albelli foto's mobiel

5 tips: Zo maak je het beste fotoboek (+ kortingscode!)

Wat doe jij met je reisfoto’s? Grote kans dat het antwoord “Eh… Niks” is en dat ze ongebruikt op je SD-kaart of laptop blijven staan. Zonde, want hoe tof is het als je over een paar jaar denkbeeldig op reis kunt terwijl je bladert door je eigen fotoboek? Tijd om je 5 tips te geven zodat ook jij binnen no-tome een van de beste fotoboeken voor je neus hebt liggen. (Ohja en we hebben een kortingscode voor je gevonden bij Albelli, zodat je niet alleen snel maar ook goedkoop een boek kunt maken!)

1. Hoe je het beste fotoboek maakt? Neem een voorbeeld aan andere boeken!

Op de website van Albelli vind je allerlei voorbeeld fotoboeken die specifiek over vakantie & reizen gaan. Als je geen zin of tijd hebt om zelf een creatieve indeling te kiezen, kun je daar eens doorheen klikken en inspiratie op doen voor je eigen fotoboek.

Jordanië albelli voorbeeld fotoboek Fotoboek Jordanie albelli

2. Wil je van meerdere reizen nog fotoboeken maken? Kies alleen je favoriete foto’s uit en maak één ultiem fotoboek!

Ons grootste probleem als het om het maken van fotoboeken gaat, is dat we vaak meerdere reisjes achter de rug hebben waar we nog een boek van willen maken. Zo wilde wij onlangs nog een boek maken van Zuid-Afrika, Myanmar, Mexico én Curacao. Vier fotoboeken maken kost eindeloos veel tijd, dus besloten we die vier reizen in één boek te combineren. Hoe doe je dat zonder er een grote rommel van te maken?

  • Maak op je eerste & tweede pagina een introductie pagina waarop je de vier reizen aankondigt
  • Deel je fotoboek in verschillende delen in en begin elk deel met een voorblad waarop je de bestemming noemt, met één grote foto of d.m.v. een kaart zoals hieronder
  • Kies alleen je favoriete foto’s uit, zo ben je snel klaar met kiezen!

3. Voeg tekeningen, (wit)ruimte, tekst of kaders toe om er een écht boek van te maken

Sta jij in boekhandels ook wel eens verliefd naar professionele fotoboeken te kijken? Dan weet je vast dat in die fotoboeken meer dan eens gebruik wordt gemaakt van witruimte, korte stukjes tekst, leuke kaders of kleine tekeningen. Als je een fotoboek maakt bij Albelli zul je al gauw ontdekken dat in het programma allemaal tekeningen en kaders (bijvoorbeeld van een polaroid!) te vinden zijn. Die kun je gemakkelijk gebruiken en aanpassen terwijl je jouw boek op je laptop aan het designen bent.

Moeite met kiezen tussen alle kaders en tekeningen? Kijk dan eens naar de kleuren van je eigen foto’s of het gevoel dat je eigen foto’s uitstralen. Heb je bijvoorbeeld veel strandfoto’s met een blauwe zee en lucht erop, dan kun je ervoor kiezen om zomerse plaatjes (slippers of zeesterren), tekst en kaders (in blauw, geel of groene kleuren) te gebruiken die passen bij dat gevoel. Ben je juist naar een grote stad geweest? Kies dan voor een wat strakkere en meer stoere indeling.

albelli boek maken Fotoboek maken albelli

4. Maak gebruik van standaard indelingen van Albelli of maak zelf één template en kopieer dat naar al je pagina’s

Zie je er vooral tegen op om alle foto’s die je graag in je fotoboek wilt op een mooie manier in het boek te krijgen? Als je een fotoboek met Albelli maakt, kun je in het programma allerlei standaard indelingen vinden. Je kan daar gemakkelijk je foto’s inslepen en dan heb je binnen no time je boek af. Vind je de indelingen van Albelli niet helemaal perfect? Dan kun je ook op een pagina een indeling maken waar je wel verliefd op bent en die indeling vervolgens opslaan en kopiëren naar alle andere pagina’s. Zo kun je heel makkelijk een goed fotoboek maken!

Oh en ook leuk: Er zijn sinds kort speciale themaboeken te vinden. Die zijn niet alleen tof ingedeeld, maar ook voorzien van leuke designelementen. Je kan de thema fotoboeken hier bekijken. Check vooral de “Moderne Tijdlijn” en het “Moderne Magazine” eens, best vet om zoiets te gebruiken voor je eigen fotoboek!

Eigen indeling fotoboek albelli New York fotoboek albelli indeling

5. Denk niet te lang na en ga gewoon aan de slag!

Misschien is dit nog wel de meest belangrijke tip van allemaal, want je moet je zeker niet blind staren op bovenstaande voorbeelden en vooral gewoon lekker aan de slag gaan! Twijfel ook niet te lang als je tussen foto’s moet kiezen of over de indeling, ook als jij denkt dat het niet perfect is, is het vaak alsnog onwijs leuk aan het worden. Oh en ook fijn: Je hoeft zo’n fotoboek bij Albelli niet in één keer af te maken want je kan je project gewoon tussentijds opslaan.

Wil je meteen een van je beste fotoboeken ooit maken? Ga aan de slag en gebruik deze kortingscode van 15%!

Zoals beloofd vind je hier ook een kortingscode voor het maken van een fotoboek: NL15%FB deze kortingscode geeft je 15% korting op je bestelling van een fotoboek bij Albelli. Het goedkoopste boek dat je kunt bestellen is dan als het goed is maar 5,90 euro. Deze code is de hele maand juli én augustus geldig, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om naast een fotoboek van Albelli, jouw mooiste herinneringen vast te leggen op één van de vijf wanddecoraties (foto op canvas, foto op hout, foto op plexiglas, foto op forex en foto op aluminium). Het kan bijna niet gekker, maar we hebben ook op wanddecoratie een 15% kortingscode weten te regelen voor jou. Doe er je voordeel mee en maak jouw mooiste herinneringen tastbaar via de Albelli fotoproducten.

Oh en wil je eerst je foto’s bewerken voor je je beste fotoboek ooit gaat creeëren?

Wij hebben een super handige tool ontwikkeld, waarmee je binnen 1 klik een foto kan bewerken op een professionele en authentieke manier. Met onze presets & tools kun jij binnen no time, net als ons je foto’s bewerken en wanneer je ze online besteld ontvang je ze na betaling meteen in je mailbox! Check onze Lightroom Preset Pack & Tools

Ken jij hét boek voor backpackers al?

Boek Backpack Bestemmingen bestellen

Bekijk & bestel dit boek op Bol.com