Tips goedkope vliegtickets boeken

Een onvergetelijke individuele rondreis plannen…? Dat doe je met deze 5 tips!

Het eerste jaar dat ik samen met een vriendin ging backpacken in Brazilië, was ook het eerste jaar dat ik een individuele rondreis maakte. We gingen op reis door Indonesië (Java, Bali & Lombok), een avontuur dat vooraf was gepland door een reisorganisatie, maar dan zónder groep medereizigers. Best fijn merkte ik, want zo hoefde je ter plekke nergens aan te denken en tegelijkertijd zag je wel onwijs veel. Zo’n vijf jaar later vertrok ik met het vliegtuig naar Zuid-Afrika voor een vergelijkbare individuele rondreis, deze keer trokken we echter rond zonder gids en chauffeur, maar wel met eigen huurauto. We kregen vooraf een autoroute doorgestuurd, een dagplanning en de reserveringen van onze hotels. Onwijs relaxt, want reisorganisatie Footprint Travel had al onze hotels, excursies en andere zaken al vooraf uitgezocht en gepland (dit was overigens een reis die we hadden gewonnen met WeAreTravellers, lees er hier meer over!), waardoor we ter plekke alleen hoefde te zorgen dat we op de juiste dag op de juiste plek waren.

Geplande individuele rondreizen… wat vind jij ervan?

Backpackers die maar wat graag alles zelf en zo goedkoop mogelijk regelen zullen vast schrikken van zo’n vooraf geplande reis, maar als je werkt (lees: weinig vakantiedagen hebt) en vooral zoveel mogelijk uit je reis wilt halen, kan het onwijs fijn zijn om op zo’n individuele rondreis te gaan. De grote vraag is alleen… Hoe boek je zo’n onvergetelijke trip? We geven je 5 tips!

5 tips: Zo boek je een onvergetelijke individuele rondreis

1. Bedenk eerst zelf waar je heen wilt en maak een top 3

Ok. De knoop is doorgehakt: Je wilt een verre reis gaan maken dit jaar, maar je hebt geen zin om alles zelf te plannen of ter plekke nog dingen te moeten regelen dus ga je voor een individuele rondreis. De eerste vraag om te beantwoorden: Waar willen jullie heen? Maak een lijstje van landen of bestemmingen die nog op je bucketlist staan en maak daar vervolgens een top 3 van. De reden hiervoor, als je een top 3 (of top 5) maakt en je niet vast pint op één specifieke bestemming is de kans groot dat je iets vind dat georganiseerd is én nog betaalbaar blijft. Wie een beetje budgetwise wilt reizen, moet in feite toch vaak flexibel zijn en het kan ook nog zijn dat naar jouw favoriete bestemmingen alleen georganiseerde groepsreizen gaan. Dat is toch net even anders dan een individuele rondreis.

2. Doe inspiratie op, lees reisgidsen of bezoek reisblogs voor tips!

Je hebt een aantal toffe bestemmingen verzameld, nu is het tijd om je wat verder in deze plekken te verdiepen. Stel je wilt naar Japan… Wat wil je dan écht zien? En wat zou leuk zijn om te bezoeken maar is geen specifieke eis? Of wil je juist een roadtrip maken in Amerika… Welke Staten of Nationale Parken wil je dan echt bezoeken? Bestel een gratis reisgids, ga op onderzoek uit op een van deze Nederlandse reisblogs of lees de verhalen van reisexperts op Vakantieboulevard en laat je inspireren door alle tips en verhalen. Zo bepaal je vooraf al een beetje wat in jouw individuele rondreis moet zitten, voor je naar een reisorganisatie stapt.

3. Wat voor type reiziger ben je: Alles laten plannen of zelf ook iets inbrengen?

Zodra je begint met inspiratie op doen, merk je al gauw of je een reis wilt maken die helemaal door een reisorganisatie is bedacht of dat je zelf toch ook wat inbreng wilt hebben. Als je een individuele rondreis gaat boeken zul je namelijk ook zien dat er reisorganisaties zijn die kant-en-klare pakketten aanbieden, maar dat er ook reisorganisaties zijn die reizen maken op basis van bouwstenen. Ga eens bij jezelf na wat je fijner vindt, dit zal helpen bij het vinden van een reisorganisatie die past bij jouw voorkeuren.

4. Op zoek naar een reisorganisatie die bij jou past

Je weet ongeveer waar je heen wilt, maar ook wat je graag wilt zien op die plekken en wat voor type reiziger je bent. Dan is het nu tijd om te beslissen welke reisorganisaties je wel aanspreken. Op Vakantieboulevard vind je een overzicht van individuele rondreis aanbieders. Vakantieboulevard is een nieuw virtueel winkelcentrum met straten vol verrassend reisaanbod en “individuele rondreizen” is dus een van die winkelstraten. Je kan er dus een heel handig overzicht vinden en in één klap allerlei reisaanbieders ontdekken. Wil je bijvoorbeeld een reisorganisatie die enerzijds luxe en comfortabel reizen combineert met contact met de lokale bevolking anderzijds? Dan is Footprint Travel een goede keuze. Wil je juist een rondreis maken waarbij je alleen met de motor rondreist, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een meer specifieke reisorganisatie als NEXT motorreizen.

5. Een goede deal vinden!

Tot slot de laatste stap van je planning, zodra je een reisorganisatie met een passend aanbod hebt gevonden, is het zaak een goede deal te vinden. Informeer bij je reisorganisatie naar gunstige data, maar ook of bepaalde toevoegingen je reis duurder maken dan noodzakelijk. Vaak valt over dit soort zaken echt wel te praten.