Tallinn stedentrip

5 Redenen waarom Tallinn een super stad is voor een stedentrip!

Tallinn, wat tot een van de grootste steden van Estland behoort, is een relatief onbekende bestemming en nog maar weinig mensen gaan naar Tallinn voor een stedentrip. De stad ademt mysterie. Wie er eenmaal is geweest wil niet meer weg of wil in de toekomst een keertje terug. Het is een betoverende, hypnotiserende stad waar je naar verlangt als je weer thuis bent. Loop door de nauwe straatjes met de ongelijke stenen, waan je in een vervlogen verleden als je langs oude afgebladderde herenhuizen loopt en bezoek imposante kathedralen.

De historische stad Tallinn, een goedkope stedentrip bestemming

Naast dat deze bruisende stad een rijke culturele geschiedenis en bloedmooie architectuur bezit, vind je hier ontzettend veel gezellige cafeetjes en restaurantjes waar je bourgondisch kunt dineren. De prijzen liggen ook prettig laag. Een goede lunch vind je bijvoorbeeld voor een paar euro. Maar genoeg over eten, lees hieronder de must sees en wat te doen in Tallinn tijdens je stedentrip!

Wat te doen in Tallinn? – 5 tips!

De volgende tips zorgen voor de ultieme Tallinn ervaring, waardoor jij het meeste uit deze stedentrip haalt.

1. Lopen over de stadsmuur in Old Town

Het oude centrum van Tallinn is niet zo heel groot, maar er is zeker genoeg te beleven. Zo bevindt zich hier de oude stadsmuur, waarvan slechts twee kilometer van de muur nog overeind staat na eeuwen van strijd. Tegenwoordig is slechts nog een klein gedeelte van de muur begaanbaar voor het publiek. Daarom voelt het extra speciaal om hierboven te mogen lopen en de stad van bovenaf te kunnen aanschouwen. 

2. Verdwalen in de talloze steegjes van Tallinn

Wanneer je door het oude centrum loopt spot je om de vijf meter wel een klein steegje die je weer ergens anders heen brengt. Het leuke aan Tallinn is dat elke steeg een schat van een verhaal lijkt te herbergen. Want met wat verbeeldingskracht zie jij hoe hier in het verleden ridders marcheerden met zwaard en schild en jonkvrouwen in met hun gekwebbel en enorme jurken de straten vulden. Het oude centrum staat ook niet voor niks op de  UNESCO wereld erfgoed lijst!

©Brit Morin, Pinterest; Gina Hoeft, Pinterest

3. Bezoek het gezelligste pleintje van Estland

Er zijn heel veel steegjes in de stad die je allemaal leiden richting het hart van het oude centrum. Hier vind je de Town Hall Square (Raekoja Plats) dat na zeven eeuwen nog steeds zijn authentieke uitstraling heeft behouden. Het pleintje bevat veel restaurantjes, waarvan de meesten redelijk aan de prijs zijn. Maar het plein is een bruisende plek, waar op meerdere momenten in het jaar leuke activiteiten worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een kerstmarkt in december. Tevens is het de ultieme plek om in de zomer in de zon te zitten of een concert te bezoeken. 

4. De invloed van het Russisch bewind

In het historische centrum bevinden zich minstens vijf kerken, waarvan het echt de moeite waard is om de orthodoxe kathedraal St. Alexander Nevsky te bezoeken tijdens je stedentrip in Tallinn. De imposante kathedraal is de grootste kerk in Tallinn. En verschilt van andere kerken, doordat het in typisch Russische stijl is gemaakt. Dit is bijvoorbeeld terug te zien aan de ui-vormige koepels. 

5. De moderne Estse keuken

Van al dat struinen krijg je trek.Vanaf de Town Hall Square loop je al in een paar minuten naar een cafeetje waar ze traditionele gerechten omtoveren tot heerlijke moderne lekkernijen. Een van onze favoriete tentjes is dan ook de Von Krahli Bar dat je in het oude centrum vindt. Laat je verrassen door een pannnenkoek gevuld met gehakt en salade met ernaast een lokaal en lekker smakend biertje!   

Wat denk jij van een stedentrip naar Tallinn? Laat het weten in een berichtje!

Hieronder kun je een reactie achterlaten of stuur ons een berichtje op Facebook! Oh en ook leuk: een Fietstour in Tallinn doen. Je ontdekt dan net even sneller de stad en vaak is het met een leuke gids die je meer over de stad kan vertellen.