Leuke koffers waar je meteen verliefd op wordt

Als fervent backpacker kan ik het gebruik van een koffer soms maar moeilijk voorstellen. Met een backpack op je schouders de wereld ontdekken voelt op de één of andere manier toch fijner dan het gebruik van zo’n groot log ding. Maargoed, na even zoeken moet ook ik toegeven dat ereen aantal koffers zijn waar je verliefd op kan worden. En… daar komt nog eens bij dat een backpack ook niet alles is als je alleen met handbagage reist.

Wist je bijvoorbeeld dat er koffers zijn waar een soort step? Je handvat telt als stuur en met je koffer voorop step je zo naar de juiste gate toe. Dat betekend nooit meer onhandig rennen om de incheck balie te halen of bij de paspoort controle te komen. Een andere leuke koffer vond ik die van Crash Bagage. Niets is zo zonde als het kopen van een mega dure koffer om er na een vlucht achter te komen dat er talloze barsten in zitten. Met de Crash Bagage koffers die de naam “Handle without care” dragen hoef je daar geen zorgen meer om te maken, want deze koffers zijn al zo beschadigt van zichzelf waardoor een extra deukje zeker niet opvalt.

Als ik mijn backpack aan het inpakken gebruik ik vaak honderden plastic zakken om mijn type kleding in onder te verdelen. In de ene zak gaat ondergoed, in een volgende korte broeken en in een ander shirts. Dit om te voorkomen dat als je je backpack opentrekt je er echt alles uit moet halen en je kamer direct een zooi is. Ik vond dit systeem eigenlijk altijd wel prima, totdat ik dus deze koffers ontdekte. De Zuca Pro Travel koffer is namelijk van zichzelf al onder verdeeld in allerlei compartimenten. Maar de Psychic Factory koffer leek me helemaal handig, want daarbij kan je het handvat zover uittrekken totdat het een echt kledingrek wordt. Lijkt het net alsof je je eigen kast mee op reis hebt!

Dan zijn er nog de Rimowa koffers, dé Chanels onder de koffergiganten. Gebruikt door menig reiziger en ondanks het prijskaartje (meer dan een paar honderd euro, jammer genoeg) vaak beplakt met stikkers van plekken van waar de koffer is geweest. Verder ben ik nog steeds verliefd op de inmiddels welbekende suitsuit’s en ik denk dat ik die tot nu toe bovenaan mijn verlanglijstje zet totdat een Rimowa voor mij betaalbaar wordt, mocht dat ooit zover zijn!