Fiji

Praktische info voor jouw vakantie naar Fiji

Fiji is een van de meest paradijselijke plekken op aarde en een ideale bestemming voor zowel zon liefhebbers als avontuurlijke reizigers. Bij Fiji denk je aan witte stranden, palmbomen, een kleurrijke onderwaterwereld en turquoise gekleurde zee. Daarnaast is Fiji ook een ideale bestemming om te gaan bergbeklimmen, wildwaterraften of kajakken op zee. Fiji bestaat uit verschillende eilanden en de hoofdstad van Fiji is Suva. Gek genoeg vind je in Suva geen bountystranden zoals op andere plekken in Fiji en wanneer mensen aankomen in de hoofdstad besluiten ze dan ook gauw te vertrekken. De meeste vliegtuigen landen echter in Nadi, de tweede grote stad van Fiji. Aanraders in Fiji zijn de kleine Mamanuca eilanden, in deze eilandgroep zijn de mooiste en beste stranden van Fiji te vinden. Bij de Somosomo Strait vind je een van de beste plekken om te duiken op Fiji, je vindt er vele vissen en zacht kleurrijk koraal. Daarnaast is Yasawas met haar mooie stranden ook een plek die je niet mag missen.

→ Lees ook: Eilandhoppen in Fiji: Zo ontdek je de leukste eilanden!
→ Tip: Boek hier je vliegtickets naar Fiji

fiji eilanden eiland hoppen fiji tropisch eiland Fiji

Festivals en feesten in Fiji

Een festival of feest mee maken in een ander land is vaak een bijzondere ervaring. Zo geldt dit ook bij Fiji. Bekende feesten zijn Oud en Nieuw wat soms wel weken duurt in Fiji, het Holi festival in februari en het Diwali festival. Het Diwali festival werd voorheen slechts door Hindoes gevierd maar wordt nu als nationale festiviteit beschouwt. Het Diwali festival wordt ook wel het festival van de lichtjes genoemd.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet verplicht maar het wordt wel aan te raden om je te laten inenten tegen DTP, buiktyfus en Hepatitus A en B. Het is dan ook aan te raden om voor je vertrek naar Fiji bij je huisarts of de GGD langs te gaan voor een reisconsult. Verder kun je Fiji het water wel uit de kraan drinken, maar toch wordt dit afgeraden.

Betalen in Fiji

In Fiji betaal je met de Fijian Dollar en in vergelijking met Nederland zijn prijzen vrijwel hetzelfde. In Fiji vind je niet altijd overal ATM’s of pinautomaten. Het is daarom aan te raden om voldoende cash geld te hebben.

Beste reistijd Fiji

De beste reistijd voor Fiji is in de maanden mei tot en met oktober. In deze maanden is Fiji het droogst en kun je dus het beste genieten van alle mooie stranden die het land te bieden heeft. De gemiddelde temperatuur ligt rond 28 en 30 graden.

Visum

Wanneer je naar Fiji gaat is het belangrijk dat je paspoort nog 6 maanden geldig is. Een visum heb je niet nodig voor dit land.