Caye Caulker Belize

Op vakantie naar Belize? Zo plan je je trip

Belize is gelegen in Midden-Amerika, net onder Mexico en tegen Guatemala aan. Belize is met name populaire bij duikers, maar ook voor een strand vakantie is Belize een aanrader. Een van de highlights van Belize is the great blue hole. Een onderwatergrot waarin gedoken kan worden en wat er vanuit de lucht uit ziet als een groot donkerblauw gat in de aarde. Ook Caye Caulker is een populaire bestemming in Belize. Je kunt vanaf dit eiland duik- of snorkeltours boeken en zo de onderwaterwereld van Belize ontdekken. Verder staat Caye Caulker bekend om haar mooie witte stranden en fel blauwe zee. Naast genieten van het strand, vind je in Belize ook mooie natuur en dieren. Denk bijvoorbeeld aan de Toekan, deze vogels is namelijk niet voor niets het symbool van dit Midden Amerikaanse land. Daarnaast is Belize een perfect vertrekpunt om de Maya ruines in Tikal, gelegen in het buurland Guatemala, te ontdekken. Ook moeten de Altun Ha ruines, gelegen in het noorden van Belize, ook zeker niet worden overgeslagen tijdens een reis naar dit bijzondere land.

Wat te doen in Belize

Caye Caulker Belize zwemmen met haaien

1. Duiken of snorkelen

Wanneer je op vakantie gaat naar Belize zul je al snel denken aan witte stranden en de fel blauwe Caribische zee bijvoorbeeld bij Placenia. Het is dan ook niet verrassend als een van de highlights van Belize dan ook met de onderwaterwereld te maken heeft. Nabij Belize vind je namelijk vele mooie snorkel- en duiklocaties, waaronder the great blue hole maar ook rondom Caye Caulker vind je veel vissen en koralen.

2. Magische ruines en tempels bezoeken

In Belize vind je ruines en tempels die je meenemen naar de tijd van de Maya’s. Ga bijvoorbeeld naar de Altun Ha ruines, zo’n 50 kilometer van Belize City of naar de mayastad Caracol. Ook kun je een uitstapje maken naar buurland Guatemala en daar de Maya stad Tikal bezoeken.

3. Dieren spotten in tropische bossen

De nationale vogel van Belize is de Toekan. Een kleurrijke vogel met een grote snavel. De Toekan is in tropische bossen te vinden, maar naast de Toekan is Belize ook een goede plek om schildpadden, krokodillen, iguana’s of apen te spotten. Dierenliefhebbers kunnen hiervoor het best naar Cockscomb basin wildlife sanctuary of Payne’s creek national park gaan.

4. Carnaval vieren in februari

Net als in veel andere landen in Midden of Zuid Amerika wordt ook in Belize volop carnaval gevierd. Iedereen is dan verkleed en viert buiten op straat feest.

5. San Ignacio en het binnenland van Belize

Als je het binnenland van Belize wilt ontdekken moet je richting San Ignacio afreizen. Rondom deze stad vind je namelijk allerlei indrukwekkende ruïnes zoals Xunantunich en Cahal Pech maar ook bijzondere grotten zoals Actun Tunichil Muknal.

San Ignacio Belize

Visum voor Belize

Als je op vakantie gaat naar Belize heb je geen visum nodig. Wel is het van belang dat je Nederlandse paspoort hebt dat nog zes maanden geldig is wanneer je in Belize aankomt.

Vaccinaties voor Belize

Wanneer je naar Belize gaat wordt een vaccinatie tegen DTP en Hepatitus A aangeraden. Daarnaast is het verstandig om voldoende DEET tegen muggen mee te nemen en eventueel malaria pillen, want in Belize is malaria aanwezig. Sowieso is het altijd verstandig om eerst contact op te nemen met je huisarts of de GGD voordat je op vakantie gaat naar Belize, zij kunnen je namelijk het beste informeren wat betreft gezondheid.

Betalen in Belize

In Belize betaal je met de Belize Dollar, daarnaast wordt de Amerikaanse Dollar ook op veel plekken geaccepteerd. Een creditcard is handig in Belize, niet alleen voor het betalen in winkels of restaurants maar ook bij het reserveren van hotels. Een pinpas kun je in Belize ook gewoon gebruiken. In vergelijking met andere landen in Midden-Amerika is Belize duurder. De prijzen zijn al snel vergelijkbaar met de Europese dus houd daar rekening mee als je naar Belize op vakantie gaat.

Beste reistijd voor een vakantie naar Belize

In Belize is het altijd warm weer, op sommige plekken loopt de thermometer op tot 40 graden en op de koelste plekken is het nog steeds 20 graden. Een subtropisch klimaat dus waar je eigenlijk voor een vakantie het beste naartoe kunt in de maanden februari, maart en april. Het is dan lekker weer en er is weinig regenval of kans op grote stormen. Het enige mogelijke nadeel is dat de prijzen dan wat hoger liggen omdat het voor Belize dan hoogseizoen is.