Brazilie reizen

Ga je naar Brazilie reizen? Dit wil je weten!

Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika en wanneer je hier gaat backpacken is het dan ook gemakkelijk om meerdere weken of zelfs maanden weg te blijven. Brazilië staat natuurlijk bekend om het carnaval in Rio de Janeiro, maar ook het Amazonegebied gelegen in het noorden is drukbezocht en naast natuur vind je er ook genoeg kleurrijke plaatsjes of prachtige stranden. Benieuwd waar je moet zijn in Brazilië en hoe je alles moet plannen als je gaat backpacken in Brazilië? We vertellen je hier alles over deze bijzondere backpackbestemmingen.

Wat je kan verwachten tijdens het backpacken in Brazilië

De hoofdstad van Brazilië is Brasilia, maar tijdens een reis naar Brazil zul je eerder langs steden als Rio de Janeiro of Sao Paolo trekken. Naast grote steden vind je tijdens het backpacken in Brazilië mooie koloniale stadjes, denk bijvoorbeeld aan Salvador de Bahia of het noorderlijke Sao Luiz van waaruit je een indrukwekkende dagtour kunt maken naar het duingebied Lencois Maranhenses. Andere bijzondere natuurgebieden zijn de watervallen gelegen bij de Argentijnse grens genaamd Iguacu. Maar ook de Pantanal is een echte aanrader, in dit gebied vind je vele vogels, krokodillen en andere dieren. Houd je vooral van strand? Zorg dan dat je naast het Copacobana strand in Rio de Janeiro ook Fortaleza, Natal en het eiland Ilha Grande bezoekt!

Backpacken in Brazilië

Wat te doen in Rio de Janeiro in Brazilie

Ga je naar Brazilië reizen? Zet deze spots sowieso op je route

1. Copacabana

Geniet van het lekkere weer en kijk naar de mooie Brazilianen op het strand Copacobana in Rio de Janeiro.

2. Ontdek de Amazone

Vlieg naar Manaus en trek vanaf daar diep de Amazone in. Ga op zoek naar luiaards en apen, vang een piranha, zwem met roze dolfijnen en geniet van de betoverende zonsondergangen.

3. Capoeira in Salvador

Altijd al een keer capoeira willen uitproberen op een Braziliaans strand? Dan is Salvador de Bahia de plek voor jou! Daarnaast heeft deze stad een indrukwekkende historisch gedeelte waar mooie kunst wordt verkocht.

4. Iguacu watervallen

Op de grens van Argentinië en Brazilië vind je de Iguacu watervallen. Een groots spektakel dat je niet wilt missen tijdens je vakantie naar Brazilië.

5. Lencois Maranhenses

Een natuurgebied als Lencois Maranhenses zal je niet snel ergens anders tegen komen. Lencois Maranhenses beslaat zo’n 1500 vierkante km en bestaat uit talloze zandduinen waartussen verschillende blauw en groen gekleurde lagunes liggen waarin je kunt zwemmen. Vanaf het noordelijke Sao Luiz boek je gemakkelijk een dagtrip naar dit indrukwekkende park.

Praktische tips voor als je naar Brazilie gaat reizen

Vaccinaties & Visum

Wanneer je naar Brazilië gaat is het aan te raden om bij de huisarts of GGD te informeren naar een vaccinatie tegen Gele Koorts, dit komt namelijk voor in Brazilië. Daarnaast worden inentingen tegen DTP, Hepatitus A, Hepatitus B en Buiktyfus aangeraden. Verder geldt dat als je op vakantie gaat naar Brazilie je paspoort ten minste 6 maanden geldig moet zijn. Verder hebben Nederlanders geen visum nodig, ga je echter langer dan 90 dagen dan is de regelgeving anders.

Betalen in Brazilië

In Brazilië betaal je met de Real in het meervouw ook wel Reais genoemd. Brazilië is geen goedkoop land, de prijzen kunnen namelijk voor eten bijna net zo duur zijn als in Europa. In Brazilië kun je gemakkelijk pinnen bij ATM’s met een pinpas, het is echter ook aan te raden om een Creditcard mee te nemen bijvoorbeeld voor het betalen van hotels of binnenlandse vliegtickets.

Beste reistijd voor Brazilië

Omdat Brazilië zo’n groot land is kent het land verschillende klimaten. Zo kan het in het zuiden in de zomermaanden Juni, Juli en Augustus al redelijk koel worden. In het noorden is het daarentegen nog steeds zeer warm. Wanneer je op vakantie gaat naar Brazilië is het dus aan te raden eerst eens na te gaan in welke maanden je gaat en vanuit dat punt je route te bepalen.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen