cruise in het Caribisch gebied

Dit is waarom een cruise in het Caribisch gebied op jouw bucketlist thuishoort!

Toen ik voor het eerst over een cruise nadacht kwamen allerlei gedachtes in me op, zoals: 
Dat is toch superduur?
 Dat is toch alleen voor oude mensen? 
Dat is toch ontzettend saai? 
Dat is toch megaluxe?
 Dat is toch iets wat je als backpacker wil vermijden?

Goh en geloof me, dat kan het ook zeker zijn, maar níet als je het aanpakt zoals ik heb gedaan. Ik ben in het gegeven ‘cruise’ gedoken toen ik op zoek was naar een idee voor mijn huwelijksreis. Immers, ik en mijn man reizen regelmatig met onze backpack de wereld over, dus hoe konden we de reis een draai gegeven zodat het iets bijzonderder werd? We kozen ervoor om 10 dagen rond te trekken door Puerto Rico en daarna op een cruise te stappen. Al met al was het uiteindelijk toch wel een gok… Maar als we vooraf geweten hadden dat het zo gaaf zou zijn, had ik er geen minuut langer over nagedacht.

Waarom jij een cruise in het Caribisch gebied ook op je bucketlist moet zetten!

Cruisen

cruise in het Caribisch gebied cruisen-3 cruise in het Caribisch gebied cruisen cruise in het Caribisch gebied cruise in het Caribisch gebied cruisen-2 cruise in het Caribisch gebied cruisen-4

Een cruise in het Caribisch gebied is toch superduur?

Nee. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een reis naar Azië waarbij je in hostels slaapt, maar het is echt alles behalve duur. Als je het goed doet! Na wat Googlen kwam ik er al gauw achter dat je gemakkelijk zelf een cruise kan boeken bij een rederij en zo heel wat kosten – echt héél veel kosten – bespaart die je normaal bij een reisbureau betaalt. Vaak hebben ze actieweken waardoor je tientallen euro’s in je portemonnee houdt. Het vliegticket naar de vertrekhaven boek je gewoon zelf. Dat deden wij voor San Juan in Puerto Rico, dit is een ideale plek en de tickets zijn vaak niet duur. Onze cruise boekten we bij Royal Caribbean, waarbij je kiest voor een binnenhut en geen extra’s. Die extra’s zoals drankpakketten of excursies zijn inderdaad duur en heb je niet nodig want water is gratis en eten inbegrepen.

Antigua

cruise in het Caribisch gebied antigua

Een cruise in het Caribisch gebied is toch alleen voor oude mensen?

Precies wat ik dacht en waardoor ik hem stiekem wel even kneep. Misschien dat het bij cruises in Europa wel zo is, maar in dit geval was het schip volgeladen met mensen van allerlei leeftijden; gezinnen, vriendengroepen, 50+’ers, inderdaad ook wat oudere mensen en veel – heel veel – ‘honeymooners’ (die over het algemeen vrij jong zijn). Nee, het is absoluut geen bejaardensoos. Wij hebben er zelfs vrienden uit Amerika aan overgehouden die net als wij onder de 30 zijn. Als je ervoor kiest om tijdens het diner de tafel te delen met anderen ontmoet je mensen uit allerlei landen. Vergeet ook niet met het personeel te babbelen, zij barsten van de verhalen. Overigens schijnt het zelfs zo te zijn dat een andere rederij die in de Caribbean vaart, Carnival, bekend staat om het hoge party-gehalte…!

Sint Maarten

cruise in het Caribisch gebied sint maarten cruise in het Caribisch gebied sint maarten

Een cruise is toch ontzettend saai?

Eigenlijk weet ik niet waarom dit ontzettend saai zou moeten zijn. Het schip is één groot dorp met restaurants, een theater, een zwembad, een sportschool, een schaatsbaan, een casino, een karaokebar, een disco en meer – dit verschilt per schip maar over het algemeen kun je dit zeker verwachten. En dan heb ik het natuurlijk nog niet gehad over het feit dat je overdag helemaal niet op het schip bent. Op die ene zeedag waarbij je het schip niet verlaat, hoef je je dus niet te vervelen.

St Lucia

cruise in het Caribisch gebied sint lucia

Een cruise in het Caribisch gebied is toch megaluxe?

Ja, luxe is het wel. Je kamer wordt schoongemaakt, je kunt de hele dag door eten omdat het in de prijs is inbegrepen en hoeft je nergens zorgen over te maken. Maar bedenk je dat je eigen baas bent over je portemonnee en je agenda. Je kunt het vergelijken met verblijven in hotels, maar het mooie hieraan is dat dit hotel over het water reist en je naar de allermooiste plekken op deze aarde brengt. Daar is weinig mis mee toch?

St. Kitts

cruise in het Caribisch gebied st kitts cruise in het Caribisch gebied st kitts

Een cruise in het Caribisch gebied is toch iets wat je als backpacker wil vermijden?

Het is precies het tegenovergestelde! Het is fantastisch! Jep, ik ben zeker verknocht aan mijn backpack en de vrijheid om te gaan en te staan waar ik wil, en juist deze week op een cruise was een surrealistische (luxe) backpackbeleving. Het heeft nog steeds het reizen van plaats naar plaats met alle sociale aspecten die daarbij horen maar dan op een totaal zorgeloze manier. Niet je backpack maar je hotelkamer reist van het ene eiland naar het andere eiland terwijl jij kan genieten van uitzichten op de Caribbean, zonsondergangen en al het goeds dat de cruise biedt.

Niet je backpack, maar je hotelkamer reist van het ene naar andere eiland

Zo hebben wij 5 eilanden bezocht in één week: St Lucia, St Maarten, Barbados, Antigua en St Kitts. Deze eilanden zijn zo klein dat je niet meer dan een dag nodig hebt om ze te ontdekken. De loopplank wordt op alle dagen voor 8 uur uitgelegd en rond 17 uur moet je weer op de boot zijn. Hoe je de tijd op het eiland besteed is volledig aan jou. Boek je een toer bij aankomst of vooraf, huur je een auto, of ga je zelf op ontdekkingstocht uit? Alles is mogelijk. En wanneer je weer op de boot komt, wacht je al het entertainment, je bedje en je kamer waar al je spullen nog liggen, een fijn zwembad voor de avondzon, en tal van mensen die graag met je gaan borrelen. Wat wil een mens nog meer?

Wat mij betreft is een cruise een fantastische manier om de Caribbean te ontdekken, ook als je van backpacken houdt!