Als echte reiziger wil je eens in de zoveel tijd een goede reisfilm kijken en om je te inspireren voor een (reis)filmmarathon hebben wij de 15 leukste travel movies op een rij gezet! Reis in deze 15 reisfilms mee van Italië tot aan Alaska en van Frankrijk tot aan Rio de Janeiro.

15 must see reisfilms

1. Wild

In Wild besluit Cheryl Strayed haar gewone leven te verlaten en in haar eentje de Pacific Crest Trail af te leggen. De Pacific Crest Trail is een lange tocht in het westen van Noord-Amerika die loopt vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Een film waarin Cheryl haarzelf leert kennen, maar ook een met duizend-en-een mooie beelden. “I’m a free spirit who never had the balls to be free.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten

2. The secret live of Walter Mitty

Walter Mitty, een dag dromer, neemt je mee op reis naar de wereld en ontsnapt aan zijn dagelijkse sleur. De film bestaat uit heel wat gave vergezichten van rotsachtige gebieden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Ijsland, Canada, Verenigde Staten

3. City of God / Cidade de Deus

Een reisfilm over de sloppenwijken van Rio de Janeiro en de bendes die daar leven.

Bestemmingen in deze reisfilm: Brazilië

4. Eat, pray, love

Dé film waar je spontaan honger van krijgt (aaaah dat Italiaanse eten…!) en waardoor je verliefder dan ooit wordt op het mooie Bali en kleurrijke India. Julia Robberts (oke, en dat Javier Bardem meespeelt helpt ook mee) zorgt er voor dat deze film keer op keer leuk blijft om naar te kijken.

Bestemmingen in deze reisfilm: Italië, India & Bali

5. The motorcycle Diaries

Een film over de reis die Che Guevara maakte, voordat hij de welbekende Argentijnse revolutionair werd. In The Motorcycle Diaries maken Che Guevara en Alberto Granado een reis met de motor van Buenos Aires naar Venezuela. “Let the world change you and you can change the world.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verschillende plekken in Zuid Amerika

6. Tracks

Een jonge reizigster gaat op reis door de woestijn van West Australië met vier kamelen en haar hond. Een bijzondere film gevuld met de mooiste beelden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Australië

7. Into the wild

Een Amerikaanse jongen besluit op een dag de auto te pakken en vervolgens Amerika rond te trekken met zijn rugzak met als ultiem doel: Alaska. Weg van de maatschappij en op zoek naar totale vrijheid. “I’m going to Alaska. – I’m gonna be all the way out there. – Just on my own. You know, no watch, no map, no axe, no nothing. –  Just be out there. – Big mountains, rivers, sky, game. Just be out there in it. – In the wild.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten, veel verschillende national parks komen voorbij

8. The Beach

The Beach met Leonardo di Caprio blijft met die magische schatkaart met als eindpunt een tropisch paradijs en fel blauwe zee van Thailand als decor, een film die je kan blijven kijken. Ook werpt het een blik op hoe vluchtig het backpackersleven kan zijn, als je uiteindelijk in zo’n hippie community zou wonen.

Bestemmingen in deze reisfilm: Thailand

9. The Bucket List

In The Bucket List ontmoeten de rijke Jack Nicholson en arbeider Morgan Freeman elkaar in een ziekenhuis. Daar blijkt dat ze allebei terminaal ziek zijn, maar ook beide een bucketlist hebben gevuld met bestemmingen die ze nog willen bezoeken. Op een dag besluiten ze het ziekenhuis te verlaten en hun reiswensen waar te maken.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten, Frankrijk, Egypte, China, Tanzania en India

10. Slumdog Millionaire

In Slumdog Millonaire wordt het verhaal van de Indische jongen Jamal Malik verteld, hij is 18 jaar en een wees uit de sloppenwijken van Mumbia. In de film beleeft hij een van de meest belangrijke dagen uit zijn leven tijdens het spel: “Who Wants To Be A Millionaire?” waarbij hij miljoenen rupees kan winnen. Tijdens de film zie je bijzondere beelden uit India.

