Er is bijna niets leuker dan reizen, maar daar tegenover staat dan weer dat er bijna niets stommer is als uren zoeken naar een parkeerplek op het overvolle Schiphol en het bemachtigen van een parkeerplek voor een schappelijke prijs. Om je van die irritaties af te helpen, vind je hier vandaag een aantal tips & tricks om het parkeren op Schiphol wat fijner te maken!

Vergelijk parkings & parkeer goedkoper

Lang parkeren is jammer genoeg vaak erg duur rondom de luchthaven, met name als je parkeert op de parkeerterreinen van Schiphol zelf. Gelukkig zijn er voordelige mogelijkheden om je auto lang te parkeren. Bij Schiphol zelf betaal je bijvoorbeeld 49,95 euro voor 8 dagen parkeren. Maar rondom Schiphol zijn er ook parkings die 45,- euro vragen. Nu valt dit verschil op zich nog wel mee, maar als je bijvoorbeeld 20 dagen weg bent kan het prijsverschil oplopen tot 90 euro. De duurste parking kost namelijk 165,- euro rondom Schiphol en de goedkoopste 15,- euro. Een en ander vergelijken kan dus echt wat opleveren, helemaal omdat er rondom Schiphol ongeveer 30 parkings zijn te vinden! Who knew?

Naast prijs, kun je op Parkeren Schiphol Airport ook nog vergelijken op afstand tot de terminal en de waardering van klanten. Zo vind je niet alleen een goedkope parking, maar ook één die betrouwbaar is en eventueel redelijk dichtbij.

Regel je parkeerplek van te voren

Als je van te voren je parkeerplaats boekt, weet je direct wat je kwijt bent aan het lang parkeren bij Schiphol. Zo voorkom je dat je na je vakantie voor verassingen staat. Bovendien zijn sommige goedkopere parkings ook niet goed vindbaar als je ze gewoon gaat “zoeken”, dus ook dan is het reserveren van te voren slimmer. Verder staat op de site van parkeerplaatsen buiten Schiphol ook vaak hoelang het kost om van de parking naar de vertrekhal te komen, hierdoor kun je ook weer een betere tijdsinschatting maken en voorkom je dat je te laat bent voor je vlucht!

En anders… Is de taxi naar Schiphol ook nog een optie

Wil je het zelf nog makkelijk maken? Dan kun je ook een taxi naar Schiphol nemen. Via deze service wordt je thuis opgehaald met een taxi, waarna je met alle koffers netjes wordt afgezet bij de luchthaven. Handig is ook dat je van te voren kunt afspreken wat de ritprijs is. Vaak is dit een stuk goedkoper dan parkeren, met als extra voordeel dat achterblijvers thuis gewoon gebruik kunnen maken van de auto.

Over de auteur

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

één antwoord

  1. Boris Eijck

    Er zijn op dit momenteel veel betere en goedkopere opties om te parkeren vlakbij schiphol. Deze zomer heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een parkeerplaats via mobypark. Dit is volgens mij een van de goedkoopste opties om te parkeren. Ik koos uiteindelijk voor parkinn hotel omdat mijn terugvlucht s’nachts ging, het hotel heeft een gratis shuttle die 24/7 gaat. Voor acht dagen parkeren betaalde ik €45, stond mijn auto overdekt en had ik een gratis shuttle die mij binnen 10 minuten van en naar schiphol bracht. Die tijd ben je anders ook kwijt als je bij P3 parkeert. Zonde om nog zoveel geld te betalen voor een parkeerplaats bij Schiphol, als er zulke andere alternatieven zijn.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.