KLM Werelddeal weken echt goedkoper

Zijn vliegtickets met de KLM Werelddeal Weken echt goedkoper?

Elk jaar zijn ze er weer, de KLM Werelddeal Weken, maar is het nou echt goedkoper om dan te boeken? Er het hele jaar op te wachten? Tijd om op wat veel gestelde vragen antwoord te geven en dieper in te gaan op wat die KLM Werelddeal Weken nou echt zijn! De ene reiziger pleit namelijk voor het boeken van tickets tijdens deze weken terwijl de ander keihard van de daken schreeuwt dat het een truc is en verre van voordelig. Wat denk jij ervan? Laten we eerst de voors- en tegens op een rij zetten!

KLM werelddeal weken echt goedkoper tips

KLM Werelddeal Weken zijn interessant als je écht met KLM wilt vliegen

Gaat je voorkeur qua airline echt uit naar KLM, dan kan het inderdaad slim zijn om de KLM Werelddeal Weken af te wachten. Voor sommige reizigers maakt het eind bedrag per vliegticket minder uit dan met welke airline ze vliegen. Als je dus echt een sterke voorkeur voor KLM hebt, dan is het de moeite waard om op deze weken te wachten. Uiteindelijk dalen de meeste vliegtickets en bestemmingen van henzelf altijd wel in prijs als je het vergelijkt met de weken ervoor. Maakt de airline je niet zoveel uit, dan is het sowieso goed om ook verder te kijken.

Niet alle bestemmingen zijn te boeken met de KLM Werelddeal Weken

De lijst die KLM aanbiedt bestaat uit zo’n 100 bestemmingen, maar niet elke bestemming kun je dus met korting boeken. Bekende reisbestemmingen als New York, Bangkok of Curacao staan er altijd wel tussen. Maar dit geldt niet voor elk vliegveld. Wil je naar een bekende plek waarop veel wordt gevlogen, dan kan het de moeite waard zijn om te wachten en tijdens deze actieperiode te boeken, wil je naar een unieke bestemming, dan is het slim om je niet blind te staren op deze aanbieding weken.

Klm safety instructies nieuwe veiligheidsinstructies

Voorwaarden van de KLM Werelddeal Weken en wat als je bijvoorbeeld vertraging hebt?

Zitten er nog gekke voorwaarden aan deze actie weken? En moet je bijvoorbeeld extra rekening houden met koffers die je nog bij moet boeken? Of wat gebeurt er als je vertraging hebt met KLM en tijdens de actie weken hebt geboekt, zitten daar nog haken en ogen aan? Allemaal goede vragen! Als je wat dieper in de pagina duikt van KLM die over de Werelddeal Weken gaat, dan zul je zien dat helemaal onderaan, onder al die 100 bestemmingen, een linkje staat naar “voorwaarden vliegtickets”. Daar kun je het volgende lezen:

· Tarieven zijn vanaf-prijzen op retourbasis excl. €10 boekingskosten
· Tarieven zijn alleen geldig bij vertrek vanuit Amsterdam
· Boeken: t/m 28 januari (KLM Package Deals t/m 4 februari)
· Reizen: t/m 15 december (m.u.v. 8 juli t/m 19 augustus). Klik op de prijs voor de beschikbare reisdata
· Er is geen ruimbagage inbegrepen in getoonde tarieven
· Wijzigen: € 150 – € 240
· Maximum verblijf: 3 maanden
· Annuleren: niet toegestaan
· Babykorting (tot 2 jaar): 90%
· Gelimiteerd aantal stoelen beschikbaar voor deze actietarieven, met name tijdens vakantieperiodes. Op = op
· (Prijs)wijzigingen voorbehouden

Besef je dus dat je niet mag annuleren als je tijdens deze weken boekt en dat er géén koffers bij je prijs in zitten. Die moet je dus nog bijboeken en optellen bij de kosten van je ticket. Tja en over die vertraging. Daar zit gelukkig geen addertje onder het gras en gelden gewoon de gewone voorwaarden zoals die altijd gelden als je vertraging met KLM hebt. Je kan soms tot wel 600,- euro terug krijgen als jouw vliegtuig vertraging op loopt! Wanneer wij vertraging hebben, maken we eigenlijk altijd gebruik van een externe partij zoals bijvoorbeeld Airhelp. Een organisatie als Airhelp kan je namelijk heel makkelijk helpen. Lees hier hoe je kan geld claimen bij vertraging KLM. Zij weten precies welke documenten je nodig hebt en Airhelp weet ook precies met wie ze contact moeten opnemen binnen KLM. Je betaalt hun natuurlijk wel een fee voor hun werkzaamheden, maar zelf hoef je niks te doen, behalve de juiste documenten aan leveren. Best chill dus en helemaal lekker als je ook daadwerkelijk uitbetaald krijgt, dan is die vertraging achteraf ineens niet meer zo erg!

