Emaille servies travel essentials

Travel essentials: Emaille servies

Een tikkeltje nostalgisch, maar tegenwoordig weer helemaal hip: Emaille servies. Of we nu rondlopen op een weekendmarkt in Berlijn, rommelmarktje in la douce France of gewoon rondstruinen door de Dille en Kamille in Utrecht. Op allerlei plekken kom je emaille tegen. In de vorm van kopjes, borden, kannen, bakken, lepels of koffiepotten. Noem het op en er is iets van emaille te vinden voor je camping keuken.

Wat is emaille servies dat precies?

De emaille potjes en pannetjes lijken van iets als porselein te zijn gemaakt, maar niets is minder waar. Emaille is namelijk een laagje glas dat ter versiering op een product van aardewerk of metaal wordt aangebracht. Eigenlijk is het een soort van glazuur dus, maar dan gemaakt van gesmolten glas. Breekbaar of brandbaar zijn de producten daardoor ook niet en gaan zo jaren mee. Perfecte duurzame camping gear dus! Bovendien is het door de gladde oppervlakte ook nog eens hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken, voorkom je ook gelijk dat je uren bij het afwashok staat als je aan het kamperen bent. Onderstaand vind je een selectie van gave emaille producten te vinden op Etsy én WeAreTravellers.

Emaille mok van WeAreTravellers in Indigo, Turquoise of Koraal

Zoek je de ultieme emaille mok die perfect is voor op reis én thuis? Dan wil je de emaille mok van WeAreTravellers hebben. Hij is er in het Indigo Blauw, Koraal Rood en Turquoise Groen. De ideale backpack beker maar net zo goed leuk als je in ons koude kikkerlandje bent. Benieuwd geworden? Je vindt hier de emaille mokken!

Emaille servies emaille mok koraal-3 kopie

Emaille kopjes van Alpine Echo

Alpine Echo maakt emaille kopjes met daarop de leukste travel quotes. Van “Adventure is out there” tot “More hiking” en in gave groen, blauwe en witte kleuren. Past dus perfect bij reizigers die van outdoor vakanties houden! Bekijk Alpine Echo op Etsy.

emaille servies adventure is out there emaille

Emaille borden van Meriwether Of Montana

Meriwether maakt eigenlijk niet alleen gave emaille borden met daarop leuke uitspraken die vanalles hebben te maken met reizen, maar ook kopjes en grotere drinkbekers. Daarnaast is hun Etsy shop gevuld met allerlei andere musthaves, dus alleen daarom ook al de moeite waard om even te bekijken. Verder werden we nog meer fan door hun webshop omschrijving: “They’re still out there. Items made by hand. Slowly. One at a time. Products made with patience, love and pride. That’s what we do at our the Meriwether of Montana wood studio in the Northern Rockies of Montana.” En kregen we bijna zin om even naar Whitefish te gaan puur om hun te bezoeken. Ga hier naar de Etsy shop van Meriwether of Montana!

Emaille bord wanderlust emaille servies

Vintage emaille bij The Lion’s Den Studio

Bij de Etsy webshop The Lion’s Den Studio kun je allerlei vintage emaille kopen. Van gave borden, potten, pannen en koffiekannen. Hier kun je vanalles vinden en in de leukste kleurige prints. Van een beetje retro moet je misschien wel houden, maar gezellig staan deze items in ieder geval wel op de camping! Bekijk hier de emaille spullen van The Lion’s Den Studio op Etsy.

Emaille servies emaille pannen

Emaille mugs van Sophia Victoria Joy

Een gepersonaliseerde kop maken van emaille? Dat kan bij Sophia Victoria Joy op Etsy. Ze maakt de leukste bekers. Met quotes, data of namen. Bekijk hier de shop van Sophia Victoria Joy op Etsy.

emaille servies camping emaille kop

Wat vind jij van de emaille camping gear?

En, ook verliefd geworden of is deze emaill camping gear niks voor jou? Ook leuk zijn de camping spullen van Stanley of Klean Kanteen!