurlijk ook!

Zo reis je door de dichtbegroeide jungle

Wanneer je de Surinaamse jungle wilt ontdekken, kun je een tour boeken en tijdens zo’n tour kun je op verschillende manieren door de jungle reizen. Dit kan met een busje en een boot of je vliegt eerst dieper de jungle in en vervolgt je reis dan pas met een boottocht. Ben je een echte avonturier? Dan moet je zeker op een back to basic trip gaan, waarbij je slaapt in zelfgemaakte hangmat-kampen. Alle hangmatten worden midden in de jungle opgebouwd en baden doe je in de sula. ‘s Avonds staat een spannende wandeling op de planning, waarbij je op zoek gaat naar het wildste wildlife.

Steve O Suriname jungletocht

Met Steve-O Suriname op jungletocht

Om een avontuurlijke jungletocht te kunnen maken, is een lokale wildlife gids wel een must. Iemand die de nodige kennis en tools bezit om een dergelijke tocht te organiseren en begeleiden. Je weet immers nooit wat de jungle voor je in petto heeft. Een leuke gids is Steve-O Suriname, hij laat je het ongerepte oerwoud beleven los van de massa en de grote groepen toeristen.

Tijdens je jungletocht neemt hij je mee naar plekken als Brownsberg, Championvallen, Blanche Marie, Avanavero, Kabalebo, Ralleighvallen en Voltzberg. Doordat je met een gids reist, is de kans veel groter om wildlife te spotten en met een beetje geluk kunnen er ook grotere dieren gespot worden, zoals miereneters, katachtigen en tapirs. Maargoed, je weet nooit wat wildlife van plan is, het blijft immers de natuur.

Tot in de avond zal Steve-O zijn best doen om met jouw groep wildlife te spotten, een kaaiman of een slang te vangen en je de echte back to basic jungle te laten ervaren. De dag sluit je vervolgens af met een overnachting in een hangmat die tussen twee bomen in is gespannen, met als het even kan, uitzicht op een waterval of over het hele oerwoud van Suriname!

Wil jij mee met een jungletocht van Steve-O?

Je kan bij hem een tour boeken via zijn Facebookpagina of via het telefoonnummer +597 898-8890, je kan hem ook appen op dat nummer. Hij heeft ooit in Rotterdam gewoond, maar zijn thuisbasis is nu Parimaribo én natuurlijk de jungle van Suriname.