watersport-benidorm

Meer dan alleen op je strandbedje liggen? Watersporten in Benidorm!

Ga je naar Benidorm? Dan ga je waarschijnlijk voor het strand. Het heerlijke microklimaat zorgt ervoor dat je het hele jaar door op het strand kan liggen. Het regent hier namelijk maar zo’n 15 dagen per jaar en het zonnetje staat vrijwel altijd hoog aan de hemel. Heerlijk dus! Wil je tussen het zonnebakken door ook nog wat actiefs doen? Dan heb ik wat tips om je in het water te vermaken. Komen ze!

Verken de Middellandse Zee per kajak

Benidorm ligt aan de prachtig blauwe Middellandse Zee. En behalve dat je hier kan pootje baden en zwemmen, kan je natuurlijk ook een kajak pakken en echt het water op gaan! In de jachtclub van Benidorm kan je de benodigde spullen huren. Daarnaast bieden ze ook kajakcursussen aan of kan je onder begeleiding van een gids de zee verkennen.

Kajak naar Benidorm eiland

Weet je niet waar je heen moet kajakken? Ga dan naar Benidorm eiland! Dit eiland zie je al liggen vanaf het strand. Het is even hard werken om aan wal te komen vanwege de golven rondom het eiland. Maar als je er eenmaal bent verzeker ik je dat je blij bent dat je de moeite hebt gedaan. Via een natuurlijke trap loop je zo naar de top van het kleine eiland. Tijdens het wandelen loop je tussen de honderden meeuwen en droge cactussen. Een hele andere sfeer dan die je op het land terugvindt. Heel bijzonder! Vanaf de top kan je zo 360 graden in het rond kijken en zie je de kleine bootjes onder je in de zee voorbij varen. Drink een heerlijk kopje koffie op het terras op het midden van het eiland zodat je weer uitgerust bent om terug te kajakken.

Kajakken te ver? Pak de ferry naar Benidorm eiland

Vind je hobbymatig kajakken wel leuk, maar heb je geen zin om 40 minuten heen en 40 minuten terug te moeten peddelen naar Benidorm eiland? Geen zorgen! Er gaat ook een ferry naar het eiland toe. Ga lekker op het dakterras zitten en geniet van het zonnetje terwijl je naar de overkant wordt gebracht.

kayak-benidorm-watersporten cliff-benidorm-uitzicht-oceaan kayakken-benidorm-watersporten

Duiken in de Middellandse Zee

Ben jij liever onder water dan boven? Geen probleem! Vanaf Benidorm kan je ook heel makkelijk duiken of snorkelen. Geniet van het onderwaterleven rondom Benidorm eiland en doe een wedstrijdje wie de meest verschillende soorten vissen spot. Succes gegarandeerd!

Heb je nog geen duikbrevet? Geen probleem. Bij het duikcentrum kan je ook een dagcursus doen. Je krijgt een korte instructie en gaat vervolgens met een duikinstructeur het water in. Zo hoef je niet de hele cursus van bijvoorbeeld PADI te doen, maar kan je wel heerlijk een dagje duiken.

Denk je er wel over na om te gaan duiken en eventueel ook een cursus te doen? Neem dan een kijkje op MijnReisparadijs.nl, In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten over een duikcursus. Ook vertel ik hoe een eerste keer duiken voor mij was en zal je zien dat ik het een stuk minder eng vond dan ik van te voren had gedacht!

Duiken in Benidorm was ook zeker de moeite waard en ik raad het iedereen aan die wel eens wat nieuws wil ontdekken. De onderwaterwereld is voor ons als mens nog een hele wereld om te ontdekken!

Wat spreekt jou het meest aan aan Benidorm?