Tulpen castricum logeren bij de boer

Een keer anders overnachten? Ga logeren bij de boer in Castricum!

Wil je een keer bijzonder overnachten in Nederland? Ga dan een keer logeren bij de boer! Je krijgt meteen het nostalgische gevoel van een oer-Hollandse vakantie en je wordt omring door natuur en lieve beesten wat gegarandeerd voor een relaxt gevoel zorgt. En slaap je in Castricum bij de boer? Dan ben je ook nog eens lekker dicht bij zee!

Beeld je dit even in…

‘s Middags loop je over een zonovergoten strand met een zachte bries op je gezicht en voel je hoe de zon je stijve lichaam weer kracht geeft. ‘s Avonds nestel je je op een bank van een knusse strandtent en bestel je bij het kampvuur een gelukzalige maaltijd. Daarna rollend naar je nieuwe thuis en lekker luxe slapen in een moderne boerderij. En ‘s ochtends, na het boerenontbijt, word je pas echt wakker tijdens het schapen aaien. Yep, je onderdompelen in dat boerenleven is zo gek nog niet he?

Tulpen castricum logeren bij de boer Logeren bij de boer castricum Boer logeren strand

Logeren bij de boer in Castricum

Wij sliepen in Castricum een weekendje bij de boer, via Airbnb vonden we namelijk dit super leuke plekje. De Airbnb van Evelien bevindt zich op een schapenboerderij en is een mix van authentiek en modern. Het appartement kijkt uit over de weilanden en de minicamping die aan het terrein liggen. En zodra je het appartement binnenstapt valt er een oase van rust over je heen. Het heldere appartement is volledig in het wit en is versierd met een aantal kleurrijke details zoals de blauwe Boho bank en het kleurrijke dekbed. Maar check vooral ook even het vrijstaande bad, het is zo eentje waar je in je eigen huis alleen maar van kan dromen!

Castricum bij de boer logeren groot bad Bij de boer logeren castricumLogeren bij de boer strand tulpen

Doen in de omgeving

Als je gaat logeren bij de boer in Castricum is er in de omgeving genoeg te doen. Host Evelien kan je veel vertellen over wat er te beleven en deelt de tips graag met je. Zo ligt de Airbnb op een steenworp van Castricum aan Zee en kun je eindeloze strandwandelingen maken of juist op een zomerse dag een frisse duik nemen. Het strand van Castricum aan Zee wordt getypeerd door haar sfeervolle strandtenten en de verschillende strandhuisjes die zich aan de rand van de duinen bevinden.

Lammetjes voeren

In de lente is de omgeving misschien wel op haar mooist, dan zijn de weilanden gedomineerd door de felle kleuren van bloeiende tulpen. Al is dat is niet het enige. De boerderij waar de Airbnb gevestigd zit is een schapenboerderij en in het voorjaar start het lammetjes seizoen. Wat inhoud dat er meerdere jonge lammetjes in de wei rondlopen die soms met de fles bijgevoerd moeten worden. En daar zijn een extra paar helpende handen altijd welkom bij!

Castricum bij de boer logeren

Tulpen bij de boer logeren

Logeren bij de boer castricum lammetjes

Naar de markt

In Castricum vind je verder iedere vrijdag een gezellige markt, vanaf de Airbnb is deze markt gemakkelijk met de voet te bereiken. En ben je met de auto gekomen, dan kun je natuurlijk je grenzen verder verleggen. Ga bijvoorbeeld ook naar de kaasmarkt op de Waag in Alkmaar, zo’n plek waar je perfect toerist in eigen land kan spelen. Of verdwaal op zaterdag en zondag eindeloos op de grootste zwarte markt van Europa gevestigd in Beverwijk.

Ook een keer logeren bij de boer?

Op Airbnb vind je de boerderij waar wij hebben gelogeerd in Castricum.