Frenchie Cafe Utrecht

Tried & tasted: Frenchie cafe Utrecht

We schreven al eerder over de beste high tea’s in Utrecht en daar stond dit cafeetje net niet tussen omdat ze geen high tea’s organiseren, terwijl ze hier misschien wel de mooiste en meest Instagrammable taartjes van Utrecht verkopen! We hebben het over het goed verborgen Frenchie Cafe op de Lange Nieuwstraat in het centrum van Utrecht. Verwacht hier unicorn donuts, roze velvet bankjes, overweldigende freakshakes, veel marmer en hele goede koffietjes!

Frenchie Cafe

Frenchie Cafe Utrecht-2

Wat kun je verwachten bij Frechie Cafe Utrecht

Frenchie Cafe zit in de Lange Nieuwstraat, niet al te ver lopen vanaf de Dom en het Domplein. Eigenlijk zit het echt op zo’n plek waar je niet zo’n cafeetje verwacht, dus grote kans dat je er de eerste keer voorbij loopt of fiets. Maar eenmaal gevonden, stap je binnen in een klein knus tentje met marmeren ronde tafels, zachte roze suede banken, mooie gouden spiegels aan de muren en achterin een balie waarop de meest hongerigmakende taartjes staan uitgestald. Op het menu staan qua drankjes gewoon klassieke koffies, theetjes, sapjes en bubbels. Maar wil je iets bijzonders? Dan ben je hier ook zeker op de goede plek! Wil je iets geks proberen, dan moet je bijvoorbeeld een Unicorn hot chocolate proberen! Een wat…?! Verwacht een roze drankje met slagroom en heel veel gekleurde sprinkles! Als je het nog nooit hebt gehad is een Freakshake ook grappig om te bestellen, alleen moet je je dan wel voorbereiden op de grootste suikerbom van je leven. Naast drankjes staan er heel veel insta-waardig gerechtjes op het menu. Denk aan de beroemde unicorn donut of stapels American Pancakes bestrooid met poedersuiker en schijfjes aardbei.

Dé unicorn donut

Frenchie Cafe Utrecht

(Pan)cakes en (freak)shakes: Dit staat er op het menu!

Er staan best wat verschillende (zoete) gerechtjes op het menu en een aantal hartige dingen. De unicorn donut en de American pancakes zijn daar waarschijnlijk de meest bekende van. Toch verkopen ze niet zomaar American Pancakes bij Frenchie Cafe, je kunt naast de klassieke variant bijvoorbeeld ook kiezen voor Red Velvet Pancakes, een Mancake (yep, voor echte mannen: Een pannekoek met bacon, cheddar, uit en maple syrup) of Unicorn Pancakes die allerlei verschillende kleuren hebben en zijn bestrooid met roze chocolade! Liever wat hartigs? Je kan verschillende eitjes bestellen en goede toast, zoals bijvoorbeeld Avocado toast met gepocheerd ei of een broodje geitenkaas. Kleine taartjes en hapjes kun je ook bestellen, denk bij een hartig hapje aan een portie parmezaan frietjes met truffel of juist iets zoetigs zoals  Bananenbrood, madeleines of taarten van Life of Pie! Dit is een van de weinige locaties in Utrecht waar je stukje Life of Pie kunt scoren (als je deze taartenbakkers nog niet volgt op Instagram, moet je dat heel gauw gaan doen, Heel Holland Bakt is er niks bij!). Deze taarten zijn prachtig om te zien en bijna te mooi om op te eten. Je kunt meestal een Red Velvet of Oreo cake bestellen en Unicorn cupcakes of donuts.

Onze favorieten op het menu van Frenchie Cafe Utrecht

Wat wij zeker nog eens zouden bestellen?

→ Cappuccino! Die was zeker lekker en goed gemaakt
→ Red Velvet Cake! Dit kun je nog niet op veel plekken vinden in Utrecht, maar hier staat hij vaak op het menu

En zijn er dingen die we iets minder lekker vonden?

→ Onze Unicorn donut viel stiekem een beetje tegen, hij was droog en de ‘snoepjes’ die erop zitten waren hard en soms vreemd van smaak. De blauwe versiersels zien er bijvoorbeeld tof uit, maar hadden een mint achtige smaak die niet zo goed paste bij de rest.
→ Vraag ons niet waarom, maar we hadden ook een portie bitterballen besteld en die waren helaas nog bevroren toen we ze kregen.

Is er iets dat we ooit nog willen proberen?

→ De American Pancakes hebben we nog nooit gehad, maar zien er op Instagram altijd super goed uit!
→ Op het menu staat ook een Acaï bowl met homemade granola

Frenchie Cafe

Frenchie Cafe Utrecht cake-2 Frenchie Cafe Utrecht cake-3

Al zin gekregen om naar Frenchie Cafe te gaan?

Hieronder vind je nog wat praktische zaken voor als je hier een keer een taartje of stapel Amerikaanse pannekoeken wilt proeven:

Adres Frechie Cafe Utrecht

Lange Nieuwstraat 21
3512 PB
Utrecht

Contactgegevens

Telefoonnummer: 06 15221846
Mail: info@frenchiecafe.nl

Reserveren bij Frenchie?

Let even op: Je kan namelijk alleen reserveren van maandag t/m donderdag vanaf 2 personen. Het is helaas niet mogelijk om op vrijdag, zaterdag en zondag reserveringen te doen, dus hou daar even rekening mee.

Frenchie Cafe openingstijden

Elke dag geopend, meestal van 09:00 (soms vanaf 09:30) tot en met 17:00 (en op zaterdag en zondag soms tot 17:30).

→ Bekijk hier al onze Utrecht artikelen