Reisfilms

De 15 leukste en beste reisfilms

Als echte reiziger wil je eens in de zoveel tijd een goede reisfilm kijken en om je te inspireren voor een (reis)filmmarathon hebben wij de 15 leukste travel movies op een rij gezet! Reis in deze 15 reisfilms mee van Italië tot aan Alaska en van Frankrijk tot aan Rio de Janeiro.

15 must see reisfilms

1. Wild

In Wild besluit Cheryl Strayed haar gewone leven te verlaten en in haar eentje de Pacific Crest Trail af te leggen. De Pacific Crest Trail is een lange tocht in het westen van Noord-Amerika die loopt vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Een film waarin Cheryl haarzelf leert kennen, maar ook een met duizend-en-een mooie beelden. “I’m a free spirit who never had the balls to be free.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten

2. The secret live of Walter Mitty

Walter Mitty, een dag dromer, neemt je mee op reis naar de wereld en ontsnapt aan zijn dagelijkse sleur. De film bestaat uit heel wat gave vergezichten van rotsachtige gebieden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Ijsland, Canada, Verenigde Staten

3. City of God / Cidade de Deus

Een reisfilm over de sloppenwijken van Rio de Janeiro en de bendes die daar leven.

Bestemmingen in deze reisfilm: Brazilië

4. Eat, pray, love

Dé film waar je spontaan honger van krijgt (aaaah dat Italiaanse eten…!) en waardoor je verliefder dan ooit wordt op het mooie Bali en kleurrijke India. Julia Robberts (oke, en dat Javier Bardem meespeelt helpt ook mee) zorgt er voor dat deze film keer op keer leuk blijft om naar te kijken.

Bestemmingen in deze reisfilm: Italië, India & Bali

5. The motorcycle Diaries

Een film over de reis die Che Guevara maakte, voordat hij de welbekende Argentijnse revolutionair werd. In The Motorcycle Diaries maken Che Guevara en Alberto Granado een reis met de motor van Buenos Aires naar Venezuela. “Let the world change you and you can change the world.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verschillende plekken in Zuid Amerika

6. Tracks

Een jonge reizigster gaat op reis door de woestijn van West Australië met vier kamelen en haar hond. Een bijzondere film gevuld met de mooiste beelden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Australië

7. Into the wild

Een Amerikaanse jongen besluit op een dag de auto te pakken en vervolgens Amerika rond te trekken met zijn rugzak met als ultiem doel: Alaska. Weg van de maatschappij en op zoek naar totale vrijheid. “I’m going to Alaska. – I’m gonna be all the way out there. – Just on my own. You know, no watch, no map, no axe, no nothing. –  Just be out there. – Big mountains, rivers, sky, game. Just be out there in it. – In the wild.”

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten, veel verschillende national parks komen voorbij

8. The Beach

The Beach met Leonardo di Caprio blijft met die magische schatkaart met als eindpunt een tropisch paradijs en fel blauwe zee van Thailand als decor, een film die je kan blijven kijken. Ook werpt het een blik op hoe vluchtig het backpackersleven kan zijn, als je uiteindelijk in zo’n hippie community zou wonen.

Bestemmingen in deze reisfilm: Thailand

9. The Bucket List

In The Bucket List ontmoeten de rijke Jack Nicholson en arbeider Morgan Freeman elkaar in een ziekenhuis. Daar blijkt dat ze allebei terminaal ziek zijn, maar ook beide een bucketlist hebben gevuld met bestemmingen die ze nog willen bezoeken. Op een dag besluiten ze het ziekenhuis te verlaten en hun reiswensen waar te maken.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten, Frankrijk, Egypte, China, Tanzania en India

10. Slumdog Millionaire

In Slumdog Millonaire wordt het verhaal van de Indische jongen Jamal Malik verteld, hij is 18 jaar en een wees uit de sloppenwijken van Mumbia. In de film beleeft hij een van de meest belangrijke dagen uit zijn leven tijdens het spel: “Who Wants To Be A Millionaire?” waarbij hij miljoenen rupees kan winnen. Tijdens de film zie je bijzondere beelden uit India.

Bestemmingen in deze reisfilm: India

11. Seven years in Tibet

Een klassieke film over een legendarische avonturier. De film Seven years in Tibet laat het verhaal zien van de eerste westerling in Tibet.

Bestemmingen in deze reisfilm: Tibet

12. 127 Hours

Een verhaal over een bergbeklimmer die eerst op pad gaat met twee andere reizigers en daarna vast komt te zitten in een klif voor heel wat uren.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten

13. Sex and the City

Een ultieme feelgood film over ons allen bekende Samantha, Carrie, Sharlotte & Miranda waarbij ze op reis gaan van New York naar het midden oosten. Ondanks dat het een typische romcom en chick flick is, zitten in deze film heel wat mooie beelden.

Bestemmingen in deze reisfilm: Verenigde Staten & Marokko

14. Le Petits Mouchoirs

Wat betreft Franse films is Amelie natuurlijk een aanrader, maar ook de film Le Petits Mouchoirs wil je gezien hebben. De film gaat over een groep vrienden uit Frankrijk die een weekendje weg gaan naar een vakantiehuis.

Bestemmingen in deze reisfilm: Frankrijk

15. Descendants

Een film met George Clooney waardoor je spontaan verliefd wordt (als je dat niet al was) op het mooie Hawaii.

Bestemmingen in deze reisfilm: Hawaii

Wat is jouw favoriete reisfilm?

En, wat is jouw favoriete reisfilm? Staat hij hier tussen of zijn we nog iets vergeten? Laat het weten op social media of hieronder in een comment!