Vliegen van Mahe naar Praslin-2

5 tips zodat jij ook op vliegtickets kan besparen in 2019!

Benieuwd hoe andere Nederlanders het beste op vliegtickets besparen? In de Jaarlijkse Vluchtstudie van momondo vonden wij een aantal handige tips die we heel graag met jullie delen! Lees gauw verder, want zo kun jij in 2019 ook wat goedkoper vliegen:

5 tips zodat jij op vliegtickets kunt besparen in 2019

Vliegen van Mahe naar Praslin-2

1. Boek je vliegticket naar Europese bestemmingen 1 maand voor vertrek

Als je jouw vliegticket naar een Europese bestemming één maand voor vertrek boekt dan is je prijs vaak het voordeligst. Het blijkt zelfs zo’n 38% goedkoper te zijn dan als je op het duurste boekmoment een vliegticket koopt.

2. Boek je vliegtickets buiten Europa 5 maanden voor vertrek

Wil je liever naar een bestemming buiten Europa vliegen? Dan blijkt uit de Jaarlijkse Vluchtstudie dat je het beste 5 maanden van tevoren kunt boeken. Ten opzichte van het duurste boekmoment heb je dan een voordeel van 37%.

3. De goedkoopste dag om te vliegen binnen Europa: Vrijdag!

Je verwacht het misschien niet, ook omdat zoveel mensen op deze dag willen vliegen omdat je dan het weekend meteen mee pakt en niet meteen vrije dagen hoeft op te nemen, maar de goedkoopste dag om te vliegen: Vrijdag! Vooral als je naar Europese bestemmingen vliegt is vrijdag vaak het goedkoopst. Uit het onderzoek blijkt dat op vrijdag Nederlanders gemiddeld 13% minder betalen dan als je vertrekt vanuit Nederland op een andere dag. De duurste dag om weg te gaan is over het algemeen zondag als je binnen Europa reist.

4. De goedkoopste dag om te vliegen naar verre bestemmingen: Zondag in plaats van zaterdag

Ga je een verre backpack reis maken buiten Europa? Dan kun je beter op zondag vliegen dan op zaterdag. Het blijkt dat je als je vanuit Nederland vliegt zo’n 36% bespaart als je op zondag reist in plaats van op zaterdag. Check dus altijd even goed verschillende vertrekdagen voor je boekt!

5. Let op het tijdstip waarop je vliegt, dit is ook van invloed op je prijs

Als je een beetje kunt spelen met vliegtijden, dan doe je er goed aan om een vliegticket te boeken net na de ochtend. Vaak zijn vluchten die in de ochtend vertrekken duurder dan als je later op de dag, net na de ochtend vertrekt. Als je tussen 04:00 en 12:00 vliegt dan ben je vaak 32% duurder uit dan als je tussen 12:00 en 14:00 vliegt. Tussen 12 en 14 kun je vaak het goedkoopst vliegen. Vlieg je in de avond, dan ben je vaak nog duurder uit.