slapen in huifkarren

Op dit plekje in Nederland kun je slapen in een huifkar, alsof je in een Cowboy film zit!

Een uitgestrekt landschap met verschillende huifkarren. Het lijkt net of je in een cowboy-film terecht ben gekomen, maar het is gewoon in Oldehove, een klein plaatsje in de provincie Groningen.

Slapen in een huifkar

Een bijzonder cadeau, dat had een goed vriendinnetje van mij wel verdiend. We komen allebei uit Groningen en het leek mij wel leuk dat het cadeautje iets met deze provincie te maken had. Na vele verschillende zoekopdrachten kwam ik terecht op de site van Hayema Heerd: “Ben jij een echte avonturier? Maak je dan op voor iets bijzonders!” Dat is wat op de site stond en bijzonder was hier slapen zeker.

Een weiland vol wagens

De huifkarren waarin je kan slapen staan op een weiland dat bij de boerderij van familie Hoogeboom hoort. De weg naar de huifkarren is al een heel avontuur, want je rijdt echt door een uitgestrekt landschap.

Slapen in een huifkar

overnachten in een huifkar omgeving slapen in een huifkar in nederland huifkar best friends slapen in een huifkar nederland slapen in een huifkar bijzonder overnachten omgeving uitje nederland huifkar slapen slapen in huifkarren Best friends huifkar uitje nederland slapen in huifkar

Hoe is het om te slapen in een huifkar?

Nee, je hebt geen bed van strooi als je in een huifkar slaapt (al staat op het terrein van Hayema Heerd ook een stro-hotel, dus een al te raar idee is dit niet). De huifkarren bevatten gewoon matrassen met dekbedden. Lekker comfy dus! En je kan ook prima hier in het najaar overnachten. Er zijn huifkarren voor een tot twee personen, maar ook voor twee tot vier personen. Net wat jij wilt.

Alsof je in een Cowboy-film slaapt

Het model van de huifkarren lijkt op de huifkarren van de vroeger, uit films over het wilde westen, gemaakt in Amerika. Binnen hebben ze gebruik gemaakt van hergebruikt hout, bamboe en het tentdoek is gemaakt van waterdicht katoen, wel zo fijn. Waardoor je hier lekker droog ligt!

Even rijden vanaf Groningen

Op terrein kan er gekookt worden in een aparte blokhut en er is een sanitairgebouw. Ik raad je wel aan om met de auto te komen, want het ligt nogal afgelegen. De stad Groningen ligt op 20 minuten rijden van je huifkar.

Cadeau-tip voor een uitje in eigen land of zelf in een huifkar slapen?

Voor ons was het een heel leuk avontuurlijk tripje en dat gewoon in eigen land, maar het is ook een romantisch plekje. Dus als je nog een cadeau nodig hebt..!? Je kan de huifkar boeken via de website Hayema Heerd. Hoeveel een overnachting kost in een huifkar, hangt een beetje af met hoeveel personen je gaat. Slaap je met twee dan kost dat 80,- euro per overnachting en slaap je er twee nachtjes dan kost dat 140,- euro. Slaap je met drie personen dan kost het 97,50 euro per overnachting en voor vier personen betaal je 115,- euro. ‘s Ochtends kun je je laten verrassen met een ontbijtmand, dit kost 12,50 euro extra.