Geitenwollensokken, (misschien nog erger) sandalen gevuld met witte sokken, die ene oom en tante, windjack wandelaars, stevige stappers… Ik hoor het je allemaal denken bij het zien van deze titel. Maar met de #originalsummer campagne én nieuwe designs lanceert Teva niet alleen moderne modellen (bijvoorbeeld met plateau zolen) maar vooral een vernieuwende kijk op hun schoeisel. Voorzien van aztec printjes, in opvallende kleuren of juist gebaseerd op een minimalistisch design (zoals Teva’s ook ooit bedacht zijn): Anno 2015 zijn Teva’s hip. Niet alleen op reis, maar ook als je bijvoorbeeld naar een festival gaat.

For the adventurous spirit

Dit jaar lanceert Teva zoals hierboven gezegd allerlei nieuwe samenwerkingen en modellen. Niet alleen aztec printjes of plateau zolen komen voorbij, ook zijn er samenwerkingen met bijvoorbeeld Nasty Gal. Sowieso leuk om te doen, is om het instagram account van Teva Europe of Teva te volgen. Daar komen meer dan eens leuke #fromwhereistand foto’s of vakantiekiekjes voorbij waarop een paar Teva’s te zien zijn. Daarin zie je ook hun motto terug: Everything that we do, and everything we make is in service of the adventurous spirit, because we know that unscripted moments are the ones that turn into the best memories.

Teva @ Instagram

Even terug in de tijd

Maargoed, hoe zijn die Teva’s nou ooit ontstaan? Medio juni ging ik naar een event in hartje Amsterdam en werd me dat eindelijk duidelijk. Want ook al associëren de meeste Millenials Teva’s met rode windjacken en sokken in sandalen, deze zomerschoenen ontstonden juist toen een Grand Canyon river guide op reis was op zijn teenslippers. Ja, ja! Dat doet je vast aan jezelf denken. Tenminste mij doet het aan mezelf denken. Want mijn Havaianas en ik gaan inderdaad met backpack op de rug de hele wereld over. Toch bedacht hij zich dat slippers tijdens het reizen niet zo handig zijn. Die verdomde dingen schieten immers veels te makkelijk van je voet wanneer je door een rivier loopt, maar blijven ook vastkleven in de modder wanneer je je in een nat gebied bevindt. Irritaties ten top. Hij maakte daarom van zijn horlogebandjes een bandje die zijn slippers aan zijn voet verbond: “Strap in and let’s go!”. Met als resultaat dat het motto en de versie van de eerste Teva waren geboren.

Teva #Originalsummer

Met Teva een roadtrip maken door Amerika?

Tot slot leuk om te weten: Teva organiseert een winactie op instagram waarbij je jouw favoriete Teva moment moet taggen met de hashtag #originalsummer. De leukste zomerfoto’s maken elke week kans op een prijs, maar er wordt ook een roadtrip door Amerika verloot.

Where to shop?

Teva’s koop je bij winkels als Bever of gewoon online in de Teva webshop en kosten tussen de 39,95 en 64,95 euro. Aan mijn zongebruine voeten pronken inmiddels een paar Originals.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

7 reacties

 1. Sheelagh

  Tof zijn ze. Nooit verwacht dat ik dat ooit over Teva’s zou zeggen haha. Maar ik ben echt fan van de nieuwe modellen!

  Beantwoorden
 2. Simone

  O Teva’s! Ik heb altijd op reis Teva’s mee. Nog van die oude, heel oncharmante, maar ze zijn zo handig! Zeker met jungletochten waar je rivieren moet oversteken enzovoort. Ik wist niet dat ze allemaal van die leuke nieuwe modellen hebben! Ga meteen in de webshop neuzen. Die van mij zijn dringend aan vervanging toe!

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Jaa ik vind ze echt relaxed zitten, dus snap nu helemaal dat je ze mee neemt! Maar nieuwe modellen inderdaad in overvloed :D

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.