Praktische info voor als je op vakantie naar Suriname gaat

Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika tegen Guyana, Frans Guyana en Brazilië aan. Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname kom je veelal aan in de koloniale stad Paramaribo. Vanaf daar kun je de Surinaamse jungle in, trek bijvoorbeeld naar het Brokopondo stuwmeer en Brownsberg. Breng vanaf daar een bezoek aan een van de dorpjes in de jungle of ga op zoek naar wilde dieren. Als je geluk hebt kom je miereneters, luiaards, het gorgeldier en verschillende soorten apen tegen. Tijdens een vakantie naar Suriname spreek je Nederlands met de bevolking en kun je genieten van het heerlijke gerecht Roti dat bestaat uit aardappels, pita en kauseband. Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname kan een bezoek aan het strand ook niet ontbreken, wanneer je geluk hebt kun je daar namelijk reuzenschildpadden zien. Een van de beste plekken om reuzenschildpadden te spotten is Galibi.

Beste reistijd

In Suriname is het gemiddeld tussen de 20 en 30 graden. Een van de warmste maanden in Suriname is September en van Februari tot en met April zijn er passaatwinden aan de kust te voelen.

Visum Suriname

Als Nederlander heb je voor Suriname geen visum nodig, maar een toeristenkaart. Dankzij de toeristenkaart is reizen naar Suriname gemakkelijker geworden. Zo’n toeristenkaart kun je in Suriname aanschaffen maar ook in Nederland op Schiphol of bij het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam. Zo’n toeristenkaart kost ongeveer 20,- euro.

Vaccinaties

Wanneer je op vakantie naar Suriname gaat wordt een vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), hepatitis A en een gele koorts inenting aangeraden. Evenals een vaccinatie tegen Hepatitus B en buiktyfus, dit is echter pas als je langer in het land wilt verblijven. Ook komt er in Suriname Malaria voor, pillen tegen Malaria worden dan ook verstandig om mee te nemen. Raadpleeg een arts of de GGD voor je persoonlijke reisinformatie.

Betalen in Suriname

In Suriname betaal je met de Surinaamse Dollar. Het prijsniveau ligt in Suriname lager dan in Nederland, waardoor het leven in dit land tijdens een vakantie redelijk goedkoop is.