Work the World

Infographic: In welke houding val jij in slaap in het vliegtuig?

Na veel ervaring en onderzoek, weten wij inmiddels wel hoe je voldoende slaap mee kunt pakken tijdens een lange vlucht. Maar omdat niet iedereen zo’n ervaren reiziger is, dachten we dat het toch best handig is om wat slaap tips voor lange vluchten te delen in de vorm van een infographic. In de infographic vind je handige gadgets die je zéker mee moet nemen als je een degelijk dutje wilt kunnen doen, ook ontdek je welke maatregelen je voor de vlucht moet nemen en de do’s en don’ts voor als je daadwerkelijk in je vliegtuigstoel zit. Maar dat is nog niet alles! Het gedeelte waar je écht wat aan hebt, is het rijtje van beste slaaphoudingen voor in het vliegtuig. Ben jij een krab? De VIP? Of toch een echte headbanger?

De beste slaaphoudingen voor in het vliegtuig:

1. De krab

Deze slaappositie is perfect wanneer je aan het gangpad zit (en er geen snack trolleys voorbij komen…). Gooi je benen over je armleuning heen tot aan je heupen, leg je hoofd zachtjes neer tegen de achterkant van je stoel en sluit je ogen toe. Slaap lekker!

2. De raamhanger

Zit je liever bij het raam? Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk een raamhanger. Pak je kussentje erbij, prop die tussen je hoofd en het raam van het vliegtuig en ga zo snel als je kan naar dromenland.

3. De traditionele slaper

Super simpel, maar soms wel oh zo fijn: Gewoon je stoel naar achter zetten, een oog-masker op zetten en vervolgens lekker slapen. De enige tip die we je hierbij kunnen geven: Plet de passagier achter je niet én als je iemand bent waarvan het hoofd soms zo charmant naar beneden knalt, doe dan ook een neksteun om. Ben je zo van het probleem af!

4. De lovebirds

Reis je met je lovah-lovah? Dan kunnen jullie ook elkaar als steuntje in de rug gebruiken. De een legt zijn of haar hoofd op de schouder van de ander en de ander legt zijn of haar hoofd op het hoofd van de een. Aha.. ok! Snappen jullie het nog?!

5. De VIP

Ok. Hier moet je een dosis geluk voor hebben. Stel je eens voor dat je in het midden van het vliegtuig zit en de 2 of 3 stoelen om je heen niet bezet raken. Oftewel, jij hebt het geluk dat je een hele rij stoelen voor jezelf hebt. Lucky you! Klap zo snel als je kan alle armleuningen in en installeer je languit op alle stoelen. Alsof je in je eigen bed ligt zo fijn!

6. De headbanger

Dit heeft ons nog nooit zo fijn geleken, maar je kan natuurlijk ook je tafeltje uitklappen en daarop je hoofd op je gekruisde armen leggen. Stop er eventueel een kussentje tussen en het schijnt goddelijk te liggen.

Oh en tot slot nog wat slaaptips van onszelf

Ben je een raamhanger, traditionele slaper of lovebird? Dan kan het best fijn zijn (ook al doe je dan een beetje aan passenger shaming) om je voeten half op de armsteun van de persoon voor je te leggen of in het vakje waar die veiligheidsinstructies in zitten. Lijkt het net alsof je in een foetushouding in bed ligt! Alle tips lezen? Check dan de infographic hieronder van ‘Work the World’.

Infographic: Zo val je in slaap in een vliegtuig

in slaap vallen vliegtuig infographic

Meer infographics bekijken?

Hier vind je een van onze eigen infographics waarin staat hoe je een wereldreis kunt plannen.