Ik heb het nog niet heel vaak gedaan, maar de keren dat ik het deed was het leuker dan verwacht: Sandboarden! Daarom een lijstje met gave plekken waar je niet kan snowboarden, maar met een board de duinen (of een vulkaan) af gaat. Reis mee van Frankrijk tot aan Brazilië en van Australië tot aan België. Oh en een tweetal tips voor als je van zo’n duin af gaat: Houd je mond dicht want het zand komt echt overal & doe van te voren niet nog even snel wat zonnebrandcreme op, want dan kom je echt beplakt onder het zand terug!

1. Cumbuco, Brazilie

Mijn eerste keer sandboarden was in Brazilie. In het noorden van Brazilie vind je namelijk Cumbuco, een plaatsje dichtbij Fortaleza, waar je niet alleen heel goed kunt kitesurfen maar ook kunt sandboarden. Het waren dan misschien geen boards waar je op kon staan, maar je kon bijvoorbeeld wel tot aan het einde van de duinen naar beneden racen met als eindbestemming het water van een meer.

2. Kaapstad, Zuid-Afrika

Dichtbij Kaapstad vind je naar horen zeggen de hoge Cape Town Dunes en met hun hoogte van 50 meter is dit een ultieme spot om te sandboarden. Je kan daar voor R300 maarliefst 2,5 uur sandboardplezier hebben en bij dit bedrag horen alle benodigdheden (een sandboard, vrij essentieel als je gaat sandboarden) en een training, mocht je de kneepjes van het vak nog moeten leren. Al heb je voor sandboarden wel minder oefening nodig, dan voor het enigszins vergelijkbare snowboarden.

3. Dune du Pilat, Frankrijk

Een portie zandhappen tijdens een sandboardmoment kan uiteraard ook in Frankrijk en dan het beste bij de grote duin: Dune du Pilat. Of je hier ook gear kan huren weet ik niet, dus mocht je naar beneden willen racen is het handig om zelf iets mee te nemen. Wist je dat je al naar beneden kan boarden met een plank of stuk karton?

4. Adelaide, Australie

Sandboarden in Australie? Dat kan op verschillende plekken en een goede spot vind je in ieder geval bij Adelaide. In het zuiden van Australie vind je bijvoorbeeld Little Sahara, een inland desert en een sandboard kun je hier huren dichtbij Vivonne Bay aan de zuidkust.

5. Oostduinkerke, Belgie

Ben je in Belgie en toe aan een dosis sandboarding? Dan kun je naar Oostduinkerke gaan!

6. Mui Ne, Vietnam

Wanneer je in Mui Ne bent, is het leuk om bij je hostel of hotel een scooter te huren en op zoek te gaan naar de Fairy Stream, White Dunes en Red Dunes. Bij de laatste twee zul je genoeg kinderen vinden die je voor een paar Vietnamese dong hun sandboard willen uitlenen.

7. Cerro Negro vulcano, Nicaragua

Dit staat nog op de bucketlist, maar van vrienden heb ik gehoord dat je in Nicaragua misschien wel het beste kunt sandboarden van al deze plekken en dan heb ik het ook niet over boarden op gewoon zand. Het beste kun je in Nicaragua namelijk sandboarden vanaf de vulkaan Cerro Negro. Let’s do some vulcano boarding!

8. Big Red, Dubai

Toen ik in Dubai was, hebben we het niet gedaan. Maar bij de Big Red kun je ook goed de duinen af glijden. Huur een speciaal gemaakt board om mee te sandboarden en een tip voor als je niet te veel van hitte houdt: Doe het ergens in de ochtend, als het nog geen veertig graden is.

Jouw favoriete plek om te sandboarden?

Heb jij ooit gesandboard? Laat hieronder weten waar dat was en wat je ervan vond!

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

3 reacties

 1. 2theworldnl

  Jaa, in Namibië! Ook echt supertof. Alleen heeft sandboarden een nadeel vergeleken met snowboarden…..er is geen lift die je de berg op helpt. Overigens lijkt cerro negro me ook wel wat.

  Beantwoorden
 2. Sandra

  Jaaa, lijkt me echt heel tof! Ik heb het in Dubai niet gedaan, omdat ik andere dingen gepland had, maar staat zeker nog op de lijst! En nog een goede tip om daar de hitte te vermijden… Gewoon in januari gaan. Dan is het sowieso een stuk beter qua weer.

  Beantwoorden
 3. Merin Veronique

  Toen wij afgelopen jaar in Dubai waren hebben we het ook niet gedaan, en daar heb ik nog steeds spijt van haha. Maar met onze Europese roadtrip deze zomer vind ik de optie van Frankrijk ook wel erg aantrekkelijk! :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.