10-goedkope-5-sterren-hotels

10x waar vind je goedkope 5 sterren hotels?

Luxe lakens, het lekkerste ontbijt ter wereld, fabelachtige kamers en een pracht uitzicht. Slapen in 5 sterren hotels is een hele ervaring en je voelt je er even onderdeel van de creme de la creme. Maar is zo’n overnachting wel betaalbaar en haalbaar voor een gewone reiziger? Eerlijk is eerlijk, vaak niet, maar Hotels.com deed onlangs onderzoek naar goedkope 5 sterren hotels en maakte twee top 10 lijstjes. Wat blijkt? Je kan soms al voor minder dan 90 euro per nacht in een 5 sterren hotel slapen!

10 steden waar je goedkope 5 sterren hotels vindt

Hieronder vind je een top 10 van steden, verspreid over de wereld, waar Nederlanders volgens Hotels.com gemiddeld het minst betaalden voor een overnachting in een vijfsterrenhotel in de eerste helft van 2016. Zin in een stedentripje? Dan moet je misschien hierheen gaan:

Conclusie: De stad waar je het goedkoopst een 5 sterren hotel kan boeken is Jogjakarta in Indonesië, daar betaal je minder dan 50 euro per nacht. Wil je liever in een Europees land op vakantie maar wel in een luxe hotel slapen? Dan kun je het best naar Lloret de Mar in Spanje, daar betaal je 55 euro per nacht. Een andere optie is Alanya in Turkije, daar is een hotelkamer 74 euro.

Het 5 sterren hotel gevoel

10 landen waar je goedkope 5 sterren hotels vindt

Hieronder vind je de top 10 van landen met goedkope vijf sterren hotels. Hier betaalden Nederlanders gemiddeld het minst voor een overnachting in een vijfsterrenhotel, de data die is gebruikt om dit te bepalen gaat over overnachtingen in de eerste helft van 2016.

  • Cambodja (€77)
  • Turkije (€104)
  • Venezuela (€104)
  • Cyprus (€108)
  • Thailand (€125)
  • Guatemala (€126)
  • Indonesië (€127)
  • Australië (€128)
  • India (€128)
  • Colombia (€130)

Wat ons verbaasd is dat je in Australië ook zo goedkoop kan overnachten in een vijf sterren hotel. Verder zie je qua landen dat er veel in Azië en Zuid- of Midden-Amerika lekker betaalbaar zijn. Wil je liever dichterbij op reis, dan zul je naar Turkije moeten gaan voor betaalbare luxe.

Hoe zijn deze goedkope 5 sterren hotels gevonden?

Hotels.com houdt boekingsgegevens bij in hun Hotel Price Index™ (HPI™). Op basis van die Big Data kunnen zijn bovenstaande top 10 lijstjes maken en laten zien waar Nederlanders in de eerste helft van 2016 goedkoop konden overnachten in een 5 sterren hotel. Het gaat dus wel om 5 sterren hotels verspreid over de wereld en niet per se in Europa of specifiek Nederland. De prijzen die je ziet staan in de top 10 lijstjes zijn gemiddelde betaalde prijzen per nacht inclusief toeslagen en in de periode van de eerste helft van 2016. De prijzen kunnen overigens variëren, want dit is afhankelijk van het moment van aankoop.

Meer mooie hotels ontdekken? Lees ook: