Bijzonder overnachten in Nederland Stadskanaal

Bijzonder overnachten in Nederland? Hier kun je slapen in een oude treinwagon!

Wil je eens een keer niet in een ‘normale’ hotelkamer slapen, maar op een unieke locatie? Dan hoef je niet heel ver te zoeken. In Stadskanaal, een stadje in Groningen, kan je namelijk in een oude treinwagon slapen!

Bijzonder overnachten in Nederland Stadskanaal

Bijzonder overnachten nederland Stadskanaal

Bijzonder overnachten in Nederland als verjaardagscadeau

Ik wilde mijn vriend een uniek verjaardagscadeau geven die hij niet heel snel ging vergeten. Na lang zoeken kwam ik op de website van STAR (Stichting Stadskanaal Rail). Deze stichting is in 1992 opgericht met als doel het behoud van de spoorlijn Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal. Deze spoorlijn zou anders gesloopt worden. Nu wordt er hard aan gewerkt om er een museumspoorlijn van te maken. Daarnaast verhuren ze een treinwagon om in te slapen.

Slapen in een treinwagon

Toen we aankwamen stonden we op een heel groot terrein met allemaal oude treinen, zoals stoomlocatieven. We kregen de sleutel van onze goederenwagon en toen we deze opende leek het net of we terug in de tijd gingen. De wagon is door het Atelier van Lieshout uit Rotterdam omgebouwd tot een pionierswagen. Het verwijst naar de sobere en harde tijden van de eerste veenpioniers.

treinen bijzonder overnachten nederland Stadskanaal Bijzonder overnachten in Nederland stadskanaal huisje wagon bijzonder overnachten nederland Samen Bijzonder overnachten in Nederland groningen Stadskanaal oude wagon Bijzonder overnachten in Nederland Stadskanaal oude wagon Stadskanaal oude treinen Bijzonder overnachten in Nederland

Meer dan alleen bijzonder overnachten

De inrichting is heel erg back to basic, zo is er geen licht, geen warm water en de wc bevat geen water, maar strooi. Vooral de wc was even wennen. Warm water was zo geregeld, want je had wel gas. Nadat we de wagon bekeken hadden, gingen we het terrein verkennen. Het is enorm groot met heel veel treinen, een museum en een café. Bij ons was het terrein op zaterdag verlaten en daardoor konden we alles goed bekijken en ook veel foto’s maken. Daarnaast heb je genoeg wandelmogelijkheden, want de spoorlijn grenst aan de nodige natuur.

Een nachtje back to basics

’s Avonds was het tijd voor de kaarsjes, aangezien licht ontbrak. Zo werd onze wagon heel romantisch. Er stonden wel normale bedden en door de stille omgeving hebben we heerlijk kunnen slapen.

Toffe events

Regelmatig zijn er bij STAR ook evenementen, zo was er bij ons op zondag een dag voor de leden. Voor ons een uitkomst, want we zagen de oude stoomlocomotief rijden en we konden zelf ook een stukje meerijden. Heel bijzonder om het oude interieur van een trein te zien en er meer over te weten te komen. Het was een heel leuk weekend en mijn vriend zou deze overnachting niet snel vergeten.

Ook een keer bijzonder overnachten in Nederland in een oude treinwagon?

Je kan de wagon zelf boeken via Stadskanaalrail.nl, de treinwagon vind je in Groningen.

Meer leuke accommodaties ontdekken in Nederland?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Nederland artikelen