Storytel app reis boeken luisteren

Met deze app is elke vlucht, treinreis of busrit ineens 10 x leuker: Storytel!

Sinds een paar weken hebben wij een nieuwe verslaving: Storytel! Dit is een app die bomvol luisterboeken staat en die je nu gratis kan uitproberen. Elke lange vlucht, treinreis of busrit is dankzij deze app ineens een feestje én inpakken is plots ook tien keer leuker. Wanneer jij je koffer of backpack vol gooit, luister je namelijk tegelijkertijd naar een spannende thriller en tijdens een lange vlucht kun je weg zwijmelen bij een goede roman. Eerlijk is eerlijk, het zou niet de eerste keer zijn dat ik baal dat een treinreis al is afgelopen, omdat ik nog graag verder wilde luisteren…

Storytel app vakantieboeken luisteren

Storytel, een app vol (reis)verhalen die je op elk moment kunt luisteren

Er staan inmiddels meer dan 60.000 boeken op Storytel en het aanbod groeit nog steeds, want ook de nieuwste boeken verschijnen vaak in de app. Je hebt verhalen in allerlei categorieën, van misdaad tot romans en van klassiekers tot biografieën. Er is écht voor ieder wat wils en er staan dan ook een aantal mooie reisboeken in, onze favoriete vakantieboeken hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

1. Literaire thrillers van Saskia Noort

Het nieuwste boek van Saskia Noort heb ik al op papier gelezen, maar ook in Storytel vind je de literaire thrillers van Saskia Noort volop terug. Je moet wel van wat spanning houden, maar wat mij betreft zijn dit de meest ideale boeken voor op vakantie. Je kan je hier echt in verliezen en even alles vergeten.

2. Relaxte reisverhalen van Suzanne Vermeer

Elk boek van Suzanne Vermeer lijkt zich wel op een andere plek af te spelen. Reis naar Italië in Bella Italia, ga in Hittegolf naar de Algarve of vertrek op een winterse reis in Sneeuwengelen, Mont Blanc of Lawinegevaar. Er staan tientallen boeken van Suzanne Vermeer op Storytel, deze boeken zijn heerlijke thrillers van Nederlandse bodem. Zijn de boeken van Suzanne Vermeer niet helemaal jouw stijl maar hou je wel van thrillers, dan moet je misschien de boeken van Esther Verhoef een kans geven zoals de Kraamhulp. Haar boeken hebben niet per se een reistintje, maar zijn daarentegen wel onwijs spannend.

3. The Subtle Art of Not Giving A F*ck

Dit boek is voor elke reiziger die vanuit zijn of haar omgeving niet heel veel steun krijgt om daadwerkelijk op reis te gaan. Het is een self-help boek geschreven door de blogger Mark Manson. Hij is helemaal klaar met al dat “laten we vooral gelukkig zijn” geblaat en wil mensen leren dat het leven soms sh*t is maar dat we er simpelweg mee moeten leren leven. We hoeven niet altijd positief te zijn om blije en gelukkige mensen te zijn, soms is het goed om schijt te hebben.

4. Eten, bidden & beminnen

Dit blijft misschien wel mijn persoonlijke favoriete reisboek. Eten, bidden & beminnen is een verhaal over een stoere, hoogopgeleide vrouw die na het eindigen van een relatie op avontuur vertrekt naar Italië, India en Indonesië. Niet alleen de verfilming van dit boek is fantastische, het is ook zeker de moeite waard om het verhaal te beluisteren.

5. Met meisje in de trein

Als je de film nog niet hebt gezien van dit verhaal, niet doen! Luister eerst het boek. Ik vond het boek echt honderd keer leuker dan de film, je kan je tijdens het luisteren echt een eigen beeld vormen bij de hoofdpersoon en de spanning wordt in het boek naar mijn idee ook beter opgebouwd.

Ook handig voor slechte slapers!

Naast het feit dat je dankzij deze app geen boeken meer hoeft mee te zeulen in je backpack of koffer, vind ik de app ook handig om te gebruiken voor het slapen. Mocht je nou net als mij ook een slechte slaper zijn, omdat je vrijwel elke avond plafonddienst hebt, dan is Storytel echt interessant om eens uit te proberen. In de app zit namelijk een functie waarbij je aan kunt geven dat je bijvoorbeeld 10, 15 of 20 minuten wilt luisteren. Het voorlezen stopt dan vanzelf en als je zelf het geluid niet al te hard zet, kun je super relaxt en zen in slaap vallen. Voor mij is het echt een uitkomst, helemaal als ik weer eens malend of piekerend in bed ligt. De app onthoud trouwens ook precies waar je bent gebleven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je zelf weer helemaal moet opzoeken waar je in je verhaal bent gebleven. Snel 5 minuten terug of vooruit spoelen is ook een optie.

Storytel app reis boeken luisteren

Oh en mocht je iemand op de valreep nog een tof reiscadeau willen geven…

Mocht je iemand kennen die ontzettend houdt van mooie verhalen, binnenkort op reis gaat of net als mij een slechte slaper is dan kun je diegene ook Storytel cadeau doen. Er worden op de site verschillende giftcards verkocht, zo kun je kiezen voor een kaart voor 1, 3, 6 of 12 maanden luisteren. Het is niet alleen een tof cadeau, maar ook super handig voor iemand die op reis gaat. De app zet je namelijk gewoon in je mobiel en dan kan het luisteren beginnen, hierdoor hoef je ook geen zware boeken meer mee te nemen in je koffer of backpack.