Bestemmingen in deze reisfilm: India

11. Seven years in Tibet

Een klassieke film over een legendarische avonturier. De film Seven years in Tibet laat het verhaal zien van de eerste westerling in Tibet.

Bestemmingen in deze reisfilm: Tibet

12. 127 Hours

Een verhaal over een bergbeklimmer die eerst op pad gaat met twee andere reizigers en daarna vast komt te zitten in een klif voor heel wat uren.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten

13. Sex and the City

Een ultieme feelgood film over ons allen bekende Samantha, Carrie, Sharlotte & Miranda waarbij ze op reis gaan van New York naar het midden oosten. Ondanks dat het een typische romcom en chick flick is, zitten in deze film heel wat mooie beelden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten & Marokko

14. Le Petits Mouchoirs

Wat betreft Franse films is Amelie natuurlijk een aanrader, maar ook de film Le Petits Mouchoirs wil je gezien hebben. De film gaat over een groep vrienden uit Frankrijk die een weekendje weg gaan naar een vakantiehuis.

Bestemmingen in deze reisfilm: Frankrijk

15. Descendants

Een film met George Clooney waardoor je spontaan verliefd wordt (als je dat niet al was) op het mooie Hawaii.

Bestemmingen in deze reisfilm: Hawaii

Wat is jouw favoriete reisfilm?

En, wat is jouw favoriete reisfilm? Staat hij hier tussen of zijn we nog iets vergeten? Laat het weten op social media of hieronder in een comment!

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

9 reacties

 1. Wilco

  Reactie van een man: mooie lijst, paar films horen er niet echt in thuis naar mijn mening. Maar je miste ZEKER in deze lijst: Hector and the search for happiness

  Beantwoorden
 2. Sven Schuurmans

  Een vrouwvriendelijke lijst zo te zien, dus ik doe nog wat aanvullingen;-)

  Sin Nombre – Geeft een goed beeld van het echte leven in Centraal Amerika
  Best Bar in America – Kwam deze bij toeval tegen op Vimeo, mooie beelden!
  Crazy Heart – Ook weer mooie beelden van Amerika met goede sfeermuziek
  One week – Motorrit van Toronto naar Tofino, Canada

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Hahah ja daar heb je wel gelijk in..! Zal als ik ooit nog zo’n lijstje maak wat meer mannelijke invloeden laten doorschemeren ;) in ieder geval al bedankt voor jouw aanvulling! Kende er nog heel wat niet!

   Beantwoorden
 3. Anouk

  Ik moet zeggen dat ik alle films wel eens heb gezien… de meeste vind ik ook heel erg tof! Bij eat, pray and love ben ik de bioscoop uitgelopen… uh oeps.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Haha kan gebeuren ;) Ik vind bij Eat, Pray, Love vooral het eerste gedeelte geweldig, dat eten…!

   Beantwoorden
 4. Rosanne Langenberg

  Ik heb vorige week Tracks gezien en ben er nog steeds stil van. Je moet wel echt natuurliefhebber zijn om die film aantrekkelijk te vinden denk ik, maar ik vond ‘m magisch!

  Beantwoorden
 5. Tikva

  We hebben een andere filmsmaak. De Sex and the City film is niet in Abu Dhabi opgenomen maar voornamelijk in Marokko. Walter Mitty vond ik echt zo slaapverwekkend dat we hem halverwege zijn gaan doorspoelen voor alleen de mooie beelden en 127 uur zo saai, haal die arm of was het been er maar af. Seven years in Tibet is dan wel weer een echte favoriet. Staan wel een aantal voor mij onbekende films op zoals City of God, dus zeker leuke nieuwe ideeen om te kijken.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Ieder z’n ding ;) en mocht je nog andere leuke tips hebben dan de films hierboven, ben ik daar benieuwd naar! En over Sex and the City, heb dat gelijk aangepast. Bedankt voor het opletten!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.