Mag je je ticket nog wijzigen of annuleren?

We zeiden het hierboven al even, maar annuleren en dan nog je geld terug krijgen, gaat niet gebeuren. Een ticket wijzigen of omboeken kan op zich wel, maar hier betaal je dan tussen de 150 en 240 euro voor.

KLM werelddeal weken echt goedkoper ervaring

Percentueel gezien krijg je niet heel veel korting

Krijg je 100,- euro korting op een ticket dat normaal 150,- euro is, dan is dat reusachtig. Ontvang je 100,- euro korting op een ticket waarvoor je normaal 950,- euro betaalt, dan valt dat percentueel eigenlijk best mee en kun je wellicht beter ook bij andere airlines kijken. Vergelijk dus altijd de prijzen die je bij de Werelddeal Weken zou betalen ook met andere vliegticket aanbieders. Je kunt bijvoorbeeld je bestemming en datavoorkeuren invoeren op de KLM-website en vervolgens precies hetzelfde ook invullen bij Skyscanner.nl (daarmee kun je namelijk verschillende airlines vergelijken).

Vergelijk altijd de prijzen van de Werelddeal Weken met andere airlines

Het blijft dé gouden tip als je op zoek bent naar vliegtickets: Vergelijk, vergelijk, vergelijk en vergelijk nog meer. Vergelijk verschillende data, vergelijk verschillende vliegvelden, vergelijk verschillende airlines en vergelijk zelfs verschillende bestemmingen als je er nog niet helemaal over uit bent waar je naartoe wilt. Misschien staan Aruba en Curacao beide even hoog op je bucketlist en scheelt dat qua prijs enorm veel, you never know! Onze tip is dan ook check verschillende data, vliegvelden, tijden en bestemmingen binnen de KLM Werelddeal Weken zelf. Maar leg er ook de resultaten van Skyscanner.nl naast, via hen kun je namelijk tientallen airlines in een keer opzoeken. Ideaal!

KLM unboxing video

Kun je vliegtickets boeken in de vakantieperiode?

Er zijn soms wel wat stoelen beschikbaar die in de vakantieperiode vallen, maar je kunt er beter vanuit gaan dat je geen gunstige vliegtickets kunt boeken als je aan de zomervakanties of andere schoolvakanties gebonden bent. Er kan natuurlijk een gelukje tussen zitten, want KLM zegt ook zelf in hun voorwaarden: “Gelimiteerd aantal stoelen beschikbaar voor deze actietarieven, met name tijdens vakantieperiodes. Op = op”. Dus wie weet heb je gelukt, maar volg daarom ook onze tip: Vergelijk! En tja, uiteindelijk valt wel te concluderen dat de KLM Werelddeal Weken echt goedkoop zijn voor wie niet aan vakantieperiodes gebonden is.

Wanneer zijn de KLM Werelddeal Weken?

Deze actieperiode is vaak twee keer per jaar. Maar toch is het echt niet iets om je op blind te staren. Je kunt ook echt (en misschien juist wel) buiten deze actieperiode goedkope vliegtickets scoren. Misschien niet bij KLM maar zeker wel bij andere airlines. Toch benieuwd of er wat voor je tussen zit? En wil je het toch een keertje afwachten? Vaak zijn de KLM Werelddeal Weken in Januari en aan het eind van Augustus of begin September!

KLM Werelddeal weken echt goedkoper

Zijn de vliegtickets tijdens de KLM Werelddeal Weken echt goedkoper…

Er valt niet echt eenduidig antwoord op te geven. Helemaal als je leest dat sommige denken of zelfs hebben gezien dat KLM eerst haar prijzen verhoogd voordat de weken daadwerkelijk beginnen. Hoeveel is die korting die je krijgt dan echt nog? Tja en wij zijn sowieso van mening dat je je nooit moet blindstaren op een airline, datum of bestemming. Als je écht goedkoper wilt vliegen, dan moet je vergelijken en flexibel zijn, dan scoor je vaak de mooiste pareltjes op het gebied van tickets!

Heb jij wel eens tijdens de KLM Werelddeal Weken echt goedkoper vliegtickets gescoord?

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en meningen! Laat dus hieronder weten of jij tijdens de KLM Werelddeal Weken echt goedkoper tickets hebt kunnen boeken? Of dat je het juist onzin vindt? We zijn heel benieuwd!

Meer lezen over het scoren van goedkope vliegtickets? Check ook: